Befojásolja a származásom ezt a néhány dolgot? (bővebben lent)
Apám külföldi, a családja, és ő is herceg/grófi származású, anyám magyar, ő polgári családból származik. Több kérdésem is lenne. Eredetileg a szüleim fiúgyermeket akartak, lánygyerek lettem, apám testvérének (fiatalabb testvér) van egy fia, megtörténhet, hogy későbbiekben tőlem is várnak egy fiúgyermeket az apai családom tagjai? Előfordulhat, hogy a házasságomba beleszólnak? Erkölcsös emberek, de néhány nemesi vonás megvan bennük. És ha meghalok, akkor a nevem mellé a sírkőre odakerül a cím is?
Nagyon érdekelne a dolog, értelmes válaszokat várok rá.
Ha nem kamu, akkor...
... a mai világban szerintem nem jellemző, a házasságba meg nincs joguk beleszólni.
Én úgy tudom, hogy ezek a rangok férfiágon öröklődnek, tehát a te gyerekeid nem lesznek nemesek, hacsak hozzá nem mész valakihez, aki az. De ennek itt Magyarországon úgysincs a világon semmi jelentősége, itthon ugyanis konkrétan törvény tiltja a nemesi előnevek használatát. Ettől függetlenül persze a sírkövedre az örökösöd azt írat rá, amit akar.
Azt pedig, hogy a házasságodba beleszólnak-e, a szüleidtől lenne inkább célszerű megkérdezni, mi nem tudjuk. De nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!