Más is jár olyan cipőben, hogy ápolnia kellene a szülőjèt, de undorodik tőle?
Van egy alkoholista apám. Minden létező rosszat elkövetett ellenünk (fizikai, érzelmi, szexuális bántalmazás) gyerekkoromtol kezdve. Amióta az eszemet tudom, alkoholista. Számtalan sikertelen elvonási kiserleten van túl. Mostmár olyan szinten lealjasodott a piatol, hogy maga alá wc-zik, stb... egyelőre nem kell még apolnom, de szerintem nagyon hamarosan eljön az ideje. Egyébként más betegsége elvileg nincsen, mentális sem, "csak" az alkoholizmusa.
Egyelőre csak annyit csinálok, hogy kifizetek neki egy-ket dolgot a lakással kapcsolatban, (vagyis nem neki, hanem helyette!, neki nem adok pénzt a kezébe), meg néha bevasarolok (piát nem!).
De olyan szinten kosz, mocsok, bűz van a lakásban, hogy ahányszor belépek, elfog a hányinger, és még órákkal később is érzem. Tömény húgy és piaszag. Menekülök onnan...
Néha elgondolkodom, hogy lehet, hogy mosnom kène rá? Kitakarítani? Na de aki le tud menni a boltba piáèrt, az a mosógépet is be tudná indítani, ha nem lenne full beb.szva...
Nem titkolom, gyűlölöm és undorodok tőle.
De nem tudom, hogy hol kezdődik és meddig terjed a büntetőjogi felelősségem vele kapcsolatban, ha egyáltalán van? Tudjátok, a szülőgondozás vagy mi.
Más is járt hasonló cipőben?
Nem is értem miért foglalkozol még vele...
Vagyis picit értem, én apám is ivott, csinált, vagy tett dolgokat, de olyan szürnyűségeket nem mint a tied. Kapcsolatunk nem mondható jónak, nagyon ritkán megyek hozzá. Ha öreg lesz, és ápolásra szorul, tudom szemétség, de biztos nem fogom ápolni. Megy otthonba.
De ugyanúgy én sem szeretném hogy a gyerekeimnek engem kelljen ápolni.
Egyébként egyetértek veled amíg piálni képes, és boltba elmenni érte, addig magát is el tudná látni. Sajnos full alkesz az édesapád, a jelenlegi helyzet csak rosszabb lesz. Hallottam már ilyen történeteket.
Jobb lenne ha nem foglalkoznál vele, mert lelkileg te is rámész...
F36
Én valóban rühellem apámat. Tizenéve nem tartom vele a kapcsolatot, egyszer keresett meg, akkor is azért, hogy le lakoltassák ki. Elitta minden pénzét, kártyázott, játékgépezett. Ha otthon volt ritkán akkor elvert nadrágszíjjal vagy mással. Anyám meg asszisztált hozzá.
Szóval: ha faterom fetrengene a saját mocskában a híd alatt, akkor sem jutna eszembe egy szalmaszálat se keresztbe tenni érte, felőlem vergődhetne. Olyan meg végképp nem jutna eszembe, hogy ápolgassam meg mossak rá. Soha. Ha ne adj Isten nekem "kellene" a gondját viselnem, akkor is azonnal beadnám egy elfekvőbe.
Nem is értem hogy ha valóban gyűlölöd akkor hogy tudsz neki fizetgetni meg ilyenek...
Huh, jó sokat írtatok tegnap óta, köszönöm. És azt is, hogy olyanok is írtak, akik hasonlóan rossz viszonyban vannak a szülőjükkel - ezt sajnálom, de köszönöm.
Próbálom magam függetleníteni tőle, van három testvérem, ők mind elfordultak már tőle, csak én maradtam. De én is jártam majdnem 8 évig részben miatta pszichoterápiára.
Egyébként 69 éves. Az egyetlen dolog, ami miatt ránèzek még néha, és támogatom egy- kèt számla befizetésével, hogy fele-fele arányban tulajdonosok a lakásban az anyukámmal. Bízom benne, hogy anyukám egyszer még haza tud majd költözni (egy kèselèses kísérlet után menekült el, és hagyott hátra mindent, és adta be a válópert).
Szerintem apám olyan szinten nincs is magánál a pia miatt, hogy erről a számla befizetesrol szerintem nem is tud. Kiveszem a postaladabol, és befizetem. Ő már nem sok dologgal van képben, nem is értem nèha, hogy hogy van még életben. Biztos van egy-kèt tisztább pillanata, de én csak félig ájult/bódult, behugyozott állapotában látom.
Meg hát eddig azt sem tudtam, hogy mennyire kötelességem az ő ellátása nekem. Szívem szerint soha nem néznék rá. De ha pl. egyszer belehal a pialasba, mert mondjuk túltolja, vagy megfullad, stb... akkor nem kérdezik meg, hogy ugyan hol volt a család, miért néztük el, hogy ő fajult?
(Persze, régóta nem fogadott el semmilyen segítséget, még kamasz voltam, mikor utoljára elvonón volt, azóta lehetetlen vele bármit is kezdeni).
Valami ilyesmi, amitől félek, hogy felróhatják-e az ellatatlanságát nekem/nekünk? Erre írtam, hogy szerintem, amíg be tudja magának szerezni az italt, addig valamilyen szinten mégiscsak képes az önellátásra. Szerintem...
Persze nálunk hiányzik a szándékos kínzás is.
Én leírtam a 8.-ban, hogy milyen szakemberekhez kell fordulni.
Ezen kívül még háziorvoshoz is mehetsz.
Sajnallak kerdezo.
Nekem anyu iszik kb 70 eves volt,mikor feltunt,elotte jol leplezhette.Nyugtatora,altatora iszik.
Sikerult idosek otthonaba bejuttatni,de ott is csak a szegyent hozta rank,nagy balesete volt,majdnem meghalt,emiatt mar nem jut italhoz,szornyu erzes volt,de ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!