Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után hogy fogadjam a...

Ezek után hogy fogadjam a fiamékat ha hazajönnek?

Figyelt kérdés

Rendszeresen voltak sissebb-nagyobb súrlódásaink az utóbbi időben. Szinte mindegyik abból adódott,hogy mi mem értettünk együtt a párvàlasztásával (12 évvel idősebb,elvált, beképzelt nő a választottja),aki pedig emiatt folyton ellenünk áskálódott, a fiam pedig mindig neki adott igazat.Pedig rendszerint ő kezdeményezte a kötekedést.

Most a tudtunk nélkül,mondhatni titokban összeházasodtak külföldön. Azt sem tudtuk hogy egyáltalán elmentek valahová, csak hívtam a fiamat, mire annyit mondott hogy nincs otthon, szabadságot vett ki. Aztán egyszerűen megírta facebookon hogy összehàzasodtak és küldött néhány képet...

Azt mondja majd itthon fognak lagzit tartani, de ìgy is óriási tiszteletlenségnek és pofátlanságnak tartom, hogy az egész családot kizárták az esküvőről, és haragszom rájuk. Nem akarok sablonos lenni,de biztos vagyok benne hogy az egész titkolózás a nő ötlete volt.

2019. jún. 5. 18:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező ne hagyd hogy egy esetleges unokávsl zsaroljanak. Ha nem ugrálsz úgy ahogy a menyed fügyül akkor nem láthatod az unokádat.

A következő években sokat uraznék, külföldi belföldi utak egyaránt. A fiad meg fig keresni ha elmúlt a rózsaszín köd

2019. jún. 6. 14:52
 32/64 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem jó a viszony, megértem hogy nem akartak egy "mindenkit meghívunk és eljátsszuk a szerető családot, fogadjuk az anyósek gratulációit és nagyokat koccintunk a frigyre" típusú színházi darabot.

Ez így volt jó. A házasságkötésüknek ti nem örültetek, minek ünnepeltétek volna együtt? Jobb ez így. Lesz egy vacsora amire elmegy aki meg akarja ünnepelni velük utólag és gratulálni. Így sokkal fair-ebb.

2019. jún. 6. 14:55
 33/64 anonim ***** válasza:
87%

#31, hát én férfiként egyáltalán nem vagyok jó nő, ez telitalálat:)

Viszont meglehetőst seggarcú idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki bétázza meg lúzerezze azokat, akiknek idősebb a feleségük... Mennyivel is idősebb Macronnál a felesége? 24 évvel? Tényleg, az a csávó a lúzer béták archetípusa francia köztársasági elnökként, mi?

A szintezgető előítélet-halmazokról viszont megvan a saját véleményem.

És mindez tök független attól, hogy a Kérdezőnek még mindig semmi beleszólása sincs a fia párválasztásába. Az én anyám is egy hasonló okoskodó szörnyella, nem csoda, hogy huszonévig szóba se álltam vele.

2019. jún. 6. 14:59
 34/64 anonim ***** válasza:
81%

"Ezek után hogy fogadjam a fiamékat ha hazajönnek?" - Kérdező, például próbáld meg ép eszű ember módjára tenni, még ha ez elsőre nagy kihívásnak tűnik is. Például vedd figyelembe, hogy a fiad magának választott párt, neki kell megfelelnie, nem neked.

Aztán akkor nyavalyogj más tiszteletlenségéről, majd ha te megadtad a tiszteletet az illetőnek, akár a fiadnak, akár a választottjának.

Ilyenek.

2019. jún. 6. 15:04
 35/64 anonim ***** válasza:
60%

#30:

Akkor hol a gond? A kérdező fia nem csak dugni akart, hanem el is vette, mert szereti.

Mire 40 éves lesz, a nő meg egy fiatalos 52 éves, addigra senki se mondja meg, hogy mekkora köztük a korkülönbség.

2019. jún. 6. 15:05
 36/64 anonim ***** válasza:
72%
Nagy cucc, nekem mindkét öcsém 10+ évvel idősebb nőt vett el, elváltak voltak, gyerekesek, mindkettő titokban házasodott, pedig az én szüleim egy rossz szót sem szóltak a választásukkal kapcsolatban. Az egyik utólag bejelentette, hogy összházasodtak, mondjuk náluk már úton volt a közös gyerek. A másikról meg csak véletlenül derült ki később, hogy már házasok. Senki nem panaszkodott miatta.
2019. jún. 6. 17:34
 37/64 anonim ***** válasza:
87%
Tudom hogy nehéz de próbáld meg átgondolni és elfogadni a nőt! Mert az lesz a vége hogy a fiad elidegenedik tőled. Nem kell a nőt szeretni csak tolerálni a fiad érdekében.. lehetne a dolog sokkal rosszabb is! Pl ha homoszexuális lenne a fiad..
2019. jún. 6. 21:05
 38/64 anonim ***** válasza:
88%
Szintén férfi vagyok, vagyis nőnek tényleg harmadosztályú se lennék. :DDDD
2019. jún. 6. 21:58
 39/64 anonim ***** válasza:
66%
Zárójelben megjegyzem, kérdező: pont az ilyen mentalitású "szülők" is egyedül maradnak öreg korukra, nem csak azok, akik le se szarták a gyereküket, amikor még kellett volna nevelni.
2019. jún. 7. 01:18
 40/64 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, udvariasan fogadd őket. De hasra esni nem kell, csak lazán. Én nem ebédre hívnám őket, tehát ha jönnek, akkor maximum kávé-süti-üdítő. A "gratulálok" szót mondhatod, de utána ne rugózzatok az esküvő témán. A nővel legyél olyan, mint egy udvarias idegen. Mint amilyen bárki mással lennél, pl. ha a fiad beugrana egy kollegájával. Azt is megkínálnád egy kávéval, sütivel. Ennél nagyobb rokonizálás a fiadékkal sem kell.

Amúgy meg jól írta itt valaki, foglalkozz magaddal, kösd le magad, férjeddel járkáljatok el.

(Csak még egy gondolat: Az esetleges (majdani) unoka miatt sem kell hasra esned. Bár nem tudom, fog-e még szülni ez a nő, mert amikor az életkorát ragozták itt a fórumon, szerintem pár válasz törölve lett, pont nem találtam, hány éves.) Az életed kiteljesedése amúgy sem egy unoka, legyen saját életed/életetek a férjeddel. Őket pedig kedélyes "leszarom" formán kezeljétek. Éld az életed, te megtetted a fiadért, amit lehetett, innentől önjáró.

2019. jún. 7. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!