Igaza van az anyámnak ebben, hogy nem tudja elfogadni az életmódomat?
23 éves vagyok az anyámék házában élek még, és korán alvó, korán kelő típus vagyok, amit az anyám nagyon nem tud elfogadni, akikkel együtt élek, ők pont, hogy későn fekvő, későn kelő típusok.
És az anyám mindig kritizál amiért este már 21kor lefekszek a hét minden napján. Főleg amikor panaszkodok, hogy nem tudok aludni mert este 10-11kor még a zajongás megy a házban, az anyám este 10 fele a konyhában zajong meg sütöget meg ilyen dolgok, és így nem tudok elaludni a hangzavar miatt. Meg amúgy is, nehezen alszok el, talán emiatt is tértem rá erre a korán fekvő, korán kelő életmódra.
De igaza van az anyámnak, hogy ez nem normális?
Én is 9 körül szoktam lefeküdni, ha szerencsés vagyok. 5-kor kelek munkába hétköznap, hétvégén pedig egyetemen vagyok. 21:00-tól reggel 5-ig az pont 8 óra, bár engem nem zavar a zaj.
Apám volt mindig olyan, hogy arra is felkelt ha valaki kiment a konyhába egy pohár vizet inni. Baromi idegesítő volt, utána meg panaszkodott hogy: kinyitottad éjjel a hűtőt!
De gondolom anyud is napközben dolgozik, máskor nem tud a konyhában lenni? Akkor megoldás lehet a füldugó. Kössetek kompromisszumot!
"Ha a sutogetest te hangzavarnak eled meg, akkor alighanem te vagy hipererzekeny idegbajos. "
Azért amikor a tepsit baxkodják és csörömpölnek vele, nem hinném, hogy hangtalanul történik. (Nálam a tepsi az, amit ha vasárnap reggel mondjuk 9 előtt kell nekem, akkor még előszedem előző este, hogy ne reggel csörömpöljek vele, fizikai képtelenség halkan. )
Ehhez nem kell idegbajosnak lenni.
Furcsa, az igaz, de a te dolgod.
Azt viszont nem várhatod el, hogy 9-kor néma csend legyen a lakásban. Vegyél füldugót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!