Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki nincs jóban az anyjával...

Aki nincs jóban az anyjával az azért felköszönti anyák napján?

Figyelt kérdés
2019. máj. 3. 18:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, de nem feltétlenül álszent vagy képmutató dolog anáyk napján felköszönteni az anyját annak, aki egyébként nem áll szóba vele egész évben. Az a kérdés, hogy mi az oka a rossz viszonynak. Ha konkrétan anyának volt borzalmas, eldobta magától, otthonba adta, ütötte-verte, kínozta a gyerekét, akkor nyilván nincs mit megköszönni neki anyák napján sem, meg semmikor sem. De ha anyaként megvolt benne az a szeretet és gyengédség, ami minden gyereknek létszükséglete, és tőle telhetően jó anya volt akkor is, ha az utóbbi években egy kiállhatatlan sárkány lett, akivel nem lehet egy légtérben megmaradni, akkor kizárólag az anyaként, gyermekkorban tett jó dolgokat igenis meg lehet köszönni. És ez nem olyan szerintem, mint a "szeretet ünnepe", hoyg egséz évben kell szeretni egymást, nem csak egy napon, hiszen az anyja gondoskodásán, áldozatain, szeretetén általában nem jár az embernek minden nap az esze, pláne nem akkor, ha egyébként csak veszekedni tudnak már vele. Egyszer egy évben el lehet ismerni, hogy ő sme a patás ördög, volt, amit jól cisnált, ha így volt.
2019. máj. 3. 22:02
 12/23 anonim ***** válasza:
14%

Nem tartom a kapcsolatot.

Mondjuk lehet, hogy ezt a magyar mondatot sokan nem értik. De tenyleg azt jelenti, hogy nincs közöttünk semmilyen kommunikáció. (ez még idegen szót is tartalmaz, még nehezebb megérteni)...

2019. máj. 4. 00:16
 13/23 anonim ***** válasza:
39%
Eddig 9 választ kaptál kedves kérdező, és a világon hány millió ember van így, csak mert olyan emberek csinálnak gyereket, akik alkalmatlanok a szülői feladatok teljesítésére!
2019. máj. 4. 03:39
 14/23 anonim ***** válasza:
64%

Megköszöntöm,mert így látom jónak.

Volt, csak felhívtam, rosszabb időszakunkban küldtem egy képeslapot, nem egy városban lakunk.

Szerinte semmi baj a kapcsolatunkkal, szerintem meg igen.

Talán magamat is védem, ha felköszöntöm.

Idős, mi van, ha nem éli meg a következőt, és élhetek pár mondat (meg ki tudja még mi) miatt lelkiismeret furdalással. Azért megszült, felnevelt, próbálkozott.

Annyira nem sikerült jól, de ez van.

Legalább az igyekezetét becsülöm.

2019. máj. 4. 04:07
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
Nem szoktam ezzel fizetem vissza neki azt hogy három éves koromban elhagyott mondjuk idén elgondolkoztam hogy esetleg fel köszöntöm nem ő miatta hanem hogy én érezzem magam jobban kicsit lelkiismeret furdalásom van talán A szülőnek megbocsátani a legnehezebb Hiszen ő tőle várjuk a legnagyobb szeretetet különösen egy anyának nehéz megbocsátani ő adta nekünk az életet Neki kéne a leges legjobban szeretnie
2019. máj. 4. 07:01
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Pont ezen gondolkoztam tegnap.. Fél éve már, hogy nem beszélünk, de én is álszentnek érzem.
2019. máj. 4. 08:36
 17/23 anonim ***** válasza:
16%
Gondolod. Álszentnek gondolod. Az álszentség nem egy érzelem. De nem csoda, hogy így fejezed ki magad, mert érzelmileg analfabétákat gyártanak az iskolában belőlünk.
2019. máj. 4. 08:38
 18/23 A kérdező kommentje:
El nem hagyott, az igaz, de durván érzelmi zsarnok, úgymond ez eszköz voltam neki meg sose tudtam vele személyes dolgokról beszélni, hozzá fordulni és semmit nem is csináltunk együtt, meg igazából egy jó szava nem volt hozzám
2019. máj. 4. 08:40
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

A ratkó gyerekek (49-53) nem azért születtek, mert az anyuka és az apuka gyereket akart nevelni. Azért születtek, mert gyerek nélkül éhen maradtál volna az aktuálpolitikai "gyerektámogatás" bevezetésével.

Ezek a gyerekek eszközök voltak az élelem megszerezéséhez, mint a mammut korszakban a lándzsahegy. Gyakran nem is tartották többre őket.

Ezek a rakósok felnőttek. Most 70-80 évesek. Azaz a jelenlegi nagyszülők jelentős részét képezik, ami extra terherrel növeli a társadalmunkat már 15 éve. De ami még rosszabb ők nem voltak példás szülők és a gyerekeik nem kaptak semmilyen lelki segítséget és a kommunikációs csatornáik voltak elég fejlettek ahhoz, hogy mentálisan egészséges szülőkké váljanak. Ők is kaptak egy erős motivációt, hogy vállaljanak gyereket: jött a szocpol: Aki nem vállalt gyereket, az 2-3 éves fizetését kidobhatta az ablakon. Ismét felnőtt egy olyan generáció, ahol a gyerek nem nevelt utód, hanem megélhetési eszköz volt. Ráadásul olyan idegbetegek neveltek minket, akiktől mi sem kaptunk jó példát, de nekünk már van több lehetőségünk mentális egészségünket visszanyerni.

Ez is az oka, hogy miért van ennyi sérült ember Magyarországon.

A szüleink áldozatok voltak és nem könnyű nekik jól viselkedni. (na most jön az átlag 70 iq-val rendelkező gyk troll, hogy neki nem ilyenek a szülei - b+ és örülj neki hülyegyerek, most nem te vagy a világ közepe, hanem azokról van szó, akik elég sokan vannak és a rendszer áldozataiként kapták meg a sérült szülőket).

Közben volt egy átkos korszak is, ahol a gyerekek ellátásához néhányan (85-110 éve születettek között) ha nem voltak párttagok, vagy esetleg keresztények voltak, akkor nehezen jutottak élelemhez és nem volt idejük a gyerekekkel foglalkozni, mert 2od 3ad állást vállaltak és éhgyomorral menetek vért adni, mert abból legalább 70 dkg kenyeret kaptak, amit aztán a gyerekek 2 perc alatt elpusztítottak otthon.

Ez oda vezetett, hogy nagyon sok olyan család volt a közelmúltban, akiknek nincs sem példaképe, sem lehetősége. Nagyon sok gyerek-szülői kapcsolat ezért is sérült. És hiába nevezed őket bárminek: álszent, "illene felköszenteni", vagy bármi... le is pontozhatod őket, ahogy egy átlag magyar lefo55a, ha egy másik embernek problémája van. Nem fogsz újat mutatni - tudod. De ettől még sokan nem fogják tartani a kapcsolatot és nem fognak kommunikálni a szüleikkel.

Az, hogy van egy társadalmi elvárás, hogy köszönjön meg valaki a szüleinek egy olyan szép dolgot, mint születés, és a felnevelés, miközben gyerekként bántalmazták: ez beteges.

Akinek jó a kapcsolata a szüleivel, köszönje meg ezt.

Akinek nincs, az meg majd eldönti.

Neked pont 0 közöd van ehhez. Tekintve, hogy magánügy.

2019. máj. 4. 08:59
 20/23 anonim ***** válasza:
Felesleges képmutatásnak tartom.
2019. máj. 4. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!