Normális hogy ennyit kell fizetnem?
21/46 A kérdező kommentje:
Ha elolvasod a válaszokat rájössz.
A normális az lenne, ha legalább azzal segítenék önállósodásodat, hogy otthon pár évig ingyen lakhatsz, cserébe elvárnák, hogy minden hónapban fizetésed felét utald megtakarítási számlára.
Nálunk generációkra visszamenően minimum ennyivel segítették a szülők gyerekeiket, de inkább átlagban annnyival egy-egy gyereket, mint ami kettőjük egyévi bevétele.
2019. ápr. 8. 15:02
Én a helyedben kiszámolnám, hogy mennyi esik rám a rezsiből meg kb mennyit fogasztok, egyébként ez az egész max 60k lehet és leülnék velük és megbeszélném, hogy ezt a 60k-t fizetem ha kell és ennyi. Ha nem tetszik akkor elköltözöl és egy fillért nem adsz haza. Ha azt mondják menj még mindig jobban jársz egy provident féle gyors kölcsönnel amiből kifizeted a 2 havi kauciódat. 1 év alatt vissza lehet fizetni az ilyen hiteleket. Többet ér, mint az otthoni lehúzás. Évi 1.2 milliót otthonra fizetni értelmetlen.
2019. ápr. 8. 15:03
24/46 A kérdező kommentje:
Nekem elég lenne 3-4 hónap hogy ingyen lakhassak itthon, mondjuk akkor is adnék haza 30-40 ezret de legalább eltudnám kezdenina saját életem.
Itt mindenki aztat várja el hogy 20 évesen 210 ezres fizetéssel még eltartsák a szülei? Főleg ha a szülők meg minimálbért keresnek a 210 ezres fizetéssel meg ingyen és bérmentve akar otthol dögleni, a fizetését meg eldáridózza. Esetleg pézel ne támogassanak meg még otthol?
2019. ápr. 8. 15:09
26/46 A kérdező kommentje:
1 millió forint a havi bevétel az én fizetésemen kívül, nekem elég lenne havi 30-40-50 ezer is, nem várom el az ingyen lakhatást.
Ha valaki gyereket vállal akkor nem ártana segíteni neki. Ez a régi időkből való felfogás, hogy a gyerek eltartja a szülőt. Én ha 50-60 évesen ott leszek, hogy az utolsó fillérem is oda kel ladnom a gyereknek, hogy sikeres legyen én meg lehet éhendöglök akkoris odaadom, mert ezért csináltam. Azt akarom hogy többet elérjen mint én eltudtam. Ha ezért a hátam kell tartanom akkor azt tartom. Ez csak a régi kommunista rendszer találmánya, hogy majd a gyerek eltartja az időseket. Nem az a dolga.
2019. ápr. 8. 15:23
A nővérem is 100 ezer forintot kér a fiától havonta (ő 300 ezret keres nettóban) viszont az egész összeget félreteszi neki minden hónapban egy külön számlára. Persze ezt a fia nem tudja, azért történik így, mert különben az egész fizetését elköltené egész hónapban. Nem lehet, hogy nálatok is valami hasonló dologról lehet szó?
2019. ápr. 8. 15:24
Hát, ha 20 éves korodban (egyetemi végzettség nélkül) keresel havi 210 ezret, akkor szerintem panaszra nincs igazán okod.
2019. ápr. 8. 15:43
30/46 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne hogy nem rakja el, anyum nem az a fajta aki magának vagy másnak tudna spóropni, így is épp hogy kijönnek havi szinten az 1 millióból. Ezmellett szereti osztogatni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések: