Mit a fenét tegyek a férjemmel, hogy ne tűrje el, hogy
így beszél a gyerek?
Figyelt kérdés
Van egy 6!!! éves kisfiunk, akinek eléggé elszabadult a nyelve az utóbbi időben. Mi sose szoktunk csúnyán beszélni/káromkodni, a családon belül mindig megvolt a köszönöm/légyszi/szívesen ésattöbbi. Nem tudom honnan vesz a gyerek bizonyos szavakat, oviból (?), szörnyű, hogy pár gyerek milyen beszédet visz oda, de nem is ez a lényeg. Én hiába szólók rá, figyelmeztettem ha így beszél mikor a párom nem tesz semmit. Ő nem csúnya beszédű ember, de e gyereknek simán elnézi. Múltkor is adott neki csokit a párom és kérdi tőle, hogy mit kell mondani? A kisfiam meg mondta, hogy nem kösznöm meg b_szdmeg. Erre semmi reakció. A gyerek is tudja, hogy az apja elnézi neki, így egyre "szebb" szavakat hoz haza, enged meg magának, persze a jelentésükkel tisztában sincs. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy pont azért beszél így, mert látja, hogy engem ezzel idegesít. Most akkor rá kéne hagynom? A férjem csak akkor szól rá, ha én rászólók, hogy szóljón már rá. (ezt szépen megfogalmaztam)
"Ha folytatja a ronda beszédet, egy pofont biztos hogy megérdemel." - remélem, hogy ez a magatartás - már, ha megvalósul - hamarosan nem csak lepontozást, hanem büntetést is érni fog Magyarországon is...
2019. ápr. 8. 18:22
12/27 anonim válasza:
10-es, a trágár beszéd agresszió. Agressziót agresszióval büntetsz. Na gratulálok! És még meg is ideologizálod."Én nem vagyok híve a verésnek" - csak épp vered. Ne vedd már magától értetődőnek, hogy csak pofonnal lehet viselkedésváltozást elérni. A pofon a helyzeteddel való visszaélés, ami agressziót szül. Téged is pofoztak és most továbbadod. A nevelés a dolgok megértetése, nem a visszakézből való rövidre zárása. A gyerekben nem az fog megmaradni, hogy káromkodni másokat bántó dolog, hanem az, hogy az apja-anyja őt verte.
2019. ápr. 8. 18:25
13/27 anonim válasza:
Mi is mindig pofont kaptunk, ha csúnyán viselkedtünk, ezért nem is csináltuk, de nem azért, mert megértettük, hogy miért baj és nem akartuk többé csinálni, hanem azért, mert féltünk a pofontól, féltünk apánktól és inkább csak úgy rosszalkodtunk, hogy ne vegye észre, de úgy annál inkább. Bár pillanatnyilag hatásos módszer a pofon, de hosszútávon szerintem nem tesz jót a családon belüli kapcsolatoknak, ha egy gyerek retteg a szülőjétől.
2019. ápr. 8. 18:36
14/27 anonim válasza:
"Nem tudom egy ilyen beszéd nálam pofonpozitív. Érdekes, évezredeken keresztül repült a pofon, csak most az utóbbi pár évben lett ennyire polkorrekt a világ"
Attól, hogy valami évezredeken keresztül ment a világban, attól az még nem feltétlenül jó dolog!
Azzal viszont én is egyetértek, hogy valamit tenni kell kedves kérdező, mert ha ez így marad, idővel egyre jobban a fejetekre nő a gyerek! A gyerek nem hlye, még hat évesen sem. Le kell vele ülni és részletesen elmagyarázni, hogy mit miért nem csinálunk.
2019. ápr. 8. 18:41
15/27 anonim válasza:
Miért gondolja mindenki, hogy a pofon az valami mindenható dolog, és ha egy gyereket megpofozol, akkor azonnal megérti a tette súlyát, és sosem követi el azt újra?
Attól hogy adsz a gyereknek egy pofont, még nem feltétlenül oldottad meg a problémát.
2019. ápr. 8. 19:17
16/27 anonim válasza:
"Mit a fenét tegyek a férjemmel, hogy ne tűrje el, hogy így beszél a gyerek?"
Te is csúnya szót használsz (még ha enyhébb is, mint a b..d meg), nem vetted észre??? :DDD
Stílszerűen szólj rá a férjedre, hogy "B... meg, ne tűrd már ez ezt a csúnya beszédet ettől a kib...ott gyerektől!"
2019. ápr. 8. 21:51
17/27 anonim válasza:
Hülye liberális marhák. Egy pofon! Nem több és visszacsöppen a gyerekkorba. A gyereknek tudnia kell, hogy lakik az úristen. A fiam 16 éves. Egyszer mondott olyat az anyjának, hogy az nem tűrt nyomdafestéket, de még egy útszéli is elpirult volna. Olyan lángost levertem neki, hogy a takony menetet vágott a nyakán. Sem előtte, sem utána volt rá szükség. Ma 16 éves, példásan és szépen beszél, tisztelettudó. Ha trágár vagy obszcén, otthon semmit nem tapasztalunk belőle. Nyilván szégyenerzettel töltött el akkor is, hogy lekentem neki egyet és utólag bántam is és szégyelltem magam, de ezt nem mutattam ki előtte soha. Néha szóba kerül a dolog, amikor hallja, hogy egyesek hogy beszélnek és hogy arra azóta is emlékszik és “huhh, na az kijárt neki”. Ne legyetek màr ilyen puhák! Nem a gyerek az úr a háznál!
2019. ápr. 9. 05:12
18/27 anonim válasza:
Ha valaki azért nem káromkodik, mert fél a pofontól, akkor csak a szülei előtt nem fog káromkodni, az osztálykiránduláson, haverokkal igen. Amelyik gyerek nem káromkodik, az nem káromkodik sehol. Én sem tettem soha, nem is kaptam pofont életemben semmiért. A gyerekem sem káromkodik, én sem ütöttem meg soha. Amikor kiskorában mondogatta, még azt sem tudta mi az, mondtam neki, hogy ez csúnya, mi nem így beszélünk itthon. Abba is hagyta. A pofonnal csak rövid távon érsz el valamit. Egyetlen kivétel amikor valakit sosem nevetlek sehogy és kamaszként nagyon elszalad vele a ló többször is. Mert amit kis korában nem tettek meg finoman azt még talán helyre lehet hozni máshogy. Bár ebben sem vagyok biztos.
2019. ápr. 9. 06:37
19/27 anonim válasza:
És az óvodába mi történik, ha káromkodnak a gyerekek? Mert, ha onnan szedi fel, akkor ott is kéne valamit tenni.
Illetve a tv-ből is sokat tanulnak, lehet nem látja, de ti mondjuk tvztek és áthallatszik, onnan is tanulhatja.
A párodat is ráncba kéne szeded, hiszen együtt neveltek, üljetek le, beszéljetek róla, hogy miket nem szabad mondani és ilyenkor le lehet fektetni a játékszabályokat is, hogy a csúnya beszédért büntetés jár. Viszont akkor tartsátok is be. Nem egyből a pofon a megoldás, de ha a lágyabb szankciók nem vezetnek sikerre, csak a legvégső esetben alkalmaznám.
2019. ápr. 9. 07:41
20/27 anonim válasza:
Nem kell ütni. Meg kell neki mondani, hogy nem szabad! Határozottan. Nem, jaj mucikám, ezt nem szabad...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!