Miért gondolják sokan azt, hogy nem létezik olyan, hogy a gyerek nem szereti a szüleit?
(Kiegészítő infó:apámat nem ismerem, nagyon kicsi korom óta nem él velünk, nem tartjuk vele a kapcsolatot, nem tudom mi van vele)
Sokszor, amikor embereknek beszélek arról, hogy az anyám és az énközöttem lévő kapcsolat nem valami jó, vagy amikor ki is mondom hogy utálom őt, akkor jönnek egyből hogy jaaaj ne mondjak már ilyet, ilyen nincs, biztos te is szereted az anyukádat. Aztán meg elkezdenek győzködni, hogy én márpedig szeretem az anyámat, ne mondjak ilyen butaságokat hogy nem. Ők miért gondolják azt, hogy nem létezik olyan, hogy valaki nem szereti a szüleit? Miért gondolják ők azt, hogy azért mert xy megszült engem, amiatt felmentést kap minden rossz cselekedete alól, és kötelezően szeretnem kell őt, bármennyire is csak tönkreteszi az életem és a jövőmet?
Most nyugodt vagyok, néhány hónapja lakótársakkal lakom egy másik városban, szakmát tanulok egy olyan helyen ahol pénzt is kapok érte, nagyon jól alakul az életem és a jövőm - most, hogy nem az anyámmal lakom.
16/f
Ez még nem is annyira érthetetlen, mint amikor a szülők nem szeretik ok nélkül a kicsi gyereket.
Persze, hogy ha rossz a viszonyotok, akkor nem kötelező szeretni, csak azért, mert az anyád.
Én szeretem az anyukámat, apum viszont sok rossz dolgot csinált gyerekkoromban ellenem, szóval kétlem, még magamban megfogalmazni is, hogy "szeretem apukámat" olyan képtelenség. Nem. Semlegesen érzek iránta, de idáig eljutni is időbe telt.
En az apámat jobban szerettem, mert kaptam tõle szeretetet,de az anyám az kivételezett és igazából arra sem emlékszem,hogy valamikor megsimogatta volna a buksimat.Minek szeressem,ha õ sem szeretett engem.
Viszont megforditva a helyzetet,hogyan érzed az anyud szeret téged vagy nem?Ha szeret akkor valamennyire te is viszonozd,ha nem azt add amit kapsz tõle.
Ilyen sérelmeket nem illik kéretlenül másokkal megosztani. Ha valaki előtt szidod az anyád, az a legtöbb ember előtt kicsit leértékel, meg kényelmetlen is nekik.
Mit is mondhatnák, helyeseljen ahhoz, hogy anyád szidásra édemes?
Még a sittes bűnözők többsége is az anyja szidására a legérzékenyebb, pedig biztosan sokakkal az anyjuk sem bánt szépen kiskorukban, ettől vadultak el.
Mit kell ennyire ki lenni attól ha valaki szídja az anyját? Ja aztán az apa meg mindegy nem? Az anyaság nem csak annyiból áll hogy megcsináltatom azt a gyereket aztán majd lesz valahogy. Anyává érni kell.
Én szeretem az anyukámat mert jól kijövünk, de sosem tudnék valakit csak amiatt szeretni “mert az anyám”.
Láttam én már olyan anyát az ismerettségi körömben aki arra sem érdemes hogy szóhoz jusson abban a házban. Nem véletlenül, mert annyira aljas egy teremtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!