Miért csinálja ezt anyukám? - többi lent
Az kettesnek köszönöm. Megmutatom neki.
Első! Nem akarom hogy a saját tüzében égjen. Csak hogy mehessek táborba. Négyes átlagom van
Apukáddal mi a helyzet?
Nemtudom mit tehetnél, nálunk a matek volt az egyetlen tantárgy, amire a szüleim azt mondták, hogy a lényeg, hogy meglegyen, persze azért általában egy 3assal túl is teljesítettem a dolgot :D Tudták jól, hogy a matekkal a legtöbben hadilábon állnak, és nekik sem volt az erősségük. Igazából engem a jegyek miatt sose büntettek, és habár utáltam tanulni, főleg általánosban és középiskolában, de mondhatni jó tanuló voltam, mert nem helyeztek rám nyomást egyáltalán. Itt a hozzáállással van baj szerintem, azt megváltoztatni nem tudod. Talán azt lehetne megpróbálni, hogy elmagyarázod neki, hogy miért nem jó, ha azzal büntet, hogy megfosztana egy élménytől. De szerintem az ilyen nagyon eredményorientált szülővel nem lehet egyezkedni sajnos :/
Nagyon jó poén anyukádtól, hogy mindezt májusban közli, mikor valószínűleg már csak egy dolgozatot írtok év végéig, maximum kettőt, azzal lehetetlen az egész éves átlagot feljavítani..
Ügyes vagy, hogy felhoztad a többi tárgyból magad. Azzal foglalkozz többet, ami érdekel.
A nyolcadikos fizika és kémia állati nehéz. Én is négyes-ötös voltam ezekből anno, hát még most 23 évesen is emlékszem, hogy kínkeserves volt megtanulni MINDENT. Bioszra nem emlékszem, de akármilyen is a nyolcadikos anyag, szép teljesítmény, hogy hármasról ötösre felhoztad magad.
Ja és ne izgulj ha nem megy a matek. Ha sokat ülsz felette és gondolkodsz rajta, neked is menni fog. Próbálj minden feladatra több megoldási módszert keresni (esetleg másik kiadó könyvéből). Tőlünk nagyon sokan jártak felsős koruktól magantanarhoz mert otthon anyuka és apuka nem tudott segíteni. Néha segít amúgy, ha valaki rávezet vagy megmutatja a logikát egy megoldásban.
Azért a tábprtrmomdja, mert tudja, h fontos neked és így próbál motiválni.
Nincs esetleg egy olyan osztálytársad, aki jó matekból és 1-2x átmenne hozzátok segíteni a tanulásban? Akkor anyukád is látná, hogy mindent megteszel a jobb jegy érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!