30 évesen felpofozott az anyám, mert nem én takarítok és tartok rendet helyette a házban. Külön élek tőlük. Mit tennétek ebben a helyzetben?
Elmentem hozzájuk, de már nem szívesen megyek, mert mindenhol kosz és rendetlenség van. Amikor megyek próbálok itt-ott elpakolni és takarítani, de sokra sajnos nem megyek.
Ma egy veszekedés során amikor közöltem vele tök higgadtan és normál hangon, hogy velem ne kiabáljon úgy ahogy kiabált, akkor pofon vágott.
Erre a testvérem is elkezdett velem üvölteni, így fogtam és ott hagytam őket.
Kedves utolsó!
Te megszakítottad velük a kapcsolatot vagy továbbra is tűröd a különböző lelki terrort?
Pedig van olyan, hogy hazamész és befognak takarítani. Amikor egyetemre mentem, 2 havonta jártam haza apukámhoz. Alig tettem le a bőröndömet és helyezkedtem kényelembe (egy 6 órás utazás után), mikor apukám elkezdett velem veszekedni, hogy undorítóan néz ki a fürdőszoba meg a nappali, kapjam már össze magam és takarítsak ki. Megjegyzem, teljesen jó kondiban és egészségben volt akkor, ő is megtehette volna. Előtte 2 hónapig a környéken se jártam, szóval értitek...
A kérdésre válaszolva: szerintem legyen benned annyi büszkeség, hogy nem mész oda vissza, ahol így megaláztak. Ha nem keresnek maguktól ezek után, akkor ne sajnáld őket. Ha mégis újra elmennél a szüleidhez, mondd meg nyugodtan, hogy nem te laksz itt, nem is cseléd vagy. Nem neked kell felnyalni a lakást.
Megnyugodtál hogy nem csak veled van a baj?? Édesem veled SEMMI baj sincs. Az anyáddal és a testvereddel vannak komoly gondok. De ne aggódj majd az élet vissza adja nekik. Majd ha innentől egyáltalán nem mész át segíteni, meg fogja ne aggódj érezni az anyának nem nevezhető lény a különbséget! A fiú testvéred meg egyedül fog megöregedni és meghalni, valószínűleg anyád nyakán anyuci pici fiaként mert egy ilyen kisfiú egy nőnek sem fog kelleni aki egy tányért nem tud elpakolni maga után :)
Szóval veled nincs baj, ezekkel az emberekkel pedig sürgősen szakítsd meg a kapcsolatot. Vér ide vagy oda, ezek nem érdemelnek semmit.
Megnyugtatlak nem veled van a baj egyáltalán nem!
Elköltöztél ugye otthonról?
Saját életed legyen, saját csaláűdott alapitsál, saját lakásodat takarítsd, meg a saját családod után takaritsál, és nem anyádét, meg atesódát, meg apádét! A legtöbbember ezért költözik el a szüleitől hogy többet ne kelljen elviselnie a család problémáit! Tehát nem egyértelmű számodra hogy nem kéne át járni hozzájuk? Max látogatásképpen kéne átjárni hozzájuk te már csak vendég vagy ott, és nem kötelezhetnek semmire! Max szívességet kérhetnek, de azt nem vagy köteles betartani, mert neked is van dolgod, életed!
Hagy el őket, ne vedd fel felűk akapcsolatot hogy érezzék a hiányodat, és rá jöjenek arra hogy nem vagy már hűlye akit orruknál fogva vezethetnek! Ne legyél buta! Gondolkozzál el azon hogy sok gyerek amikor már nagy lett miért költözik el, repűl ki a házból!? Pont azért hogy nyugodt életed legyen! Ha férjnél vagy nem is értem hogy a férjed miért nem tart vissza a hülye lépéseidtől! Én nem hagynám! Neked m ár semmi közöd annak a háztartásához, csak azokn ak akik benne élnek érted? Te az új lakásod ház tartásában vagy felelős!
Legyen neked az elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!