Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szemét vagyok, mert nem...

Szemét vagyok, mert nem akarom a lányomnak odaadni a lakásom?

Figyelt kérdés
21 éves lányom azon kesereg, hogy velünk kell élnie, pedig már egyedül szeretne. Külön szobája van, keveset vagyunk itthon, nem szólunk bele az életébe, kajára, rezsire nem kell költenie. Van egy garzon lakásom, ami jelenleg ki van adva albérletbe, de az abból származó pénz is kell a családi kasszába, ezért nem ajánlom fel neki, hogy lakjon ott!

2019. ápr. 24. 14:49
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
44%

Azert mert elkoltozik meg nem lesz a rezsi annyival kevesebb.

A futes a kozoskoltseg nem a lakok szamatol fugg hanem a lakas nagysagatol, a viz es csatornadij illetve az elektromos aram lesz kevesebb de az sem sokkal.

Nalunk h elment a fiam igy elvileg negyedel kevesebbnek kellene lenni a rezsinek (ami olyan havi 15e lenne) ehelyett alig 3e lett kevesebb.

Abbol a pici orokolt gazron kiadasbol tudtunk venni meg egyett h mind a ketto gyereknek legyen. Amit most kapunk belole az mar a nyugdijra kell mert sajnos nem lesz az olyan sok. Igy a nagynal h megkapja a lakast 1 ev stabil munkaviszonyt vartunk el h lassuk van e eleg tartaleka h fenttartsa a lakas ha bajba kerul mert mi nem tudjuk.

Szoval ebben az esetben nem ismerem a korulmenyeket de en soha nem engedtem a hisztinek. Szal a hiszti miatt sem engednem oda.

2019. ápr. 24. 19:23
 32/52 anonim ***** válasza:
81%
Azért a egy fiatal élrtkezdő szemszögéből nézve a dolgot. Pályakezdőként albéletet fizetni, kauciót letenni pláne ha nincs 3-4 barátod akivel össze tudtok költözni vagy legalább egy párod iszonyú nehéz. Borzalmasak az albérlet árak. Egywdül még felnőttként sem bírnám. Nálunk ugyan ez volt a szitu. Apamnak volt egy 1.szobás picike lakása. Még csak ki sem volt adva. De nem költözhettem oda. Anyámmal rettenetes volt élni. Így ott sem marahattam. A párommal vettünk ki albérletet. Mindketten dolgoztunk, tanultunk mellette. És hó végén konkrétan éheztünk. Mikor szakítottunk nem volt hova mennem. Egyedül nem tudtam volna kifizetni az albit. Hiába volt már dipolmám és fix állásom. Ha akkor sem adta volna apám oda a lakását mehettem volna a híd alá. Vagy anyámhoz és pár hónap múlva az elmeosztályra. Nekem hihezetlen segítseg volt. Ma már a saját lakasomban élek. De ezt sosem tudtam volna megteremteni ha nem lakhatok ott pár évig. Azért meseltem el, hátha megérted milyen a fiatalok szemszögéből. Oké hogy ti nem vagytok rettenetes szülők, mint az én anyám. De egy idő után, lehet nem 18 évesen, hanem 25 évesen de el akartam volna költözni, hogy felnőtté válhassak. És sajnos hiába tanul valaki, lehet még annyi idős korában sem tud egyedül állni egy albérletet. Vagy összegyűjteni saját lakásra valót. Nehéz ügym régen könnyebb volt mikor mindeki kaphatott tanácsi lakást az állmtól potom bérleti bíjjért. De az én fizetésem ma is pont annyi amennyi az albélrleti díj és a rezsi lenne. És há enni is kell valamiből.☹
2019. ápr. 24. 19:49
 33/52 anonim ***** válasza:
17%
Nézzük a tényeket. Ha odaadnád neki a lakást, fizetnie kellene a rezsit, kaját, használati cikkeket, amire valljuk be éppen csak elég lenne a fizetése ha dolgozik. Ha elfogy a pénze, úgyis titeket pumpálna. Jobban jár, ha otthon marad, míg nem talál magának egy társat, akivel betudják osztani a fizetésük. Én odaadnám neki pár hónapra, hogy lássa nem tejfel az élet, lemerném fogadni hogy sírva menne vissza hozzátok lakni. Én is szerettem volna ennyi idősen elköltözni, aztán mikor terhes lettem összeköltöztem a párommal, pont télen, amikor legnagyobbak a számlák, és bevallom volt olyan hét mikor csak vajas kenyér volt párizsival. Ha tehettem volna, azonnal visszaköltöztem volna apuhoz, és ha nem segít párszor pár ezer forinttal, akkor éhenhaltunk volna.
2019. ápr. 24. 20:53
 34/52 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó. Bérminimumból élek saját lakásban. Egyedül. Senki nem támogat anyagilag. A fizetésem felét félre tudom tenni. Nem nélkülözök vagy kuporgatok. Igaz drága ruhákra sincs szükségem. Szóval nem valószínű, hogy ha emmegy 8 óraban dolgozni haza fog futni mert nem bírja majd fizetni a rezsit. Maximum ha olyan típus aki már akkor elköltötte a fizetését mikor még meg sem kapta. De a szülei ismerik milyen a lányuk, mi meg nem.
2019. ápr. 24. 21:30
 35/52 anonim ***** válasza:
58%
25# ez mekkora baromság már amit a végén írtál... Ha kell a lakás, akkor kell, a bérlőnek semmi köze hozzá, hogy miért... Aki albérletben lakik annak bármikor számítania kell erre...
2019. ápr. 24. 21:56
 36/52 anonim ***** válasza:
28%
Ugyanennyi idős lány vagyok és szerintem egyáltalán nem vagy szemét. Sőt, igazából az is elég nagylelkű gesztus tőletek, hogy nem várjátok el tőle, hogy suli mellett dolgozzon és adjon haza valamennyit a fizetéséből..
2019. ápr. 24. 22:13
 37/52 anonim ***** válasza:
40%

Azért az elég furcsa nekem, hogy a fizetésetekből nem tudtok megélni, és okvetlen kell a lakás bérleti díja is.

Férjed + te, az két dolgozó. Ha jól értem, egyetlen lányotok van. Ha ő netán nappalin tanul és eltartott, akkor sem rossz ez az arány. De ha külön költözik, nyilván saját magát tartaná el, nem? Akkor két kereső lenne a családban, senki más.

Két kereső ember miért nem tud megélni egy lakásban a saját jövedelméből?

Szóval én nem érzem reálisnak azt a mondatot, hogy kell a bérleti díj a családi kasszába, ezért nem ajánlod fel neki, hogy ott lakhat.

2019. ápr. 24. 22:37
 38/52 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom a lakás mennyire van berendezve, de azt azért ne felejtsük el, hogy ha semmi nincs a lakásban, akkor az is a szülők problémája. Ha idáog nem adott haza pénzt, akkor rakhatott is volna félre, és már elköltözhetett volna.
2019. ápr. 25. 05:59
 39/52 anonim ***** válasza:
49%
en oda adnam,fizese amit fizetni kell enyi
2019. ápr. 25. 06:02
 40/52 anonim ***** válasza:
15%

Egy berleti szerzodest nem lehet csak ugy felrugni.

A berlonek is vannak jogai es manapsag mar erosebb mint a tulajdonjog.

Nezz utana mielott hulyeseget irsz.

2019. ápr. 25. 06:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!