Te elmennél így apád temetésére?
Ha sosem lett volna közeli kapcsolatotok, csak párévente láttad volna meg évente egyszer beszéltetek volna facebookon és csinált volna még 4 gyereket szerte a világban,akikkel szintén ilyen, vagy ennél rosszabb a viszonya, te meg nem is ismered őket.Gyerektartást nem fizetett, csak néha adott egy kicsit nagyobb összeget, a többi gyerekénél még ennyit sem tett. Szóval így kvázi IGAZI apád sosem lett volna. Mivel külföldön élt így a temetés 10+ órás repülőútra van, az egész alsó hangon belekerülne 300 ezerbe, plussz még az utólagosan kifizetett orvosi költségeivel együtt kb 500 ezerbe fájna, amit a kevés kis félretett pénzetekból kellene fizetni,amit majd egyszer egy lakás önerőjére gyűjtötök. Te lennél az egyetlen rokona, aki elmenne a temetésére, ha te nem mész,akkor senkije nem lesz ott.
Kérlek az elhunyt apukát ne fikázzuk, csak a kérdésre válaszoljatok.
Én 35 éves nő vagyok, de már most tudom, hogy nem fogok elmenni az "apám" temetésére. Sosem látogatott, nem kaptam tőle semmit, pedig házasságban született gyerek voltam. Anyám mellett másik nőt tartott.
Hagyjuk már ezt a "Mégiscsak az apád." szlogent! Aki ezt mondja, az bele sem szagolt az ilyen szituációba. Az az apa, aki felnevel egy gyermeket nem az, aki létrehozza. Ez nem csak arról szól, hogy a gyerek azt a rossz érzést hordozza magában, hogy: "Fú, milyen sz@r nekem, hogy otthagyott az apám". Az iskolában egy gyerek rengeteget szenvedhet emiatt a tanulótársaitól.
"Az iskolában egy gyerek rengeteget szenvedhet emiatt a tanulótársaitól."
De azért nem annyit, mint te szenvedhettél gyerekkorodban, mert mivel egyre több az ilyen gyerek manapság, egyre kevésbé lóg ki a többiek közül.
Nem. Hasonló helyzetben vagyok, csak a vér szerinti apám még él.
Minden indulat nélkül írom, hogy egyetlen ember értéke sem nő meg attól, hogy meghal. Ha egész életében tisztelet nélkül bánt a tulajdon gyermekével, akkor halála pillanatában neki mégis mitől járna a végtisztesség, vagy bármi, amire hivatkoznak?
De ne értsétek félre, ugyanezt gondolom az idős emberekről is, csak azért mert öreg, senkinek nem jár alanyi jogon a mindent elsöprő vak tisztelet.
Én embereket viselkedés alapján ítélek meg. A kérdésben vázolt apa szerintem nem tett semmit azért, hogy a kérdésben szereplő gyermek bármivel is tartozna felé. Szomorú, de ezen a halála sem változtat.
oke, megegyszer irom, hogy NEM rolam van szo.
Orogseg valami nagyon kicsi lehet(bqr nem hiszem, a faszinak nem volt se kocsija se lakasa), de arra nyilvan 5-en lesznek a testverek es megorokolhetik a tartasdijas tartozasat a komanak 2 gyereke utan(mert mint kiderult elfogato parancs volt itthon ezert ellene.)
Abban nem ertek egyet mondjuk, hogy annyira hatrany erte volna ezert az iskolaban mert nem volt apja,mert tudom, hogy nem erte,meg nekem is elvalt szuleim vannak es a f@@szt sem erdekelte, hogy van-e apam vagy nincs.
Egyebkent en sem mennek el,azert is irtam ki a kerdest.
Sajnalom a gyereket,mert apuka volt annyira rafkos, hogy amikorneha latta akkor eljatszotta h mennyire szereti meg volt apa-fia kocsmatura, ahol persze reszegen beismerte,hogy jajj hogy elszurta az eletet meg hogy haragszik magara, es a gyerekeben csak ez maradt meg, nem veszi eszre, hogy ezek csak szavak meg kifogasok, amiket minden rossz apuka el szokott puffogtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!