Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Párom fia 18 éves,120 kiló és bukásra áll.

Figyelt kérdés

Szeretem a párom, de a fiával nagy gondok vannak. Idén lesz 18 éves, jelenleg 120 kiló. 3 tárgyból bukásra áll, nem tanul. Egész nap a számítógépen játszik, más nem érdekli. Szégyellem az én két gyerekem előtt a fiút, mert az enyémek igen jól tanulnak és sportolnak. Ezt a nagyfiút így nevelte anyuka...

Ti hogyan folytatnátok a kapcsolatot? Párom szeretné ha összeköltöznénk, de a fiával ez problémásnak látszik.

2019. ápr. 7. 00:46
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%

HIHIHI!!!!!

Pasi a kérdező :DDDDDD

AKkor nem jött be a marha okos válaszolóknak az "új asszony" fikázás :DDDDDD

2019. ápr. 7. 07:51
 22/42 anonim ***** válasza:
89%

Hozzád hogy áll a gyerek?

Ha elhívnád magaddal, amikor sportolsz? De csak találgatok én is. Viszont bármi jobb lenne a srácnak, mint ily módon élni a következő éveket, egyenes út a lúzerséghez. Barátnőt sem talál így, egy csődtömeg van kialakulóban. Az a baj, hogy a sikertelenség előbb-utóbb a jellemére is hatással lesz. Lehet, 30 évesen is még a nyakatokon ülő óriáscsecsemő lesz. Az a baj ezzel, hogy nem élhetsz majd valószínűleg miatta olyan minőségű életet anyjával, mint szeretnél.

2019. ápr. 7. 08:02
 23/42 anonim válasza:
90%

Egyenes út a magányos, csóró lúzerség felé.

Az összeköltözés után napi konfliktusok lennének.

Először megpróbálnék vele beszélni,pl. mik a céljai az életben, felajánlanám a segítségemet, együtt mozogni, sportolni, megpróbálnám megértetni vele, hogy csak csúszik bele a gödörbe. Ha lehet vele beszélni, várnék 2-3 hónapot, hajlandó-e változtatni, ha igen, akkor költöznék össze. Egyébként nem értem a kommentelők dühét, az nem normális, amit a kérdező leírt, ezen változtatni kell, nem egyszerű, de a jövőbeli élete szempontjából muszáj, elsősorban a saját érdekében.

Sejnos látok olyan elhízott, alig ötven éves embereket a környezetemben, akik a második emeletre nem tudnak gyalog felmenni, cukrosak,+izületi problémák.

2019. ápr. 7. 08:18
 24/42 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem ezt az egészet!

A kérdező férfi, a párja nő. A nagyfiú a párja gyereke, ő lehet az anyuka, aki így nevelte.

Vagy nem törődsz a párod nevelési elveivel, összeköltöztök és örök konfliktus lesz a családban (főleg, ha a te gyerekeid is veletek laknak!) vagy nemet mondasz az összebútorozásra!

Szerintem így is, úgy is veszélyforrás a kapcsolatotokban.

2019. ápr. 7. 08:24
 25/42 anonim ***** válasza:
87%

Ha a párod belátja hogy a fia nagyon rossz irányba halad, és segítséget kér ebben tőled és el is fogadja - akkor férfiként szerintem még nagyon jó példát is mutathatsz neki! 18 évesen ha nehezen is de még formálható.

Akkor van baj ha az anya, jelen esetben a párod, nem fogadja el a segítségnyújtást, mert nyilván a fiú nyafoggni hisztizni fog hogy meg kell válnia az eddigi semmittevéstől. Ha az anyja ilyenkor a gyerek oldalára áll akkor ott baj lesz,, és meg te leszel a hülye....

Nekem van egy ugyanilyen unokaöcsém most 23 éves, hagyták egész nap gépezni, iskoláit nem végezte el, közben kifejlesztett magában egy képességet hogy ha ki kellene mozdulni a lakásból akkor mindig rosszul lesz kórházban köt ki. Láncdohanyos, de ő csak 45 kiló, és sehova nem jár el már. Soha egyszer egy napot sem dolgozott még. 4 éve pedig csak kórházban volt a pánik rohamok miatt (amiket színlelt mikor ki akarták vinni a lakásból), sehol máshol.

Persze az anyukája mindennel jobban védi a kisfiát, így ha akadna egy normális faszi aki meg akarja kicsit nevelni a gyereket, ami a gyereknek kényelmetlen lenne ugye- akkor rögtön betámad és tönkreteszi a párkapcsolatot. Így maradhat anya nyakán aki 2 helyen dolgozik hogy eltartsa.

Szóval először beszéld meg a paroddal hogy engedné e hogy kicsit akar nyomatékosabban elkezd nevelni a gyereket, vagy pedig összeugranátok miatta. Ha utóbbi akkor el se kezd.

2019. ápr. 7. 08:26
 26/42 anonim ***** válasza:
85%
Lelki okok miatt alakulhatott így, inkább ne szidd, hanem akkor próbálj neki segíteni!
2019. ápr. 7. 08:33
 27/42 anonim ***** válasza:
44%
Valószínűleg depressziós a gyerek a szülei válása óta, ebben lel örömet, függő lett. Az egyedülálló anya ritkán tud hatni a nagy fiára, főleg ha a srác őt is hibáztatja a válásért stb. Nehéz lenne pszichológus nélkül kezelni ezt a problémát, mert annak lelki okai vannak hogy a srác ilyen, és a függőség nem gyógyítható azzal, hogy letiltod a gépről egy hétre mert addig sem fog csinálni semmit (120 kg testsúllyal nem fog focizni menni, csak szólok) és utána folytatja az egészet. Elmenni pszichológushoz családként, vagy csak az anyjával vagy egyedül. És a gépezést az érdemjegyek függvényévé tenni. Nyilván nem irreálisan, de mondjuk egyest nem kaphat semmiből mert akkor nincs gép egy hétig. Ha telefonozik, akkor két hétig nincs gép. (ha jó játékok vannak a pc-n azért az is jelent valamit)
2019. ápr. 7. 08:42
 28/42 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem küldjeték el pszichológushoz, mert lehet, hogy depressziós és ezért ilyen.
2019. ápr. 7. 09:15
 29/42 anonim ***** válasza:
17%
Nem értem, 22-es miért lett lenullázva, amikor 24-es lényegében ugyanazt írta.
2019. ápr. 7. 09:34
 30/42 anonim ***** válasza:
81%

3-as írta:

"Honnan a micsodából tudjuk hogy a 120 kg neki mennyire jelent bajt? Valakinek lehet az a súlya ami megfelel neki a magassága miatt."

Okoska, azért ne méltasd lehetőleg a Kérdező észbeli képességeit, mert a tieddel vannak komoly gondok. Na, mi az a magasság, amihez 120 kg mellett 24 a testtömegindex? 2,2 m. Szerinted ilyen magas a srác?

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

2019. ápr. 7. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!