Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Párom fia 18 éves,120 kiló és bukásra áll.

Figyelt kérdés

Szeretem a párom, de a fiával nagy gondok vannak. Idén lesz 18 éves, jelenleg 120 kiló. 3 tárgyból bukásra áll, nem tanul. Egész nap a számítógépen játszik, más nem érdekli. Szégyellem az én két gyerekem előtt a fiút, mert az enyémek igen jól tanulnak és sportolnak. Ezt a nagyfiút így nevelte anyuka...

Ti hogyan folytatnátok a kapcsolatot? Párom szeretné ha összeköltöznénk, de a fiával ez problémásnak látszik.

2019. ápr. 7. 00:46
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
84%
Annak nem sok értelme van, hogy egy idegen gyereket szégyellsz a saját gyerekeid előtt. Te nyilván a párodat szégyelled, hiszen a felsorolt problémákért kőkeményen ő a felelős és ezt te is tudod. Mégis ki etette és nevelte (nem nevelte) azt a szerencsétlen gyereket?
2019. ápr. 7. 11:42
 32/42 anonim ***** válasza:
27%
Releváns a kérdés szempontjából, hogy hány kiló?
2019. ápr. 7. 18:44
 33/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok segítőkész hozzászólásotokat. Pszichológusnál jártak egyszer, és a gyereknek csak annyit mondott, hogy döntse el végre hogy akar-e változtatni az életén.Próbálta kikérdezni a hobbijairól, napi rutinjairól. Nincs hobbija, semmi más nem érdekli a gépezésen kívül. Ami nagy gond (anyuka a vétkes sajnos), hogy a gyerek például önállóan nem képes felébredni, anyuka ébresztgeti, hajtja hogy haladjon, mert menni kell a suliba. Ha a gyereken múlna, akkor aludna délig.

Azon gondolkodok, hogy külön élünk amíg a gyerek nem változik egy elvárt szintre. Addig így élünk, gyakorlatilag külön. Szeretem a párom, de így képtelenség együtt élni. Ha nem lesz változás egy éven belül, akkor szenvedni fogok, de szakítanunk kell. Belegondolva, hogy a gyerek valószínűleg évet fog ismételni,....de mi a garancia hogy a következő évben tudja teljesíteni a 2-es szintet. Hol lesz még az érettségi? Ha számolok, akkor....idén 18 lesz,....évismétlés, 2.-os lesz újra,....ha minden sikerülne érettségiig, akkor is 21 évesen érettségizne. Az hogy legyen valami szakmája,....hát az necces így. Márpedig 120 kilósan még az építőiparban sem tud dolgozni segédmunkásként. Ha pedig csak hízik ezután is, akkor 21 éves korára elérheti a 140 kilót is. Az pedig azt jelenti, hogy még a mozgás is komoly kihívás lesz. Ebben nem biztos, hogy részt szeretnék venni. Nem tudom......, pedig szeretem a páromat. Ha nem ilyen lenne a fia, akkor idén már házasok lennénk, az biztos.

2019. ápr. 7. 21:24
 34/42 anonim ***** válasza:
65%

Ismerek ilyen embereket.

Közgazdász diplomával 30 évesen nem dolgozott semmit és az anyja nyugdíjából élnek.

Mindenképpen beszélgess el a fiúval, nehogy már a te boldogságodat tegye tönkre.. Kérdezd meg hogy van-e célja mik a hobbiai?

Nyugodtan közölheted vele azt is hogy 120 kilósan biztos hogy senki nem áll vele szóba nem hogy még barátnője legyen.

A pároddal is beszélgethetsz erről, hátha közösen ki tudtok találni valamit.

2019. ápr. 8. 00:20
 35/42 anonim ***** válasza:
67%

Háát, kérdező, az utolsó válaszod alapján a srác nem is akar egyáltalán változtatni az életén.

A párodnak még 7 évesen kellett volna őt elvinni gyerekpszichológushoz, akkor nagy eséllyel nem tartana itt.

Itt már csak egy dolog maradt hátra: gyárakban úgyis munkaerőhiánnyal küzködnek, mint diák, be lehetne egybe nyomni, így még rugalmasabb is lenne a dolog. Viszont ha arra panaszkodna, hogy ezt nem bírja és társai , normális, nem leteremtő stílusban, de a tudtára kellene adni, hogy márpedig ha nem érettségizik le, akkor ennél jobb melót aligha kapna és ilyen meló mellett OKJ-s szakmát kitanulni, ami 8 vagy 10 osztálynál többet nem igényel, netán estin leérettségizni nem olyan egyszerű ám.

Vagy nyáron valami tanyára adjátok be egy hétre segíteni állatot etetni, mezőgazdaságba besegíteni. Ott márpedig fel kell kelni hajnalban, nincs mese. Tapasztalatból mondom, hogy át fogja értékelni az életét. Én csak 3 napot voltam hasonló helyzetben és örülök, hogy picit megkésve, 25 évesen, de végülis a saját bőrömön tudom, hogy én nem szeretném ezt az életformát és megtanultam tisztelni azokat az embereket, akik ebből élnek. Ha mondjuk 12-13 évesen tapasztalom meg, picit építőbb jelleggel is tudott volna hatni rám.

2019. ápr. 8. 06:18
 36/42 A kérdező kommentje:

Kedves Petra! Egyáltalán nem érdeklik a nők. (!) Még nem tart ott ennyi idősen, hogy érdekelné a másik nem. Ez is furcsa,...igen.

Kedves 35! Én még azt látom a fiúban, mintha lemaradt volna gondolkodásban. Szerintem minden idejét lekötötte a játék a gépen, és "nem volt ideje" felfedezni a világot. Értelmi szintje valahol 12éves szinten van csak ez miatt. Nemrég még legózott (17 évesen), a kisautók még ott vannak a polcon, amiket időnként elővesz játszani. A tévében rajzfilmeket néz. Nagy a baj.

Jó ötlet, hogy nyáron melózzon. De ha nem akarja, akkor nem lehet kötelezni rá, hiszen már majdnem nagykorú. Ráadásul szerintem készülni kell a pótvizsgára. Ha a pótvizsga nem sikerül, akkor.....valóban lehetne neki dolgoznia, és majd estin munka mellett leteszi az érettségit valamikor. Félek, hogy a munka távol áll tőle, a munkahelyről kidobnák gyorsan. Anyuka meg onnantól kezdve idegileg tönkremegy. Se iskola, se munka,...csődtömeg tényleg,...és 120 kiló, vagyis az egészsége is neccesé válik, ha így folytatja.

Nekem pedig választanom kell, hogy elfogadjam-e ezt a borzalmas helyzetet, vagy lépjek tovább. Meg kell hoznom a döntést, ha nem látom a közös jövőt. Azt se mondhatom, hogy a párom költözzön hozzám, a fia meg gondoskodjon magáról. Akkor a párom szakítana, ha ilyet mondanék. Szeret, de a fia az a fia,....érthető.

2019. ápr. 8. 07:44
 37/42 anonim ***** válasza:

Akkor ebbe menekül a srác.

Nos, ha nyárra benyomjátok dolgozni és építőjellegű kritikát fogalmaztok meg vele szemben és egy csomót beszélgettek vele, akkor már el fog kezdődni valami. Jó, nem egyik napról a másikra éri majd el szellemileg azt a szintet, ahol tartania kellene, de valami pozitív irányba biztos el fog indulni, higgy nekem. Valahogy még akkor kellene megértenie, hogy a párod miért nyaggatja az ébresztéssel és a sulival, amíg ő még él.

2019. ápr. 8. 07:49
 38/42 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy ez mennyire szar helyzet, tök sajnálom mindegyik felet.

A kérdező szeretne egy normális párkapcsolatot, és azon kevés pasik köze tartozik akik nem csak elfogadják de még segítenék is a nő saját gyerekét.

A nőt nagyon sajnálom mert így sosem lesz normális parkapcsolata... de nyilván a gyerekét se hagyhatja magára.

És a srácnak se gondolom hogy ez a lehető legnagyobb álma, hogy így élje le az életét.

Patthelyzet sajnos, de valakinek muszáj radikális lépést tennie mert így minimum 2 élet megy a kukába!

2019. ápr. 8. 08:08
 39/42 anonim ***** válasza:
24%
Kérdező 140 KG vagyok ÉPÍTŐIPARBAN dolgozok és 19 éves vagyok.
2019. ápr. 8. 16:58
 40/42 A kérdező kommentje:

Kedves 39!

Milyen magas vagy a 140 kilóhoz? De nem is ez a lényeg. Becsüllek, mert DOLGOZOL 19 évesen. Le a kalappal!

Ez a srác életében nem dolgozott még, azt sem tudja hogy az mi.

2019. ápr. 8. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!