Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni, ha anyámat...

Mit lehet tenni, ha anyámat csak a TV és az alvás érdekli?

Figyelt kérdés

mindig is imádott a TV előtt ülni, de az utóbbi években már nagyon elfajult a dolog. minden nap 6+ órát eltölt a TV előtt, de lehet keveset mondok. pár éve már a munkát is abbahagyta, pedig közel sincs a nyugdíjhoz, csak közölte hogy elfáradt, többet nincs kedve dolgozni. Szinte semmit se csinál egész nap, a házat is csak nagy ritkán takarítja, max 4x főz egy héten és néha intéz ügyeket, de ennyi. A maradék időben meg a TV-t nézi vagy alszik, ebből áll minden hétköznapja.

Hétvégén még rosszabb. Szó szerint reggeltől estig ott ül, kivéve hogy szombaton főz, utána meg előadja a hattyú halálát hogy mennyire elfáradt a főzésben és lefekszik aludni természetesen a TV elé.

Én ettől már megbolondulok. Hogy lehet ennyire lusta valaki? beszélgetni se lehet vele, mert közli hogy így nem hallja a hülye filmjét. mikor tini voltam és egyszer totál betépve mentem haza és teljesen értelmetlenül beszéltem hozzá, az se tűnt fel neki mert akkor is csak a tv érdekelte.

Nem tudom már mit tegyek mert apukám mindig védi őt. az a baj hogy apa elkényeztette őt azzal hogy mindent megcsinál helyette. de szerintem ez nem normális élet. bármikor felhozom a témát jön az a duma hogy én nem tudom mit beszélek, majd megtudom milyen fárasztó két gyereket nevelni. miközben én 23 éves vagyok, rég nem kell már engem nevelni. sőt heti 50-60 órát dolgozom, szóval tudom mi a munka, mégis anyám mondja nekem folyamatosan hogy ő milyen fáradt.

nem is magam miatt zavar, hanem azért mert van egy 10 éves hugom aki még nagyon sok törődést igényelne, de anyám a tv-t meg az alvást jobban szereti. én nem veszem már magamra de tiniként nagyon szarul esett, most már nem is próbálkozom vele beszélgetni se, de a hugm miatt aggódom. nekem jó a kapcsolatom a hugival, csomó mindent meg szoktunk beszélni, de akkor se vagyok az anyja.

szóval mit tudnék tenni hogy megváltozzon?

2019. máj. 29. 21:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
43%

Ráküldeném a gyermekvédelmiseket, attól észbe kapna, nyugi. A szép szóból úgyse ért, de majd sopánkodni fog, ha a húgod majd le se szarja őt.

Tanuld meg: nem tudod megváltoztatni, ő ilyen is marad, ha nem történik az életében valami, amitől márpedig el kell mennie dolgozni.

Szerencsére, te ennek az ellentéte vagy és le a kalappall előtted!

Már csak a húgod ügyét kéne valahogy megoldani, utána nyugodt szívvel kimehetsz külföldre.

Ilyen háttérnél egyedül ez a megoldás.

Amúgy megkérdezhetem, mi a végzettséged?

Bocsi, ha esetleg leírtad valahol, de csak a Te válaszaidat olvastam el.

Csak mert úgy könnyebb segíteni, ha tudjuk pl. , hogy van egy keresett szakmád pl.

Munkatapasztalatod már most van, nem vagy elveszve.

2019. máj. 31. 03:51
 22/25 anonim ***** válasza:
Klimax?
2019. máj. 31. 10:17
 23/25 A kérdező kommentje:

akik azt gondolják, hogy soha semmit nem segítettem a háztartásban azoknak írom, hogy 9 éves korom óta én hoztam vittem a másik testvéremet oviba, iskolába. mikor megszületett a hugom rengeteget pelenkáztattam, etettem, vasaltam a ruháit, nem azért mert addig veszekedtek míg megcsinálom, hanem mert élveztem csinálni. mikor ovis lett és anyám még visszament dolgozni, akkor apukám otthon dolgozott egy évig, és minden hétköznap én főztem neki ebédet suli után, szintén nem azért mert másképp éhen maradt volna, hanem mert élveztem főzni neki. egyebeket nem sorolok.

azt gondolom érthető hogy mióta anyukám nem dolgozik (ő választotta hogy háziasszony lesz) azóta kevesebbet takarítok stb, hiszen ő itthon van.

#21: gazdasági végzettségem van, de sose terveztem külföldre menni, és sikerült is olyan helyzetbe kerülnöm hogy itthon is egész jól elbodogulok

de úgy látom hogy ennek a kérdésnek sok értelme nem volt, valószínűleg tényleg nem lehet tenni semmit hogy ez változzon

2019. máj. 31. 22:21
 24/25 anonim ***** válasza:

Az öreged tudna tenni valamit, az volt a baj, hogy hagyta idáig elfajulni a dolgokat.

Amúgy muteroddal lehet valami egészségügyi baj van, nekem is van nőismerősöm, aki folyton fáradtságra fogja a bajait, és tényleg az.

10 éve még nem volt ilyen, nagyon pörgős nő volt.

Mostanra szinte alig bír valamit, én csak ötleteket adtam neki, mivel doppingolhatja magát, de pl egy kávé nem megoldás örökké.

Dokihoz még nem ment, de szerintem cukorbeteg, pajzsmirigy, stb.

2019. jún. 1. 04:20
 25/25 anonim ***** válasza:
mi helyzet azota, kerdezo?
2020. dec. 11. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!