Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a fiatok öngyilkos lenne?

Figyelt kérdés

Voltam már kórházban öngyilkossági kísérlet miatt, anya tisztában van a személyiségzavarommal, így nem érné teljesen váratlanul, ha megölném magam.

Mennyire nehéz egy ilyet feldolgozni?

19 éves vagyok.

2019. máj. 4. 07:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%

Sokan írták előttem, hogy feldolgozhatatlan a gyermeked elvesztése.

Ez így van!

Nekem is van egy ismerősöm, aki elvesztette a fiát.

A fiú az öcséim (ikrek) osztálytársa, haverja volt.

Egy reggel holtan találták a szülei.

Az boncoláson azt derítették ki, hogy megpattant egy ér a nyakában.

Az apuka hónapokig rettegett, hogy a felesége nehogy elkövessen valamit...

Most minden nap a temetőbe járnak. Ez az életük része lett.

Ne tegyél semmi olyat, amit ellehet kerülni.

Lehet HOSSZÚ, BOLDOG életed.

2019. máj. 4. 08:38
 12/26 anonim válasza:
88%
Én inkább akkor ölném meg magamat,ha már minden közeli családtagom meghalt már,mivel így nem okozok senkinek se fájdalmat.
2019. máj. 4. 08:59
 13/26 anonim ***** válasza:
16%
Nem értem az öngyilkossági kisérlet lényegét. Vagy csináld, vagy ne csináld. Találj magadnak valamit, amiben jó vagy, egész biztosan van olyan, és abba temetkezz. Tereld el a gondolataid, fedezd fel, hogy van miért itt lenned.
2019. máj. 4. 09:31
 14/26 anonim ***** válasza:
96%

Unokatesóm halt meg 12 évesen, betegségben. A szülei igyekeznek normális életet élni a másik két gyerekük miatt, de ha találkozom velük, akkor már nem látom azt a csillogást a szemükben amit régen. Arról nem is beszélve hogy az egész család pszichológushoz járt évekig.

Ők is "felvoltak készülve" a legrosszabbra mert nagyon beteg volt már, mégis összeomlottak.

2019. máj. 4. 09:37
 15/26 anonim ***** válasza:
94%

Magamat okolnám, még akkor is, ha tudnám, hogy nem én voltam az oka, sosem tudnám megbocsátani magamnak, hogy a saját gyerekem, akit én neveltem, 19 korában megölte saját magát. Sose lennék többé "normális ember", az, aki voltam addig.

Szerintem a hozzátartozók utólag átélt érzelmei, és ezek feldolgozása szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy az illető hosszú betegség / hirtelen baleset / öngyilkosság következtében halt-e meg.

2019. máj. 4. 09:40
 16/26 anonim ***** válasza:
92%

A legtöbb pszichiatriai szer mellékhatása az öngyilkossági hajlam.. ez van sajnos ismerem a legtöbb betegtájékoztatóját.

A gyerek halálát pedig egy szerető szülő SOHA nem képes feldolgozni és élete végéig megnyomorítja!

2019. máj. 4. 10:14
 17/26 anonim ***** válasza:
30%
Mondjuk az annyival jobb akkor a válaszolók szerint, hogyha a gyereküknek egy életen át szenvednie kell, csak azért, hogy nekik ne kelljen feldolgozni egy traumát, hogy ne bántsa meg Őket?
2019. máj. 4. 10:17
 18/26 anonim válasza:
15%
Igen jobb,azért mert így csak 1 ember szenved,és nem adja át másoknak. De ezt nagyon el lehet rejteni,mármint a depressziót. Így addig együtt tudna élni vele. Miért szerinted az jobb megoldás,hogy megteszi,és akkor átadja a fájdalmat a szüleinek,aztán ők szenvednek?
2019. máj. 4. 10:21
 19/26 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem aki depressziós, vagy bármi olyan nemű baja van amitől szenved és meg próbált küzdeni ellene, gyógyszerrel és pszichoterápiával is, az nem tartozik senkinek a szenvedésével, a szüleinek sem...

A szüleinek is meg kellene érteni és elfogadni, hogy nem akar így élni és örülni annak, ha abba maradhat a szenvedése, nem pedig érzelmileg zsarolni.

A depressziónak amúgy nem feltétlenül van oka, benne van a génekben, és van az a típus amivel nem lehet semmit sem kezdeni, s nincs az a gyász ami csak akár hasonlítható is lenne hozzá.

Ez egy olyan állapot amit egy egészséges ember el s tud képzelni, ezért nem is érthet meg, akkor sem ha már sok leki bántódása esett.

Ezzel nem bíztatni akarom a kérdezőt, szerintem nála nem ez a helyzet áll fenn, hogyha fel tette ezt a kérdést, csak leírom az igazat.

2019. máj. 4. 10:31
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Írta a kérdező, hogy személyiségzavara van. A gyógyszerek csökkenthetik az ezzel járó depressziót - ha jó a gyógyszer. Lehet keresni másik pszichiátert, aki esetleg jobban eltalálja a jó gyógyszerelést. Maga a személyiségzavar csak baromi hosszú terápiával kezelhető, de "eredménytelenség" esetén lehet másik terapeutát is keresni. Ebben tulajdonképpen a szülőknek is lenne szerepe.
2019. máj. 4. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!