Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viselnétek, hogyha a...

Hogyan viselnétek, hogyha a gyereket abúzus érné?

Figyelt kérdés

Nem velem történt meg, hanem egyik ismerősöm mesélte...

10-en éves kisfia értelmi fogyatékkal él, de nem olyan nagy mértékben emiatt egy bentlakásos iskolába jár ahol egy 15 éves a szobatársa. Állítólag a másik gyermek éjszaka zaklatta.

Kedves hozzászólók! Legyen ennyi elég a történetről. Kíváncsi vagyok szerintetek mennyi ennek a valóság alapja és tényleg történhet e ilyen.

2019. jún. 6. 15:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Jól sejtem, hogy ez az egész a gyermekem utólag fog megjelenni és hatást gyakorolhat az egész életére?
2019. jún. 6. 16:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
"Mivel fogyatékkal él mindkét gyermek, így furának tartom vagy hogy is mondjam.. mivel az én környezetben nincs úgy ilyen gyermek így nem igazán tudom úgy feltételezni.." Dolgoztam fogyatékkal élők napközi otthonában. És hidd el, durván dolgoznak bennük is nemi ösztönök. Nagyon is valós lehetőség fogyatékosok között is a szexuális zaklatás.
2019. jún. 6. 17:08
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem szabad azt a kisgyereket abban a környezetben hagyni. Te és az ismerősöd nem tudtok neki segíteni? Ha ismered a hátteret, akkor te is hibás leszel a lelkedben, ha nem lépsz semmit a kisfiú érdekében. Először is beszélni a gondozókkal, tanárokkal, ez a legfontosabb.
2019. jún. 6. 17:46
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésre válasz: rendőrségre, bíróságra mennék.

Többi kérdés: igen, természetesen történhet, azt nem tudhatjuk, hogy mennyi a valóságalapja, érdemes lenne kideríteni, hogy, mi történt, szakemberek bevonásával, egyébként éppen most történt ilyen eset egy mentálisan beteg fiúval, szintén bentlakásos intézményben.

2019. jún. 6. 18:03
 15/23 anonim ***** válasza:
84%
Az én anyukám annak idején megvádolt, hogy hazudok, és a mostohaapám pedig elhitette vele azt, hogy én is akartam. A mai napig nem hisz nekem anyu. Hát ő így reagált.
2019. jún. 6. 19:19
 16/23 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös!

Ez nagyon szomorú hogy a saját edesanyád nem hitt neked.

Remélem bazota jól vagy és sikerült feldolgozni!

2019. jún. 6. 19:28
 17/23 anonim ***** válasza:
63%
Nem akarlak elkeseríteni kérdező, de ez az átlag tendencia. Gyerek leugatva, molesztáló kivédve. És rengeteg tönkretett élet,, és rengeteg nemi erőszak ami soha nem jut el odáig hogy feljelentsék az elkövetőt. A család sajnos legtöbbször védi az elkövetőt, az áldozatot pedig évekig zaklatják.
2019. jún. 6. 19:41
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
15-ös vagyok. Nem lehet kiheverni, főleg a megaláztatást, inkább megpróbálok együtt élni a dologgal, és nem e köré építeni az életemet. Azóta már nekem is van saját családom, boldog vagyok.
2019. jún. 6. 19:48
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Úgy ahogy az utolsó mondja.. Ku.rva nehéz elengedni a dolgokat, de túllépni rajta.. Na az nem megy, legalábbis nekem nem. Együtt élni lehet vele, de néha nagyon nehéz.
2019. jún. 6. 20:05
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagynéném dolgozik fogyatékkal élőkkel és mesélt egy pár dolgot. Elég durván csinálják...
2019. jún. 6. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!