Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A különélő szülő alig van a...

A különélő szülő alig van a gyerekkel, mégis úgy tesz, mintha ő nevelné, mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés
Évekkel a válás után is a legtöbb ismerőse, távolabbi rokonai, kollégája azt gondolja, vele él a most középsőcsoportos óvodás gyereke, és a másik szülőnek van láthatása. Tele van a facebookja képekkel a gyerekről, mindenki dicséri, milyen szuper szülő, mennyire szép szülő-gyerek párost alkotnak. A kommentekben megjegyzéseket ejt el oviról, vagy gyerekbetegségekről, közben pedig a valóság az, hogy sosem volt még a gyerek óvodájában, sosem volt a gyerekkel még, ha beteg volt, kéthetente egyszer találkoznak, betegség esetén még annyit se, de azon az egy láthatáson millió közös képet készíttet, amiket folyton körbeküldözget, még az én rokonaimnak is. Egy teljes alternatív valóságot épít fel mindenkinek. Tudom, nem kellene bosszantania, és alapvetően nem is kattogok ezen, de annyira rossz érzés látni a gyermekemet ebben a hazug színjátékban. Vajon meddig fog ez tartani?
2019. márc. 22. 15:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%

Feladok egy lottót. Azonnal tudtam hogy anyuka.

Hagyd a francba. Te tudod az igazat, gyereked tudja- ez számít.

Plusz gondolj a gyerekedre, neki mindettől függetlenül az anyja, lehet rosszul esne neki ha kesőbbiekben megjegyzéseket kapna az anyjára valamelyik jóindulatu ismerőstől. Így legalább ettől megkíméled.

2019. márc. 22. 17:41
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Fú..

Nálunk a nagyi csinálja ezt. Minden ismerősnek dicsekszik az unokájával, hangoztatja, hogy édes szeretnivaló okos kis tünemény, milyen jókat játszanak, miket mondott neki, holott valóságban nem kíváncsi a gyerekre, ha erőltetem, leülteti a telefon vagy tv elé, ha pedig bezavar a filmjébe, elküldi a szobából vagy rászól, hogy maradjon csendben.

Ilyenkor én is dühös leszek, mivel velem is ezt csinálta(pocsék anya volt) és mindenki körülöttünk azt hallja, hogy milyen klassz nagyi. Zavar, hogy én nem kapok elismerést, hogy nekem dicsérik az anyámat, hogy én milyen szerencsés vagyok miatta, hogy sokat segít.. ilyenkor az idegtől már a sírás kerülget, ugyanis még nekem kell folyton segítenem neki, de azért tartsuk fenn a látszatot, hogy szegény jól érezze magát..

Teljesen rendben van, hogy a veled és a gyerekeddel kapcsolatos hazugság bosszant, nyugodtan szólj neki érte, sokkal több elismerést érdemelnél.

2019. márc. 22. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
Addig fog tartani, amíg a gyerek kicsit nagyobb lesz, és ismerősök előtt elkezdi kijavítani, a fb-on meg majd elküldi a hazug anyját a p..ba.
2019. márc. 22. 19:28
 14/16 anonim ***** válasza:
71%
Le leszek pontozva, de a társadalom kényszeríti ebbe a szerepbe. Amíg egy elvált apát tökéletes apának tartanak, ha fizet egy havi húszast és kéthetente hétvégén elviszi magához a gyereket, de egy nőt simán keresztre feszítenének, ha csak ennyit tesz a gyerekért, addig valahol érthető, hogy kénytelen színészkedni a sok ítélkező miatt.
2019. márc. 23. 12:19
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Ki tartja tökéletes apáknak? Sajat magukon kívül. Senki nem tartja tökéletes apáknak őket sőt...Még a gyerekeik sem. Nyűg nekik hogy kötelezően két hetente apjuknál kell lenniük azért a huszasért. Soha nem talalkoztam még senkivel aki akárcsak apának tartotta volna őket. Pupnak a család hátán akivel kötelező bájologni a havi huszasért. Mindenki gyerekeket is beleértve alig várták hogy megszabaduljanak tőlük.
2019. márc. 23. 12:30
 16/16 anonim ***** válasza:
77%
#15 Akkor normálisabb ismerőseid vannak, mint az átlag GYIK-kommentelő, itt ha egy nő rábízza a gyerekét bárkire, beleértve a gyerek apját is, akkor már elkövette a "lepasszolás" főben járó bűnét, és ha havi húsznál többet mer kérni gyerektartásként, akkor biztos rabló, aki ebből megy hetente a Bahamákra.
2019. márc. 24. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!