Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavar néhány szülőt, ha...

Miért zavar néhány szülőt, ha a gyerek törődik magával?

Figyelt kérdés

Amikor otthon laktam, apu már azért is ordibált, ha hajat akartam mosni. Csak olyankor lehetett, ha nem volt otthon, és maximum heti egyszer.

Sminkelni csak olyankor lehetett, ha nem kapott el, amikor megcsináltam/lemostam, mert azt, hogy mikor vagyok épp kifestve, nem tudta megállapítani (csak szempillaspirált és BB krémet használtam).

A körömlakk meg volt tiltva, és azért is ordítozott, ha anyutól kértem pénzt dezodorra, mert elfogyott.

Mindenből csak olcsót használhattam, mondjuk ez nem probléma, mert legalább találtam csupa jó terméket jó áron (testápolót, sampont, szempillaspirált, arckrémet máig ugyanazoktól a márkától veszek, mint tiniként).

Egyszer gimis ballagás előtt szerettem volna új szempillaspirált (1200Ft volt), mert pont addigra fogyott száradt be a régi. Anyu meg azt mondta, nem ad pénzt, csepegtessek bele vizet, nincs pénzünk ilyesmire.

Amugy a szüleim mindketten adnak magukra, apu férfi létére mondhatni, már már piperkőc. Több időt és pénzt fordít magára ilyen téren 50 feletti férfiként, mint én huszonéves nőként.

Nem értem, miért kellett így hozzáállni az alap ápoltsághoz. Ha a hajamat akartam volna festeni, műkörmöt, műszempillát tetetni, még megértettem volna.

Csak emiatt máig nem merek költeni magamra, mert annyira megmaradt.

2019. márc. 31. 21:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Abból,hogy magukra adnak,de a gyerektől sajnálják arra következtetek,hogy azért,mert egoista,önző emberek,akiknek nem igazán lett volna való a gyerek.
2019. ápr. 1. 02:23
 12/14 anonim ***** válasza:
84%

Anyam mai napig haragszik ram mert nem kínaiból veszem a ruham, hanem mas (de meg mindig csak középkategórias) plazas boltokból. Bánt azert ha jol megy az életem, ha jol keresek, es megveszem magamnak azt amit akarok. Ha veszek valamit ami neki soha nem volt, szerinte csak flancolok (mert van egy 3000 forintos yves rocher-es arckrémem, es sminksuccaim). Miért veszek ilyen drága ruhát (h&m, stradivarius), házat (6-7 millio felett...), miert jarok kozmetikushoz (edesistenen). Nem tetszik neki egy barátom sem, a baratomnak miert van draga autoja. XDD Ha kezdek valamit az eletemmel miért igy, miert nem ugy.

Elsősorban nem azért ilyenek mert szülők, a szülőség nem jar ezzel. Ők siman sz.. es/vagy feltekeny emberek. 😀 Voltak es lesznek is, a sajat gyerekeikkel szemben is.

2019. ápr. 1. 03:51
 13/14 anonymousreview60 ***** válasza:
#2,4,5,12: +1
2019. ápr. 1. 05:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy akkor volt ez probléma amikor otthon laktàl, de szeretnék biztos lenni:

Az elköltözésed után is megszólnak néha, vagy ez csak addig tartott amíg nekik kellett fizetni?

Ha utóbbi akkor ismerik a szokásaidat, tudják mit veszel magadnak? (könnyen kiderül ha veszel valami drága cuccot és előttük használod)

Szimplán smucigok ha tudják, mert csak akkor volt gond, ha nekik kellett költeni veled kapcsolatos dolgokra.

Ha lett volna pénz a hajmosásodra, akkor javaslom, hogy a legolcsóbb és legbüdösebb kozmetikai szereken kívül semmit ne vegyél nekik ajándékba, csak hogy érezzék a törődést. Ha apukád kopaszodik akkor megspékelheted egy cseppentővel, amire ráírod, hogy hajmosóvíz tartó. Pont elég lesz neki, talán még sok is.

Ha az első állítás igaz, vagy nem tudják mit veszel akkor az már bonyolultabb téma, és beszélned kéne a szüleiddel, hogy miért zavarja őket az ha te rendesen tisztálkodsz. Nyugodtan felhozhatod példának, hogy apukád többet költ erre a célra.

Volt esetleg más amiben ennyire szigorúak voltak? Hátha van olyan összefüggés ami átfogó képet ad az okról.

2019. ápr. 1. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!