Néhány családtagom mikor szoba kerül ez a téma úgy beszélnek a lányomról hogy ő senki nem rokon és ez nagyon fáj!?
A nagynénéd kisfia a Te unokatestvéred.
Majd az ő gyereke lesz a lányodnak a másodunokatestvére.
Én is másodunokatestvérnek hívom, az egyszerűség miatt, de ez nem igaz.
Ő a szülőm unokatestvére.
De rokonok, nem senkijük, hiszen ha az unokatestvérednek gyereke születik, akkor még ő lesz a másodunokatestvere a lányodnak .
/ nálunk sok ilyen van, mert apu nagybátyjai (4-en vannak)nála alig idősebbek, az unokatestvérei így velem egyidősek, van fiatalabb is ;-)/
Nyilvánvalóan azt nem lehet mondani, hogy semmilyen rokoni kapcsolat nincs közöttük, ez hülyeség.
Nálunk úgy alakult, hogy apu testvére sokkal idősebb apunál, nagybátyám fia pedig csak néhány évvel fiatalabb mint apu, aki ugye az én unokatestvérem elvileg. Az ő gyerekei meg éppen olyan idősek, mint én, de én sem találok jobb kifejezést rá, minthogy "másodunokatestvérek" vagyunk, holott ez nem igaz.
Szóval passzolom, szerintem igazán külön megnevezése nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!