Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves taknyos kölyökre hogy...

18 éves taknyos kölyökre hogy lehet hatni?

Figyelt kérdés

Leendő feleségem családja, családtagok: nekem anyós (55), nekem após (65), külön élő férjezett (sógor)nő (35) saját családdal, és egy 18 éves taknyos elkényeztetett kölyök (fiú), aki az anyjával, apjával él.

Későn jött fiú, akit elkényeztettek, ráhagytak, burokban neveltek - "neveltek", de attól tartok, hogy ezt nevelésnek nem lehet nevezni. Lusta kölyök, egész nap számítógép előtt ül, harmadikos -érettségi előtt-, tanulni nem akar, 2-essel bukdácsol. Otthon anyjának vagy ház körül apjának nem segít, de nem is követelik meg. Kajában válogat, de csipsz, kóla, pizza minden napra legyen! Ezt kiköveteli magának. Sajnos amíg az anyja, aki iskolában segédmunkaerő (takarító, ebédkiosztó), mindent megvesz az amúgy alacsony fizetéséből, addig nem is lesz változás. (Apja -apósom- nyugdíjas)

A gyerek 1 évben szünetben egyszer vagy kétszer egy hétre eljön hozzánk (100km-re lakunk) Olyankor nem pofázik (elvégre nem otthon van) elvan ott is a laptopjával, sorozatokkal. Mivel én nem kedvelem, de a feleségemnek a "kedvenc" kisöccse, ezért megtűröm, főleg hogy sok vizet nem zavar, és úgy érzem, az anyóssal teszek jót, hogy megszabadul egy hétre az élősködő, idegeit kikészítő kölyöktől, DE:

annak ellenére, hogy én nem akarom jobbá tenni, mert alapvetően nem kedvelem a mai fiatal generációt, nagyon zavar ahogy az anyjával, apjával szemben beszél, viselkedik. Az is zavar, hogy ez ellen nem tesznek semmit. Én meg nem akarok rá hatni, mert nem az én feladatom, és próbálom elhatárolni magam tőle. Alkalmanként 2-3 mondat váltás, próbálok nem ellenségesen viszonyulni hozzá, de próbálok inkább sehogy.

Én nem ezt hoztam otthonról, épp az ellenkezőjét kaptam: amíg nem eszem meg, nincs más kaja, 10 évesen már kőműves apám mellett dolgoztam - segédkeztem, amit tudtam. Sosem kaptam semmit csak úgy, ellenben már akkor kaptam a munkámért pénzt. Nagyanyámmal eljártam málnát szedni nyáron, pénzért. Én ezt hoztam.

Tudom, hogy ha 18 éves korig nem nevelték rendesen a kölyköt -nem volt rá akarat-, most már nem tudják, de azért valamit lehet tenni?

2019. jún. 15. 06:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:
Én nem hallottam a szüleimtől sohasem, hogy "bezzeg az én gyerekkoromban". Nagyanyám igen, de a szüleim soha nem mondták.
2019. jún. 15. 08:00
 32/63 anonim ***** válasza:
59%

És ezzel mit szeretnél kifejezni?

Egyébként Bates Motel szerintem nem egy rossz sorozat :D

2019. jún. 15. 08:00
 33/63 anonim ***** válasza:
84%
Téged meg úgy neveltek, hogy beledumálj abba, ami nem a te dolgod. És, most írjon ki róla kérdést a srác?
2019. jún. 15. 08:02
 34/63 anonim ***** válasza:
78%
Hogy akarsz rá hatni? Megvered? Vagy mi? Már 18 éves, felnőtt ember.
2019. jún. 15. 08:03
 35/63 A kérdező kommentje:
Nem érzem értékesnek a 15 évadnyi hosszúságú sehova nem vezető, de a végtelenségig terjengő sorozatokat.
2019. jún. 15. 08:03
 36/63 anonim ***** válasza:
90%

A menyasszonyom is sorozatfüggő (gondolom, hogy nincs egyedül ezzel a világban) Az öccsével kb. ez az egyetlen közös bennük, amúgy majdnem generációnyi a különbség 14 év, de "le tud süllyedni" az ő szintjére.

Asszonykának a nővére (4 gyerekes) sokkal világibb és "hasznosabb" dolgokkal van elfoglalva.

Szegény nő, remélem tudja, hogy éppen készül hozzámenni valakihez, aki sz.ba nézi se őt, se a családját.

2019. jún. 15. 08:04
 37/63 anonim ***** válasza:
82%

"Azt akarnám elérni, hogy normális értékrendje legyen..."

De ne akarj már belepofázni a másik ember életébe !! Ha ennyire idegesít, szakítsd meg a kapcsolatot a "fiúval", szerintem örülni fog neki ő is. Ahogy beszélsz róla... "taknyos" meg "kölyök", szerintem neked még nála is rosszabb értékrended van.

2019. jún. 15. 08:11
 38/63 anonim ***** válasza:
72%

Hát az tény, hogy nem a te feladatod egy 18, törvény szerint felnőtt ember megnevelése, így azzal ne is törődj. De ha valamivel nem teszed jobbá a helyzetet, az az ha próbálod levegőnek nézni. Lehet, hogy ő se jobb, de egyébként ő is ugyanolyan ember mint mindenki más, nem tenne rosszat neki ha lenne valaki aki normálisan elbeszélget vele. Nem feltétlenül a viselkedéséről, csak úgy bármiről.

Egyébként meg majd eljön az az idő amikor el kell mennie dolgozni, ami a jegyei alapján kétlem, hogy egy jó munkahely lesz. Ott majd talán kicsit megembereli magát miután észreveszi, hogy ha nem a szüleivel viselkedik így hanem idegenekkel, akkor ők nem fogják körbepuszilgatni hanem elküldik melegebb éghajlatra.

2019. jún. 15. 08:12
 39/63 anonim ***** válasza:
65%
Egy erős közepének gondolnám, de arra tényleg baromi kíváncsi lennék, hogy egy ennyire normális értékrendel elő ember számára mi az igazán értékes alkotás?
2019. jún. 15. 08:13
 40/63 anonim ***** válasza:
*közepesnek.
2019. jún. 15. 08:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!