Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnétek a gyereketek...

Mivel büntetnétek a gyereketeket, ha levonnák a magaviseletét?

Figyelt kérdés

2019. jún. 14. 14:40
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Írták már páran előttem, de: mivan? Ha nyelvtanból jó, akkor leülnék vele tanulni.

Egyébként meg semmit. Most őszintén, ha nem verekszik, nem bánt másokat, nem kap rendszeresen intőket és neked sem kell bejárnod állandóan a gyerek viselkedése miatt az iskolába, akkor kit érdekel, hogy hányast kap magatartásra? Főleg, hogy tényleg olyan hülyeségekért tudnak rossz jegyet adni rá, hogy az elképesztő. Én kaptam 3ast azért mert szünetben hintáztam a székkel, vagy rajzoltunk a táblára. De ha téged ennyire zavar és azt gondolod, hogy meg kell büntetni, akkor tudd meg, miért kapott olyan jegyet amilyet, és ha indokoltnak érzed, akkor beszélj vele a dologról, de én ezért nem büntetném, mert valószínű semmi felháborítót nem csinált. (egyébként nem derült ki, hogy hányast kapott).

2019. jún. 14. 15:24
 12/39 anonim ***** válasza:
93%

Én ugyan régen voltam gyerek, de emlékeim szerint ilyenek miatt kaptam fekete pontokat, amiért aztán levontak a magatartásjegyemből:

- szünetben futottam az udvaron

- udvaron leültem a kerítés betonalapjára olvasni (más ülőhely nem volt)

- udvaron megcsúsztam a jégen (tanár szerint "ez csúszkálás, és az tilos, mert balesetveszélyes")

- kértem kölcsön radírt óra alatt

- nem vettem el a tálcáról a tízórait, mert nem szeretem

- óra közben valaki alám dobott valami papírszemetet

Ezek alapján a magatartásjegyet ritkán használják arra, amire való, általában frusztrált minihitlerek egyetlen szórakozása, ennek megfelelően kell komolyan venni.

2019. jún. 14. 15:25
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Mármint úgy érted, hogy a bizonyítványban? Netán csak 4-es lett magatartásból? Óóó, nehogymár! Semmivel. Anno 20 éve nekem mindig 4-es volt a magatartásom, mert eleven lány voltam, szóval nem a mostani maximalista szülő vagyok, nem azért írom. Ha jól tanul, és nem csinált semmi kirívó durva dolgot, csak mondjuk futkározott, járt a szája szünetekben, akkor hagyd a fenébe.

Nem kell megbüntetni. Bár leírhatnád, mi a bajod a magatartás jeggyel és miért "vonták le", mert nagyon nem mindegy.

2019. jún. 14. 15:31
 14/39 anonim ***** válasza:
11%

Nem értek egyet a válaszolókkal.következetes büntetéseket igebis alkalmazni kell hogy rendett tanuljon a gyerek. Nyílván agyonverni és 1 hétig éheztetni egy magatartás jegyért,de nem is úgy tenni mintha semmi nem történt volna.

Bár ha a kérdezőnek iskolás gyereke van és most gondolkpdik,hogy mivel büntesse a rossz jegyeket,rendetlenséget az nagyon nagy baj...de segitek neki...tv,számítógép megvonás,mobil elvétele,játékkal töltött órák csökkentése,tanulással töltött órák növelése. Esetleg megkérdezni a tanárát hogy mi volt a konkrét ok amiért meghúzták a magatartását és ahhoz kapcsolódva fegyelmezni. A kérdező kedvéért: ha mondjuk szemetelt akkor odafigyelni és minden apró szemetet felvetetni és a kukába dobatni vele,esetleg megtanítani hogy hogyan rakojon rendet a szobájában és a nyári szünetben ez végig legyen az ő feleadta. Ha játék közben lökdösött másokat,akkor odafigyelni hogy játszik a játszótéren,szigorúan rászolni ha nem úgy viselkedik,esetleg az első lökdösésnél vége a játéknak és irány haza stb,stb,stb

2019. jún. 14. 15:51
 15/39 szántóvető ***** válasza:
75%
"játékkal töltött órák csökkentése,tanulással töltött órák növelése."-aztán meg csodálkozol ha pár év múlva agyonver álmodban.
2019. jún. 14. 16:05
 16/39 anonim ***** válasza:
25%
Juj, szegény terrorizált gyerekek... Na ne már.
2019. jún. 14. 16:06
 17/39 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem kettes, teszek rá.
2019. jún. 14. 16:13
 18/39 anonim ***** válasza:
85%
Semmivel.
2019. jún. 14. 16:17
 19/39 anonim válasza:
64%

Attól függ, miért. Ha azért mert verekszik, nyilván leszidnám, és elmagyaráznám miért nem helyes. De ha ezt el kell magyarázni egy iskolás gyereknek, az régen rossz. A büntetést én nem támogatom, attól nem lesz "jobb" gyerek.

Ha azért kapott rosszabb jegyet, mert rohangál szünetben, hát én még hangosan nevetnék is, és még buzdítanám is, hogy ne foglalkozzon vele.

Ha beszél órán, igazából az a tanár hibája, miért nem köti le őket? Az ő feladata lenne a figyelem fenntartása.

Verekedés ne legyen, tiszteletlenség ne legyen, a többi nem számít.

2019. jún. 14. 16:31
 20/39 anonim ***** válasza:
89%

Eleve szomorúnak tartom, hogy a már 30 éve is elavult oktatási rendszerünk egyre csak megy vissza a középkorba. Rajtam múlna, eltörölnék minden osztályzatot, főleg ezt a béna 1-től 5-ig rendszert. De ha mást nem, a magatartást mindenképpen ki kell venni ebből a rendszerből. Gyerekként ezt nem értettem, és felnőttként sem értem, kihez, mihez mérik a magaviseletet? Teréz anya volna az 5-ös, Adolf Hitler 1-es? Miért kell feleslegesen szorongást előidézni a gyerekekben, és beléjük nevelni a megfelelési kényszert? Ha a gyerek valami tényleg rosszat csinált, azt a tanár tudja írásban, emailben, telefon jelezni a szülők felé. Nem is tudom amúgy, mi járhat 1-2 régies felfogású tanár fejében ilyenkor, Sanyika nagyon jó gyerek, csendes, köszön, jelentkezik, lemossa a táblát, de a múltkor rágózott az órán, egy másikon meg böfögött, ezért legyen 3-as?

Halkan súgom meg, a világon nagyon sok ember vitte nagyon sokra pocsék magatartással...

2019. jún. 14. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!