Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves taknyos kölyökre hogy...

18 éves taknyos kölyökre hogy lehet hatni?

Figyelt kérdés

Leendő feleségem családja, családtagok: nekem anyós (55), nekem após (65), külön élő férjezett (sógor)nő (35) saját családdal, és egy 18 éves taknyos elkényeztetett kölyök (fiú), aki az anyjával, apjával él.

Későn jött fiú, akit elkényeztettek, ráhagytak, burokban neveltek - "neveltek", de attól tartok, hogy ezt nevelésnek nem lehet nevezni. Lusta kölyök, egész nap számítógép előtt ül, harmadikos -érettségi előtt-, tanulni nem akar, 2-essel bukdácsol. Otthon anyjának vagy ház körül apjának nem segít, de nem is követelik meg. Kajában válogat, de csipsz, kóla, pizza minden napra legyen! Ezt kiköveteli magának. Sajnos amíg az anyja, aki iskolában segédmunkaerő (takarító, ebédkiosztó), mindent megvesz az amúgy alacsony fizetéséből, addig nem is lesz változás. (Apja -apósom- nyugdíjas)

A gyerek 1 évben szünetben egyszer vagy kétszer egy hétre eljön hozzánk (100km-re lakunk) Olyankor nem pofázik (elvégre nem otthon van) elvan ott is a laptopjával, sorozatokkal. Mivel én nem kedvelem, de a feleségemnek a "kedvenc" kisöccse, ezért megtűröm, főleg hogy sok vizet nem zavar, és úgy érzem, az anyóssal teszek jót, hogy megszabadul egy hétre az élősködő, idegeit kikészítő kölyöktől, DE:

annak ellenére, hogy én nem akarom jobbá tenni, mert alapvetően nem kedvelem a mai fiatal generációt, nagyon zavar ahogy az anyjával, apjával szemben beszél, viselkedik. Az is zavar, hogy ez ellen nem tesznek semmit. Én meg nem akarok rá hatni, mert nem az én feladatom, és próbálom elhatárolni magam tőle. Alkalmanként 2-3 mondat váltás, próbálok nem ellenségesen viszonyulni hozzá, de próbálok inkább sehogy.

Én nem ezt hoztam otthonról, épp az ellenkezőjét kaptam: amíg nem eszem meg, nincs más kaja, 10 évesen már kőműves apám mellett dolgoztam - segédkeztem, amit tudtam. Sosem kaptam semmit csak úgy, ellenben már akkor kaptam a munkámért pénzt. Nagyanyámmal eljártam málnát szedni nyáron, pénzért. Én ezt hoztam.

Tudom, hogy ha 18 éves korig nem nevelték rendesen a kölyköt -nem volt rá akarat-, most már nem tudják, de azért valamit lehet tenni?

2019. jún. 15. 06:00
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
59: Neked semmit nem lehet rá mondani, meg nem is kell. A szülők feladata kéne, hogy legyen a gyerek modorának a rendbehozása, hiszen ők voltak azok akik ilyenné nevelték. Kiskorában el lett kényeztetve, most pedig még mindig szépen kérik, hogy viselkedjen felnőttként ahelyett, hogy köteleznék rá. Ez már nem fog működni mivel hagyták 18 éven át, hogy olyanná váljon a személyisége amilyen most. A jelenlegi helyzet elsősorban az ő hibájuk, nekik is kell(ene) megoldani. A legjobb dolog amit tehetsz az az, hogy próbálod nem kimutatni, hogy mennyire nem bírod.
2019. jún. 16. 22:27
 62/63 anonim ***** válasza:

Már ott felesleges erőltetned a "nevelését" hogy nem a te gyereked. Nem a te dolgod megváltoztatni - főleg hogy 18 éves felnőtt embert már nem is lehet, max. hatni rá - őt. Azt sem értem, hogy neked miért lenne dolgod megnevelni a sógorod gyerekét, amikor semmi közöd nincs hozzá. Az pedig elég sokat elmond hogy te alapból utálod a "mai generációt". Meg sem próbálod megérteni őt és ezt nyílvánvalóan ő is érzi. A sz*r jegyek meg hidd el semmilyen jelentőséggel nincsenek az életben való boldogulással.

Túlreagálod a dolgot.

"Alkalmanként 2-3 mondat váltás, próbálok nem ellenségesen viszonyulni hozzá, de próbálok inkább sehogy."

Ez is sokat elmond rólad, érezheti rajta, hogy ellenségként kezeled őt.

2019. jún. 20. 21:38
 63/63 anonim ***** válasza:

Vedd azt alapul, hogy itt NEKED kell alkalmazkodni, a párod családja adott, nem te fogsz a gyerekre hatni, vannak neki szülei is illetve a párod családja nem fog miattad megváltozni.

Ha nekem a párom így osztaná az észt a saját családomról, anélkül hogy ismerné őket, biztos hogy kiadnám az útját.

Nagyon egy begyepesedett ember képét mutatod.

2019. jún. 20. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!