Ennyit kéne fizetnem a végrehajtónak? Mit tesznek ha nem fizetek?
Ez már nem csak a kamat, hanem a behajtási díj is.
Ne fizesd be, de akkor megy bíróságra, ahol már komolyabban "játszanak" -csak a végrehajtási díj több százezer forint, a számláidat megterhelik, és minden érkeő összeg 33%-át lefoglalják. Ha nincs jövedelem, mennek lakcímre, először ingó-, majd ingatlan foglalásra.
"de akkor megy bíróságra, ahol már komolyabban..."
Ha a végrehajtó kereste meg, akkor ezen már túl van, ezért lett 100e Ft a 20e Ft-os tartozásból.
már leírták, hogy mi fog történni, ezt kár ragozni.
nem fogják elfelejteni, abban biztos lehetsz, ha a következő 4 évben békén hagynának, de az 5. évben kapsz levelet, akkor is tovább él a tartozásod, csak közben egyre nő.
pár éve bebuktam a lakáshitelem, nem mesélem el az egész sztorit, de a végrehajtó költsége: 600 ezer ft!!!
ha nem akarod még többel bekötni, kotord elő azt a 100 ezret a föld alól is, mert megkeseríti az életed!
" amugyis ennyi kamatot én nem ismerek el"
Napasztmek :D
És ilyen homályökröknek akar a csutfalvi ramszesz tízmilliós kölcsönt osztogatni...
nem, nem annak akar, aki alapból nem hitelképes.
nem kéne mindenbe belekeverni az aktuálpolitikát, csak hogy okoskodhass...
#4.
"Ha a végrehajtó kereste meg, akkor ezen már túl van, ezért lett 100e Ft a 20e Ft-os tartozásból." - szerintem nem végrehajtó kereste meg, csak a köznyelvben a behajtót "adóságr3ndezőt" és az önálló bírósági végrehajtót sokan keverik.
Hidd el, egy bírósági végrehajtónak csak a végrehajtási díj 200 000 Ft felett kezdődik, és ő nem "megkeres" levélben, hanem ha megvan a bírósági határozat, akkor nekiáll a végrehajtásnak. Először ellenőrzi a számlákat, letiltatja az oda érkező minden pénz harmadát, majd tájékoztat, hogy mikor megy ingóságot foglalni.
Az sem érdekli, ha nem vagy otthon, lakatossal felnyittatja a lakást, majd visszazáratja - és ezzel is növeli a költséget.
Fiatalabb rendőrként nem egy és nem két végrehajtási eljárásban kellett karhatalmi segítséget nyújtanom végrehajtóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!