Hogyan viselnétek, hogyha a gyereket abúzus érné?
Nem velem történt meg, hanem egyik ismerősöm mesélte...
10-en éves kisfia értelmi fogyatékkal él, de nem olyan nagy mértékben emiatt egy bentlakásos iskolába jár ahol egy 15 éves a szobatársa. Állítólag a másik gyermek éjszaka zaklatta.
Kedves hozzászólók! Legyen ennyi elég a történetről. Kíváncsi vagyok szerintetek mennyi ennek a valóság alapja és tényleg történhet e ilyen.
Biztos törölni fogják,de en halálra kinoznam az elkövetőt!!Kacagva vagdosnam be neki,soznam a húsát.Egy csepp konyorulet nem lenne bennem,ha pedig börtönbe kerülnek büszkén mondanám el hogy mit követtem el.
Engem is...4-5 éves lehettem,de mai napig emlékszem.
Látom nem világos.
Szexuisan zaklathatta az kisebb fiút, a nagyobb.
Hogyne történhetne... A társadalom tabuként kezeli a témát, mindenki úgy van vele csak mással,máshol történhet meg, az ő környezetében nem...
Nekem még nincs gyerekem, de tudok nyilatkozni a témában egy kedves barátnőm szomorú tapasztalata alapján. Őt a SAJÁT NAGYAPJA molesztálta több éven át mindössze 3-4 éves korától kezdődően...A kedves öreg bóhókás nagypapa...És kérlek ne vedd személyes támadásnak vagy sértésnek, de pont a kérdésed stílusa az egyik fő gond az ilyen ügyek felgöngyölítése szempontjából...
"Szerintetek mennyi ennek a valóságalapja és megtörténhet-e"...
Maga az abúzús megtörténtének a megkérdőjelezése a legrosszabb amit az áldozat közvetlen környezete tehet, de sajnos nagyon is gyakori.
Szerinted az ujjából szop ki ilyesmit az a szerencsétlen gyerek?
Azért is irtam hogy a legrosszabb az áldozat szavahihetőségének megkérdőjelezése, mert a barátnőmmel is ez történt. Elmondta a szüleinek, próbált segítséget kérni, de nem hittèk el neki, azt hitték csak az egészséges nagypapai szeret megnyílvánulásait értette félre és/vagy keverte az élénk "fantáziájával", és megszidták érte,vagyis semmit nem tettek és így tovább folytatódott az abúzus,a barátnőm pedig soha többet nem mert segítséget kérni,illetve olyan mélyre temette magában hogy el is felejtette. 31 éves korában lettek emlékbetörései az abúzusról. A nagypapa rég meghalt a kedves apuka meg összeomlott hogy miért nem hitt annak idején a lányának. Mivel látszólag tényleg összetört nem akarok belerúgni még egyet azzal a kérdéssel hogy mit gondolt, honnan szedi egy 4-5 éves kislány hogy felnőtt férfiak nyúlkálnak a bugyijába,illetve melyik 4-5 éves fantáziál erről, pedig roppantmód érdekelne a válasza.
Szóval az a tanulság hogy ha egy gyermek ilyennel áll elő, igenis el kell hinni neki és lépéseket kell tenni, ki kell szakítani onnan ahol veszélynek van kitéve és felelősségre kell vonni a pedofilt. A te àltalad vázolt sztoriban már csak azért is létfontosságú hogy haladéktalanul cselekedjenek a szülők, mert egy gyermek akkor molesztál egy másik gyereket ha őt is molesztálják. Azt csinálja amit tanult, vagyis nemcsak az ismerősöd fia, de a másik fiú is veszélyben van.
Elhiszem hogy megtörtént. Velem is megtörténhetett volna...
Csak tudok részleteket...amiket nem szeretnék leírni érthető okokból.
Mivel fogyatékkal él mindkét gyermek, így furának tartom vagy hogy is mondjam.. mivel az én környezetben nincs úgy ilyen gyermek így nem igazán tudom úgy feltételezni..
A gyerek szülője igenis higgyen a gyerekének, és ha nem olyan nagy mértékben fogyatékos, mint ahogy írod, mi a fenéért van bentlakásos iskolában? Főleg így, hogy még zaklatják is szexuálisan.
Igen, történhet, és ha az ismerősöd mesélte, akkor fogjatok össze, és menekítsétek ki a gyereket, vagy legalábbis ha a szülő nem tesz semmit, akkor menjetek be ti abba a bizonyos bentlakásos otthonba, és hívjátok fel a figyelmet, hogy ott bizony ilyen dolgok történnek. Ha segíteni akartok az ismerősöddel együtt, akkor megteszitek. Én mondom, hogy a gyerek soha nem hazudik, egy 10 évesnek mi oka volna arra, hogy ilyet kitaláljon? Ha már ide kiírtad a kérdést, akkor segíts is azon a kisgyereken.
Kedves hozzászóló!
Szerintem nem írtam a szülőkről egy szót sem. Kérlek ne írj róluk rosszat anélkül hogy tudnád az egész történetwt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!