Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tortenik egy fiu gyermekkel...

Mi tortenik egy fiu gyermekkel ha nincs apja/nem ismeri/ elhunyt stb?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 6. 20:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Maemint ez milyen nehativ kovetkezmenyekkel jarhat ra nezve?
2019. ápr. 6. 20:06
 2/11 anonim válasza:
66%

Semmilyennel. Ha amúgy szeretet veszi körül, anya, nagyszülők,nagynéni/bácsi stb.akkor ugyanolyan egészséges lesz.

Ha meg van pl.egy erőszakos apja, aki előtte veri az anyját akkor defektes lesz lelkileg.

2019. ápr. 6. 20:10
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Apa nélkül is fel lehet nőni (ahogy anya nélkül is), de az apa szerep ugyanolyan fontos, mint az anyáé. A gyerek szüksége van egy apai példaképre is, hogy mentálisan is egészséges legyen.

Persze ezt nagyon kevés gyerek fogja így ebben a formában kimondani, de ez az igazság.

Ha nincs aki betöltse ezt a szerepet, mert erőszakos, hazudozós, az anya nem tudja ki is az apja, otthon sincs, nem érdekli a családja, elhunyt, akkor keresni kell a gyereknek egy olyan embert, aki részben ezt betudja tölteni. Egyébként a gyerek akaratlanul is fog ilyet keresni magának.

Az anya _nem_ képes az apát helyettesíteni. Ezért biztosan jól le leszek pontozva.

2019. ápr. 6. 20:19
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
A kérdésre válaszolva. Nem fogja tudni kezelni a kapcsolatait, nem fogja tudni a szerepét a családban. Persze ez nincs borítékolva, de erősebbesz ezekre a hajlam.
2019. ápr. 6. 20:21
 5/11 anonim válasza:
100%
Nekem sajnos születésem előtt meghalt az apám. Én nem érzek hiányt, hiszen én nem tudom hogy milyen egy ,,igazi" apa. Ha még kérdésed van szólj bátran!Engem nem zavar
2019. ápr. 6. 20:49
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

Ha az anyja egyedül neveli fel, akkor a fiú NAGYON anyás lesz.

A párom is ilyen. Az anyja a mindene. És fordítva.

2019. ápr. 6. 21:14
 7/11 anonim válasza:
8%
Állítólag hajlamosabbak arra hogy melegek legyenek, hiányozni fog az apjuk és keresnek maguknak egy ,,apucit".
2019. ápr. 6. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Senki nem lesz meleg. Vagy meleg születésétől kezdve vagy nem az, de meleggé nem vállik csak úgy senki.
2019. ápr. 6. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Általában keresnek maguknak valamilyen férfi mintát a környezetükben (nevelőapa, nagybácsi, nagypapa, tanár, edző), akivel azonosulni tudnak és akkor teljesen egészséges lehet a személyiségfejlődésük. Ez leginkább az árva fiúkra jellemző.

Az elhagyott/elvált anyák esetében sokkal bonyolultabb a kép... ott már simán lehet, hogy a saját sérelmeiket viszik bele a gyereknevelésbe és ott már torzulhat a gyerek személyisége is. Szóval sok múlik azért a helyzeten, illetve az anya személyiségén. De alapvetően normál esetben az apakép pótolható más férfival.

2019. ápr. 7. 16:03
 10/11 anonim válasza:

Ez igaz, én is anyás vagyok, csak az lehetek

Sajnos az is, hogy ,,apucit" keresek magamnak

2019. ápr. 7. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!