Te elmennél szülőnek adóstársnak?
Természetesen elsőre "nem"-et mondtam, akkor persze jött minden rossz. Aztán amikor már untam a feszkót "igen"-t mondtam, azóta megy a jó pofizás.
Termeszetesen nem akarok. Nem nagy összeg 600.000ft, de azért csak 5 év....
Mire kell az a pénz nekik? Ha ez lenne az utsó mentvár, hogy ne veszítsenek el mindent(otthont, házat, lakást stb) akkor igen. Ha valami utazgatásra vagy elektronikus kütyüre, tehát szórakozásra akkor nem.
Ha elmaradt számlák befizetésére(víz+gáz) akkor nem engedném felvenni nekik, de kifizetném (ha van miből).
Persze. Ők is adóstársak voltak első lakásom vásárlásánál.
De ha csak ekkora összegről van szó, akkor adnék nekik én azzal, hogy akkor adják vissza, amikor tudják.
Persze mi maximálisan megbízunk egymásban.
nem. ha lenne annyi fölös pénzem magam adnék nekik kölcsön, de ha nincs nem verném adósságba magam miattuk.
Ha nem tudják kifizetni és végrehajtásra kerül a sor, mire az adóstársat megkeresik addigra már 2-3 milláról lesz szó.
Bebukhatod a vagyonodat ezen a kis 600 ezres hitelen.
600 ezret 5 evre???
Ez valami providentes vagy hasonlo lehuzas?
Meg mindig nem mindegy hogy mire kell.
600.000 ft és öt évre?!?!?!
Kiszámoltátok, mennyi lesz az, mire visszafizetik, kamatostul?
Nem, nem leszünk kezesek.
SENKINEK.
SOHA.
Olyannak főleg nem, akinek ennyire ingatag a költségvetése. Mire kell ez a pénz?
Nem, soha.
És leszarom, miért kellene... oldják meg, ne engem.huzzanak le.
600.000 Ft nem olyan nagy összeg, hogy amiatt érdemes lenne hitelt fölvenni, és ne lehetne pluszmunkával, nadrágszíjmeghúzással 5 évnél rövidebb idő alatt összetenni. Akinek ez se megy, annak a törlesztés se fog menni.
Egyébként a kérdésre válaszolva: nem, nem mennék el adóstársank senkinek. Nemcsak nemfizetési szándék fordulhat ám elő, hanem manapság senki nem mondhatja, hogy biztos bevétele van, sose lesz beteg (táppénz, mindjárt kevesebb pénz, vagy rosszabb esetben munkaképtelenség, kirúgás)Ha idősebb a szülő, akkor mindennek elpfordulási esélye hatványozottabb. Ha 600 ezer Ft mellé meg adóstárs kell neki, az azt jelenti, hogy még egy nyomorult ingatlana sincs, amit fedezetnek elfogadna a bank, igaz? Mit csinált eddigi életében? Bizonyásra nem egy felelősségteljes, szorgalmas életet élt. Csupa nem túl biztató kilátások... 5 év hosszú idő, nem tudhatod , mit hoz a jövő, én nem kötnél le magamat más miatt, az fix, és ha valaki azzal jön, hogy hálátlan a gyerek...hát, vissza lehet végni, hogy az meg milyen szülő, aki ekkora terhet rak a gyerekére?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!