Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves taknyos kölyökre hogy...

18 éves taknyos kölyökre hogy lehet hatni?

Figyelt kérdés

Leendő feleségem családja, családtagok: nekem anyós (55), nekem após (65), külön élő férjezett (sógor)nő (35) saját családdal, és egy 18 éves taknyos elkényeztetett kölyök (fiú), aki az anyjával, apjával él.

Későn jött fiú, akit elkényeztettek, ráhagytak, burokban neveltek - "neveltek", de attól tartok, hogy ezt nevelésnek nem lehet nevezni. Lusta kölyök, egész nap számítógép előtt ül, harmadikos -érettségi előtt-, tanulni nem akar, 2-essel bukdácsol. Otthon anyjának vagy ház körül apjának nem segít, de nem is követelik meg. Kajában válogat, de csipsz, kóla, pizza minden napra legyen! Ezt kiköveteli magának. Sajnos amíg az anyja, aki iskolában segédmunkaerő (takarító, ebédkiosztó), mindent megvesz az amúgy alacsony fizetéséből, addig nem is lesz változás. (Apja -apósom- nyugdíjas)

A gyerek 1 évben szünetben egyszer vagy kétszer egy hétre eljön hozzánk (100km-re lakunk) Olyankor nem pofázik (elvégre nem otthon van) elvan ott is a laptopjával, sorozatokkal. Mivel én nem kedvelem, de a feleségemnek a "kedvenc" kisöccse, ezért megtűröm, főleg hogy sok vizet nem zavar, és úgy érzem, az anyóssal teszek jót, hogy megszabadul egy hétre az élősködő, idegeit kikészítő kölyöktől, DE:

annak ellenére, hogy én nem akarom jobbá tenni, mert alapvetően nem kedvelem a mai fiatal generációt, nagyon zavar ahogy az anyjával, apjával szemben beszél, viselkedik. Az is zavar, hogy ez ellen nem tesznek semmit. Én meg nem akarok rá hatni, mert nem az én feladatom, és próbálom elhatárolni magam tőle. Alkalmanként 2-3 mondat váltás, próbálok nem ellenségesen viszonyulni hozzá, de próbálok inkább sehogy.

Én nem ezt hoztam otthonról, épp az ellenkezőjét kaptam: amíg nem eszem meg, nincs más kaja, 10 évesen már kőműves apám mellett dolgoztam - segédkeztem, amit tudtam. Sosem kaptam semmit csak úgy, ellenben már akkor kaptam a munkámért pénzt. Nagyanyámmal eljártam málnát szedni nyáron, pénzért. Én ezt hoztam.

Tudom, hogy ha 18 éves korig nem nevelték rendesen a kölyköt -nem volt rá akarat-, most már nem tudják, de azért valamit lehet tenni?

2019. jún. 15. 06:00
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon zavarosan írtad le, hogy most ki, kinek kije...

De ha jólértem, akkor ez a gyerek a menyasszonyod öccse, aki nem is veletek él egy fedél alatt...

Innentől kezdve nem értem a problémádat, vagy hogy miért hiszed, hogy közöd van hozzá.

Bár aki így állna az én testvéremhez, úgy, hogy nem is ismeri, nem tud róla semmit, az remélhetőleg nem sokáig lenne a vőlegényem...

2019. jún. 15. 06:12
 2/63 anonim ***** válasza:
92%
Valamit lehet tenni de nem neked. Egy 18 éves bőven megérzi ha le van nézve és úgy próbálnak beszélgetni vele. Meg fog változni mikor az élet arra kényszeríti de te ne ártsd bele magad.
2019. jún. 15. 06:12
 3/63 anonim ***** válasza:
68%
18 évesen már nem taknyos. Amúgy az apja hol volta kölöknek mikor nevelni kellett volna? Mert látom már megint a nőre van tolva a felelősség.Ahogy viselkedsz vele, az teljesen rendben van. De nem neked kell hatni a nagykorú, zéró értékrenddel rendelkező fiatal felnőttre.
2019. jún. 15. 06:13
 4/63 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem jól teszed, ha minél kevesebbet kommunikálsz vele. Apósod, Anyósod, a Sógornőd, Sógorod nevelték ilyennek. Most ők látják kárát. Nem ér annyit, hogy veszekedj miatta a Nejeddel. Ha már 18 éves, hátha nem kell már sokáig elviselned. Ezek szerint a Sógornőd sem volt jobb gyerek, ha 17 évesen szült. Nem is csoda, hogy nem tudott parancsolni a fiának.
2019. jún. 15. 06:13
 5/63 anonim ***** válasza:
89%

Ja, és azt sem értem, hogy az hogy jön ide, hogy Te pénzért szedtél málnát, meg hogy kőműves volt az apád...

Most akinek fizikus az apja és nem dolgoztatták 16 éves kora előtt, mert illegális az nem lehet normális, értékes dolgozó ember, vagy mit akartál ezzel mondani?

2019. jún. 15. 06:15
 6/63 anonim ***** válasza:
45%
"Ja, és azt sem értem, hogy az hogy jön ide, hogy Te pénzért szedtél málnát, meg hogy kőműves volt az apád..." Egyértelmű: Őt még nevelték, nem csicskultak a szülei, megtanították hogy szépen boldoguljon a maga erejéből. Ami a kérdésben szereplő fiatalnál totál nem volt meg.
2019. jún. 15. 06:17
 7/63 anonim ***** válasza:
86%

Milyen 17 évesen szűlt?

Nem a 35 sogórnő gyereke a 18 éves fiú, hanem az 55 éves anyósé, a feleség testvére... A 35 éves sógornő ugyanakkor az 55 éves anyós lánya feltehetőleg, vagyis az anyós 20 évesen szült. Többet nem tudunk.

2019. jún. 15. 06:19
 8/63 anonim ***** válasza:
23%
#7. Téged meg szöveget értelmezni nem tanítottak meg és/vagy számolni, mint azt a mellékelt ábra mutatja, na bumm...
2019. jún. 15. 06:20
 9/63 anonim ***** válasza:
61%

8. Most már értem. Csak azt írta, hogy a nővérének van családja és a kedvenc kisöccse, ez zavart meg.

Sok mindent sehogyan sem tehet a Kérdező, ha így nevelték a fiatalembert

2019. jún. 15. 06:22
 10/63 anonim ***** válasza:
98%

Ennyire érdekel, hogy ezért képes voltál venni a fáradtságot, hogy írj egy ilyen hosszú kérdést írni?

Eleve, ha nem bírod, akkor miért nem hagyod teljesen figyelmen kívül? Oké, hogy unatkozol, de szerintem, csak magaddal tolsz ki, hogy ilyenekkel foglalkozol. Másik, hogy a feleséged szereti, így jobb, ha te is megbékélsz vele.

2019. jún. 15. 06:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!