Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha egyszerűen nem...

Mit tegyek, ha egyszerűen nem vagyok boldog azzal a jövővel, amit a szüleim elterveztek nekem?

Figyelt kérdés

Apukámnak van egy jól menő vállalkozása, amit még a nagyszüleim kezdtek el, kis családi vállalkozásként. Most meg már több helyen van telephely, külföldre is terjeszkednek vele, és én is érzem, hogy nincsenek anyagi problémáink. Apukám azt szeretné, ha később én venném ezt át tőle, emiatt jöttem erre az egyetemre, szakra, de egyszerűen nem érdekel (másodéves vagyok). Nem szeretem ezt tanulni, nem is érdekel az egész, csak a legkötelezőbb órákra járok be. Ráadásul már most csúszok... Azt mondják nem baj, csak végezzem el, de ha arra gondolok, hogy egész életemben ezzel kéne foglalkoznom, mindentől elmegy a kedvem.

Nem akarom őket megbántani, mert nagyon jó a kapcsolatunk, és mindig számíthatok/számíthattam rájuk. De közben örlődöm, ha csak eszembe jut az egyetem téma.

2019. máj. 10. 13:48
1 2
 1/14 piroska és a farkas ***** válasza:
93%
Pedig muszàj lesz leülnöd velük, és őszintén elmondani, ami benned van. Mert az egy dolog, h kvàzi tàlcàn kapod a lehetőséget, de azért úgy leélni a felnőtt életed javàt, hogy nem lelkesít, nem boldogít amit csinàlsz, hàt...szülőként nem tudnàm ezt elvàrni a gyermekemtől. Amit viszont elvàrnék, az az, hogy akkor mondja meg, hogy mi az, amit hivatàsànak érez.
2019. máj. 10. 13:55
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Állj a sarkadra Kérdező, hisz neked is csak egy életed van, amiben a saját álmaidat kellene megvalósítanod, nem a szüleidét.
2019. máj. 10. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
És milyen jövővel lennél boldog? Beszélj a szüleiddel, de ne úgy hogy "nekem nem tetszik hogy beültettek egy jól működő vállalkozásba" Hanem úgy hogy "Értékelem hogy gondoskodnátok a jövőmről, de én ezen és ezen a területen szeretnék dolgozni, ebben vagyok jó, és ez érdekel. " Szóval legyen reális terved, akkor kisebb a sértődés, megbántódás esélye.
2019. máj. 10. 14:22
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Megkérdezhetem, hogy mit tanulsz?
2019. máj. 10. 14:42
 5/14 anonim ***** válasza:
26%
Hát nagyon sokan örülnének, ha egy jól menő vállalkozást csak úgy alájuk raknának. De ugye ha nem szereted csinálni, akkor nem tudsz mit tenni, le kell velük ülni megbeszélni a dolgokat. Amúgy az egyetem elvégzést követően se lenne jobb? Nem tudom milyen munkakört töltenél be, de általában dolgozni azért jobb mint egyetemre tanulni, mert gondolom a felét se fogod használni a megszerzett tudásnak majd. A szüleid vagy csalódottak lesznek, vagy támogatni fognak benne, de ha nem akarod, akkor le kell velük ülni ezt megbeszélni minél előbb.
2019. máj. 10. 15:27
 6/14 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem neked nem is a családi biznisz átvételével van gondod, hanem csak az egyetemmel, ami érthető, hogy nem tetszik, mert egy nagy rakás f.s.

Viszont te még nem tudod, hogy mekkora mázlista vagy, amiért te nem a semmibe lépnél ki a diplomáddal, hanem tényleg készen vár minden, csak bele kellene ülnöd.

BTW honnan tudod, hogy nem tesz boldoggá az, amiben még nem is dolgoztál?

Szóval szerintem már fejezd be azt az egyetemet és ha majd akkor sem tetszik a családi vállalkozás, még mindig kezdhetsz egy saját útba.

Érthető, hogy apukád jót akar neked, mert te még nem szenvedtél a nagybetűs életben és nem tudod megbecsülni azt a kiásott kincset, amit ő szeretne rád bízni.

Rengetegen cserélnének veled, rengetegen lennének a helyedben és nem tagadom én is összetenném a két kezem, ha ilyen apám lett volna nekem ahelyett, hogy csak adósságot hagyott rám, szóval kérdező azért hobbi szinten a családi vállalkozás mellett is boldog lehetnél valami mással, de pénz és biztos alapok nélkül biztosan sosem leszel igazán boldog és próbáld meg a dolgok fonákját nézni ahelyett, hogy rögtön felrúgj mindent, mert később NAGYON meg fogod bánni.

Azért erre még aludj párat!

U.i.: lehet, az is segítene neked a döntésben, ha elmennél pár nap diákmunkára egy mekibe és rögtön meglátnád, hogy milyen a való világ, ahol nincs burok, csak hurok....

2019. máj. 10. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:
38%
És azt legalább tudod, hogy mihez lenne kedved(tehetséged)?
2019. máj. 10. 15:45
 8/14 anonim ***** válasza:
25%

Erre így nem lehet válaszolni!

Ha te egy csodálatos hangú ember vagy és vágyad, hogy operaénekes legyél, ellenben a szüleid vágóhídját kellene átvenned, holott elájulsz a vértől, akkor lehetne mit mondani. De így?

Nem írtad, hogy mi ez, nem írtad, hogy helyette mit csinálnál, így csak az jön le, hogy rühellsz tanulni.

2019. máj. 10. 15:49
 9/14 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező, ha te pontozgatod le a válaszokat: van egyáltalán BÁRMIFÉLE terved?
2019. máj. 10. 19:03
 10/14 anonim ***** válasza:
20%
Szóval nincs....
2019. máj. 10. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!