Mi a baja az édesanyámnak?
25 éves vagyok azon vagyok hogy minél előbb elkoltozzek de nem olyan egyszerű ez.
A kérdésem az lenne hogy mégis mi lelte anyámat amiért egy ideje folyamatosan minden dolgokba beleszol hogy mégis hogy kellene csinálni.
Gondolok itt a legaprobb dolgokra hogy miért nem csukom be az ajtót. Miért nem így vagy úgy főzök meg valamit. Ezek példák de millió ilyen van. És egyszerűen már elviselni nem bírom. Mi ennek az oka?
Ne azt írjátok hogy a költözés megoldja mert mint mondtam azon vagyok, engem az ok érdekelne hogy mégis miért akar mindenbe beledumalni.
Ezzel csak az a gondom hogy gyűlölöm ha valaki ezt csinálja illetve későbbiekben ha gyerekem lesz annak a nevelésével kapcsolatban is majd jönnek a kéretlen 'jó tanácsok'?
Ezért akarom az okát kideríteni.
Veletrk is volt ilyen?
Nekem azért is szeret még beszólni nagyon, ha mosok.
Tele van a mosógép, de mindig elkezd veszekedni, hogy minek indítok el egy mosást, hiszen szerinte szinte üres a gép.
Mégis mennyit kéne beletenni? Erőszakkal belenyomni, amíg csak lehet, vagy mi?
Vagy épp miért ezeket mostam, miért ezen a programon.
Ez így pazarlás, ő kézzel mossa ki és csak centrizésre használja a mosógépet.
Itt csak titokban lehet mosni, ha nincs itthon.
Főzésnél, fű vágásnál, mindennél ez megy, csak az a jó ahogy ő gondolja.
Nem tudom, szerintem azért van mert öregednek és kezdenek rigolyásak lenni.
A költözésed is rá tesz egy lapáttal, lehet siettetni akarja, azért ilyen.
Azért mert ott él vele egy felnött akit kerüldetnie kell.
Felnevelt téged, és szeretne ö is úgy élni, ahogy ö akar. Szeretne végre kitakarítani és utánna élvezni annak látványát. Szeretne nélküled lenni.
Ennyi infóból leginkább csak találgatni lehet. Az egyik lehetőség valóban az, amit itt többen is írnak, hogy már szeretné, ha kirepülnél. Talán úgy érzi, felnevelt és most már ideje saját lábra állnod. A másik lehetőség ennek pont az ellenkezője. Az is irrtálhatja, hogy úgy érzi, elveszít, mikor elköltözöl, csak maga sem veszi észre, hogy ettől feszült.
Hormonális okokkal és öregedéssel csak akkor lehetne a viselkedését megmagyarázni, ha mindenkivel és (szinte) minden helyzetben úgy viselkedik, mint veled. Ha erről van szó, akkor ne vedd magadra.
Ha csak veled ilyen, akkor elsőként is próbáld őt higgadtan kérdezni arról, hogy mi a baja, mert úgy vetted észre, hogy mostanában mindig mérges rád. Nem érdemes egy vita hevében előhozakodni vele, max csak akkor, ha épp volt egy nyugodt napotok. Nem biztos, hogy tud rá válaszolni, de talán észreveszi magát néha, hogy ilyen. Ezzel együtt pedig azt is jelezheted neki mikor elkezd újra belekötni abba, amit/ahogy csinálsz, hogy 1) épp segítesz neki (de ha akar, mindent megcsinálhat egyedül), 2) szívesen megcsinálod úgy, ahogy ő szeretné, de akkor előre szóljon és mondja el pontosan mit akar, ne utólag hibáztasson. Magyarul _néha_ nem árt, ha jelzed, hogy átlépi a határokat, mert nem vagy már kisgyerek. (Ez rosszul is el tud sülni, szóval nem kell túltolni, de néha érezze azért, hogy _neki_ segítesz épp.)
Mit teszek meg? Azt hogy dolgozom és teszek félre tudatosan. Egyelőre ennél többet itt nem tehetek.
Egyébként mióta elvaltak apával azóta változott sokat nem túl jó irányba. Lehet onnan ered ez? Egyébként van még testvérem de ők is lassan kirepulnek az egyik egyetemre megy másik barátjához költözik és szokta mondogatni hogy akkro most mindenki itthagy ebben a nagy házban egyedül?
Akkor lehet ez a gondja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!