Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen szülőkről?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem sajnáltatásból írom ki ezt a kérdést.Egyszerűen csak ki szeretném ezt magamból adni, és egyébként is kíváncsi vagyok hogy mások hogy vélekednek erről. Illetve, várhatólag hosszan fogom ezt ecsetelgetni..bocsánat de ezt a témát számomra nem könnyű dióhéjban elmondani.:D

Szóóval, 3 testvérem van. Mindegyik jóval idősebb nálam (9,14 év van közöttünk) A szüleim 4 éves koromban elváltak, de 9 éves koromig együtt éltünk. Az egész gyerekkorom abból állt hogy a szüleim veszekedését kellett hallgatnom. És emellett anyám sosem tartotta fontosnak az én véleményem. Elvégre akkor még kisebb voltam, és anyám akkor úgy gondolta hogy nincsenek annyira érzéseim stb. Ezért gond nélkül zárt be este egy sötét szobába, amíg itt volt a barátja. Egész este azt hallgattam ahogyan szexelnek, ugyanis anyám arra sem volt tekintettel hogy én még nagyon kicsi vagyok, be vagyok zárva egy sötét szobába, és max hangerőt adott élvezetének. Szépítés nélkül: mind a ketten teli torokból nyögtek, én meg csak sírva üvöltöttem egy dörömböltem az ajtón. Ekkor voltam 8 éves.

Utána a barátja megunta hogy egy házban élünk apámmal, és "megzsarolta" anyám hogy vagy elköltözik vagy vége mindennek. Természetesen anyám megfogott engem és költöztünk is. Ott ugyanúgy folytatódtak ezek, és folytatódnak a mai napig. Volt amikor sírva mentem át anyámhoz hogy akkor jöjjön át, nem érdekel. De akkor hadd menjek le apámhoz (egy városban élünk) de ezt megtiltotta (mivel este volt, és pont a barátja érkezése előtti 1 órával mondta el a helyzetet). Ekkor mondtam hogy akkor inkább holnap jöjjön át, és én akkor gyorsan elmegyek. Ezt is kizárta, és közölte hogy csak miattam nem fog így dönteni. És visszazavart a szobámba azzal a szabállyal,hogy legyen csöndben, és Ő majd bezárja az ajtót. Emiatt apámhoz akartam költözni,de Ő minden szálat megmozgatott hogy ez ne történjen meg. Végül annyira nem bírtam lelkileg, hogy inkább itt maradtam.

Jelenleg meg az a helyzet áll fenn,hogy az anyám megunta a kutyám és eladta. Csak Ő ezt tagadja.

A nővérem kutyáját is eladta régebben, és végignézte ahogy 2 napon át sírva keresi. Végül a szomszédok mondták el neki,hogy az anyám eladta valakinek a kutyát. Csak akkor ismerte be,hogy ez tényleg így történt.+Tavaly az osztályomban nagyon durván bántak velem, olyanokat írogattak hogy jobban tenném ha felvágnám az erem, és még ennél sokkal durvább dolgok is történtek.Én ezt el is mondtam anyámnak,és sírva kértem hogy vitessen át másik iskolába, vagy valami. Mert én ezt nem bírom. De Ő elzavart, hogy Őt ez nem érdekli. Így is 3. iskolám (mindegyik iskolámban bántottak) és Ő biztos nem vesz ki stb.

Nos, lehet erős kifejezés. De őszintén így gondolom. Szerintem nem anya az ilyen, és utálom is ezért..

2019. márc. 29. 20:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Már kollégista vagyok.

Egyébként pszichológus után már én is néztem, de igazából sehol se találtam. A közelben próbáltam keresni,de olyan pszichológus nincs itt a közelben aki nem ismerné az anyám,vagy annak az ismerőseit, akik úgyis elmondanák anyámnak.

Arról nem is beszélve hogy egyszer ezeket elmondtam a családsegítőnek (aki teljes mértékben utál és engem okol mindenért, egyszer még el is akart vitetni a szüleimtől mert "rossz gyerek" vagyok) Ő pedig olyanokat kérdezett hogy szerintem ezeket ki fogja elhinni, és hogy nekem kéne változtatnom a személyiségemen és a lelkemen. Mert anyám mindent megtesz értem én pedig ilyen vagyok vele..Minden esetre megígérte hogy ezekről nem beszél anyámnak,mert köti a titoktartás.

Hát..2 hét múlva anyám erről kezdett el veszekedni,hogy miket mondott neki a családsegítő.Ezután nem annyira bízom bennük.

Bizonyítékon pedig én is elgondolkodtam, de ahhoz elég nehéz hozzájutnom. Mert anyám nem hülye,és ezeket a dolgokat elég szépen titkolja és óvja..

Apám pedig igazából tud ezekről, de nem tud mit csinálni. Ő is mondta hogy anyámnak vannak piszkos ügyei, nem is kevés. De egyszerűen olyan jól rejtegeti hogy elég nehéz utána járni..minden esetre megpróbálom.

Köszönöm szépen mindenkinek!

2019. márc. 30. 11:01
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha majd felnőtt leszel "háláld meg" amit ő tett veled.
2019. márc. 30. 18:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Valamelyik történelmi egyházban próbáltál már segítséget kérni? (Római katolikus, evangélikus vagy református?)

Ezeken a helyeken mentálhigiénés szakemberek dolgoznak. A papok/szerzetesek is segíthetnek - esetleg a lelkészek vagy azok feleségei (protestánsok házasodhatnak.)

Római katolikusak a felmenőim - ennek ellenére nemrég derült ki, hogy Édesanyám (közel 65 éves) is a protestáns életszemléletben jobban bízik, akárcsak Én.

Azért, mert a hétköznapokban adódó kisebb-nagyobb gondokban segítenek részletesen eligazodni, kézzelfogható tanácsokat adni.

Lakókörnyékeden nem találhatóak ilyen egyházak? (Pl. önkormányzati honlapok szoktak segíteni információkkal.)

2019. ápr. 5. 07:24
 14/17 anonymousreview60 ***** válasza:
A pszichológus - legalábbis felnőtt páciensek esetében - hallgatásra kötelezett. Kérdezd meg, kötelesek-e hallgatni az elmondottaidról anyád felé.
2019. ápr. 5. 08:23
 15/17 A kérdező kommentje:

Mielőtt szóba állnék velük elmondják hogy Őket köti a titoktartás és ami ott elhangzik azt senki nem tudja meg.

Hát.. valamilyen csoda folytán mégis anyám fülébe kerülnek ezek szóval..:)

Egyébként amikor a verős esetet meséltem családsegítőnek,akkor ugyebár azt kaptam hogy ez biztos nm igaz és valaki mondta hogy ezt mondjam. De mindenesetre ezt ne mondjam el senkinek, ez a verős dolog maradjon titkokban mert emiatt anyám börtönbe kerülhet. Aztán volt amikor elmeséltél hogy Ők is megütötték úgy a gyereküket hogy az beverte a fejét az asztal sarkába.. Igen, ezeket mind személyesen,szemtől szembe családsegítők vagy épp pszichológusok mondták.

Szerintem ez egy elég jó érv arra,hogy miért nem bízom szakemberekben.:/

2019. ápr. 5. 17:06
 16/17 anonymousreview60 ***** válasza:

Ahol kollégista vagy (tehát az "otthontól" távol) is próbáltál pszichológushoz járni?

Ha igen, akkor várd ki a 18. évedet, mert onnan már törvénybe ütköző megszegniük a titoktartást, kivéve a bűnmegelőzés egyes eseteit.

Ha már most 18 vagy és most is kiadják a titkaidat azok nem törvényellenes jellege elkenére is, akkor viszont kötelességed a terapeutával szemben feljelentéssel élni, mert rendkívül súlyos hivatásetikai szabályt szegett meg.

Ilyen "anya" mellett mindenképoen járj majd pszichológushoz, mert segít gyorsabban feldolgozni a traumákat. Ne menjen ez a személyiséged, a kapcsolataid rovására.

2019. ápr. 6. 06:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Egyébként a kutyás üggyel valóban beigazolódott a gyanúm..anyám össze-vissza beszélt. Aztán nem rég lelestem a kódját a tabletjéhez, ahol megnéztem. És megtaláltam a beszélgetést. Anyám valóban eladta a kutyám...
2019. ápr. 23. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!