Mire jó az, hogy egy anya ezt mondja a gyerekének?
Kiskoromban anyukámnak volt egy olyan időszaka, amikor szerette azt mondogatni nekem meg a nálam 2 évvel idősebb bátyámnak, hogy "Meglátjátok, milyen rossz életek lesz majd, ha én meghalok vagy elválok az apátoktól, apátok meg majd idehoz nektek valami gonosz mostohát."
Lehettem körülbelül 6 éves, amikor ezt hangoztatta. Nem volt semmiféle halálos betegsége, és apámtól sem vált el (bár ez utóbbi azért rájuk fért volna).
Akkor vajon minek mondogatta ezt? Nem akarom megkérdezni tőle, mert nagyon rég volt már, és lehet, hogy már nem is emlékszik rá, vagy ha igen, akkor is letagadja.
19/L
Szülőként elítélem az anyukád megjegyzéseit.Az önértékelése nagyon alacsony!Nekem azt mondja,hogy a gyerekeitől várta a megerősítést,támogatást a helyzetében.
Egy házasságban vagy a férj,vagy a feleség az erősebb:értem ezalatt a döntéseket. Igen sok férj lenyomja az asszonyt "magasabb kereset"megjegyzésekkel és a hölgyünk nem tudja megvédeni magát ez ellen.Ha nem egyenrangú félként működnek,akkor az idővel romboló hatású.Létezik a "ráborulás" ami az egyik fél akarat-gyengesége miatt alakul ki /teljesen aláveti magát a másik félnek/ a másiknak gondolkozás nélkül mindig igazat ad.Az esetedben az anyukád "a gyerekekre"próbált meg borulni,ahelyett,hogy ő támogatott volna benneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!