Mit a fenét tegyek a férjemmel, hogy ne tűrje el, hogy így beszél a gyerek?
Figyelt kérdés
Van egy 6!!! éves kisfiunk, akinek eléggé elszabadult a nyelve az utóbbi időben. Mi sose szoktunk csúnyán beszélni/káromkodni, a családon belül mindig megvolt a köszönöm/légyszi/szívesen ésattöbbi. Nem tudom honnan vesz a gyerek bizonyos szavakat, oviból (?), szörnyű, hogy pár gyerek milyen beszédet visz oda, de nem is ez a lényeg. Én hiába szólók rá, figyelmeztettem ha így beszél mikor a párom nem tesz semmit. Ő nem csúnya beszédű ember, de e gyereknek simán elnézi. Múltkor is adott neki csokit a párom és kérdi tőle, hogy mit kell mondani? A kisfiam meg mondta, hogy nem kösznöm meg b_szdmeg. Erre semmi reakció. A gyerek is tudja, hogy az apja elnézi neki, így egyre "szebb" szavakat hoz haza, enged meg magának, persze a jelentésükkel tisztában sincs. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy pont azért beszél így, mert látja, hogy engem ezzel idegesít. Most akkor rá kéne hagynom? A férjem csak akkor szól rá, ha én rászólók, hogy szóljón már rá. (ezt szépen megfogalmaztam)2019. ápr. 8. 16:29
21/27 anonim válasza:
"Hülye liberális marhák"
Gratulálok! Tehát, ha nem ütöm a gyerekem, rögtön liberális vagyok. Idióta!
22/27 anonim válasza:
Azt el tudjátok nekem mondani, kifejtve, hogy a nyakon húzás, és az ütöm verem a gyerekem, miért egyenlő nálatok? Komolyan kérdem. Csak mert én nem félek a szüleimtől, és tök normális felnőtt lettem, plusz tudom hogy megérdemeltem. :D És nem azért mert lelkibeteg vagyok. Párom is röhögve szokta mesélni hogy milyen rossz volt kis korában és az apja milyeneket lekevert neki. Nem lett tőle lelkibeteg, ő is azt vallja hogy ráfért bőven. :D
23/27 anonim válasza:
Arról pl. hallottatok hogy mik mennek manapság a sulikban? :D A tanár csúnyán nem nézhet a gyerekre, míg a diákok folyton bepofáznak, egész órát végig beszélik, röhögnek a tanárokon. Nálunk volt olyan tanár aki sírva ment ki óráról. És ez nem egy suliban nem egy osztállyal előfordult. Volt hogy szép roma család megvert egy tanárt, semmi következménye nem lett. Aztán régen is volt sok hü**e gyerek, de legalább a tanárok között lehetett fegyelmezni, és nem szép szavakkal, ha már otthon nem tudták megnevelni. Nem hiszem hogy minden második diákból lelki nyomorék lett.
24/27 anonim válasza:
Unokatesóm óvodájába a dadus férje volt a karbantartó, na annak mocskos szája volt és sose szólt rá senki, sőt óvónő szájából is olyat, hogy "nabasszameg" igaz nem gyerekek közt, de olyan reflexszerűen jött neki, hogy nem lepődnék meg, ha az oviban is kicsúszik.
Illetve biztos vannak gyerekek, akikkel otthon így beszélnek.
25/27 anonim válasza:
Nem érdemelted meg se te, se a párod, 22-es! Normális gyerekek voltatok, nem lovak, akikre csapkodni kell szabályszegés esetén beszéd helyett. Az embert és az emberapát az különbözteti meg az állattól, hogy tud beszélni! Nem kell a nyomorékságig verni valakit ahhoz, hogy elítélendő legyen.
26/27 anonim válasza:
Senki nem az úr a háznál, 17-es, képzeld, még te sem! Mifelénk ezt a kapcsolatot úgy hívják: szerető család. Akik szeretik egymást, azok meg még véletlenül se emelnének kezet egymásra! A te fiad éppúgy megértette volna, hogy helytelenül viselkedett egyetlenegy hosszú zord pillantásból, vagy emellé egy indulatot tükröző felkiáltásból! Feltételezem, nem volt idióta. Nem nyomatékosabb az, ami fáj!
27/27 anonim válasza:
De igen megérdemeltem. Tudod miért? Mert a szép szóból nem értettem. :) Se a csúnyából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!