Mit kezdjek apámmal?

Figyelt kérdés
Egészen pici korom óta apámat semmi nem tartotta vissza attól,hogy fizikailag bántalazzon ha bármi olyat csináltam ami neki nem tetszett .A családomat is de főleg engem a mai napig terrorban tart ,senki nem bírja tovább , de nem tudunk ellene mit tenni mert mindig azzal jön , hogy ez az ő háza és az van amit ő mondd .A legapróbb butaság miatt is bepöccen .Nagyon sok durva dolgon mentem keresztül miatta életem során de azt most nagyon hosszú lenne leírni. A legfontosabb most az ,hogy párommal már 5 éve vagyunk együtt és apám a mai napig nem akarja elfogadni a származása miatt (amiről persze párom nem tehet ) .A kapcsolatunk elején volt hogy amiert este az udvarunkon beszélgettem a párommal kizárt a házból és a kocsiban aludva kellett hogy átvészeljük a hideg éjszakát ,sokszor felpofozott stb., nekem akart jönni a baltával azt ordibalva hogy nem érdekli ha börtönbe megy ő akkor is megöl, és még nagyon sokat tudnék mesélni .Jelenleg felnőtt képzésre járok ,nappal suliban vagyok ,párom pedig reggeltől estig dolgozik ,ha én épp nem suliban vagyok akkor apám elvárja hogy egész nap takarítsak ,de bármit csinálok az sose jó mindig mindenbe beleköt és mindig mindent tőlem vár el hiába van 4 testverem őket békén hagyja nekik mindnet lehet így mivel a nappalokat nem tudjuk együtt tölteni párommal ,csak este tudunk együtt lenni .És már ott tartunk hogy apám azzal fenyegetőzik, hogy kitagad, kirak a házból , agyon ver , páromékra pedig rágyújtja a házat ,ha mégegyszer elmerek menni itthonról páromhoz . Sajnos jelenleg párommal nem vagyunk olyan anyagi helyzetben hogy össze tudjunk költözni , a sulim is drága , és a sulim nem olyan hogy el tudjak menni dolgozni mellette, amíg volt munkahelyem apám elvárta hogy a fizetésem tegyem le az asztalra .Kijelentette hogy ha össze merek költözni a párommal akkor kitagad ,nekem többé nincs családom ,és a házába többé nem tehetem a lábam .Párommal nagyon szeretnénk alakítani a közös jövőnk,de így nem tudjuk .Mindehez hozzá teszem hogy 23 éves lány vagyok . Szeretnék segítséget/tanácsot kérni hogy ezzel az egésszel jogilag vagy bárhogy mit lehetne kezdeni ? Úgy érzem hogy apám csak lehúz és tönkre teszi az életem , nem tudok haladni az életemmel sehova ,olyan érzés ,mint egy börtön amiből soha nem szabadulok de már nem bírom tovább !Előre is köszönöm a válaszokat. (Okoskodók ,nagyzolók "hogy nekem rosszabb volt" ..és a többi kíméljenek ! Köszi !

2019. márc. 23. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Meglátásom szerint két lehetőséged van.

Ha el tudod tartani saját magad akkor elköltözöl és vissza se nézel többet a hátralévő 100 évben.

Ha nem tudod eltartani magadat akkor megpróbálsz kompromisszumokat kötni vagy tűrsz és közben pénzt gyűjtesz a függetlenedésre.

Rengetegen ezt csinálták akik hasonlö helyzetben vannak, mint Te.

2019. márc. 23. 10:33
 2/8 Szabi Sárvári válasza:
100%
Nem akarom ezt javasolni,de akárhogy nézzük a dolgot ez fenyegetés és te nagy korú vagy,szóval fel is jelenthetned.En utalom amikor valakit azert itel meg egy ember mert nem epp olyan mint o.Mondtad ,hogy nem vagytok a paroddal anyigalag a toppon ahoz hogy egy kulon hazat vegyetek es be ks koltozzetek.Ha mar tenyleg nem birod tovabb akkor a paroddal vegyetek ki egy alberletet.Nem lesz olyan de legalabb csak ketten lesztek es talan ugy jobb lesz.
2019. márc. 23. 10:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen ez nem lehet kérdés! Azonnl pakolni és elköltözni.
2019. márc. 23. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

A lakcímkártyádon az a lakás szerepel? Akkor nem tehet ki onnan. Ha kizár, csak hívod a rendőrséget, megmutatod nekik a lakcímkártyádat, és visszaengednek.

Erőszakos ember csak az erőszak nyelvén ért. Engem is fizikailag terrorizált apám, amíg egyszer fizikailag vissza nem támadtam neki, úgy, hogy egyértelműen vert helyzetbe kerüljön. Azóta meg sem próbált erőszakoskodni velem, sőt, folyamatosan becsicskul. Mérd fel reálisan az esélyeidet, hogy tényleg erősebb-e fizikailag nálad ez a nálad idősebb ember, vagy csak a hangja nagy-e, és adott esetben támadj vissza neki úgy, hogy ne csak feldühítsd, hanem a földre kerüljön. Nőként sem lehetetlen, én is az vagyok.

Próbálkozhatsz felvenni videóra a fenyegetéseit és feljelentgetni, de igazából a rendőrség, bíróság magasról tesz a családon belüli erőszakra (is). Az ilyen embereket egyszer a helyükre kell tenni erőszakosan, tényleg csak abból értenek.

2019. márc. 23. 12:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben nem is hangzik olyan rosszul hogy kitagad. Sokat nem veszítenél vele.
2019. márc. 23. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha te 23 éves vagy, akkor apád csillaga már leáldozóban van. Még egy-két év, és fizikailag túlnősz rajta.hívd fel erre a figyelmét, és kérdezd meg tőle, hogy akkor mihez kezd majd?
2019. márc. 24. 18:53
 7/8 anonim válasza:

Rejtett kameráztasd be a házat vagy kamerázd és akkor lesz bizonyíték és ha nem rakják be börtönbe akkor pakolj és menj el

vagy kamerázd be a házat rejtett kamerával szerezz tőle egy kisebb sérülést (8 napon túl gyógyuló sztem) és jelentsd fel bizonyitekkal

Vagy kamerázd be a házat U szintén és idegesíts fel úgy hogy pl megakarjon ölni és jelentsd fel bizonyitekkal

2020. júl. 7. 12:19
 8/8 anonim válasza:
Sztem ez nem jó család és ez csak szerintem az apádtól egy fenyegetés hogy felgyújtják a házukat én minél előbb költöznék
2020. júl. 7. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!