Mit tegyek ha hetente akár háromszor is üvöltve veszekszek a szüleimmel?
Ki az, aki mindenkit lepontozott? és miért? :D :D
Az elkényeztetett ingyenélők:-D
Mekkora csicskák akik ilyen válaszokat írnak hogy "ne nyavalyogj", meg h "költözz el ilyen egyszerű"
azt se tudják hány éves a kérdező mert mindjárt nem mind1 hogy 16 vagy 23 (mondjuk jó lett volna ha kiírod a kérdésnél)
gratulálok nekik hogy olyan életük van hogy bármikor elköltözhettek albérletbe, meg persze egyből főztek magukra, tuti egyedül ezt mind eltudták intézni, bármi szülői segítség nélkül (mert ha így üvöltöznek veled akkor valószínűleg nem mintaszülők lesznek)
persze sírtok hogy na vajon ki szavazott le titeket, de amint elolvassátok a kommentemet tuti mind egyből le is szavaztok szóval nem is értem.
az öngyilkosság persze egyértelműen nem megoldás (én is sokat gondoltam rá, nagyon szar környezetben laktunk, egy szobában voltam vagy 16 éves koromig húgommal, volt olyan hogy még bolhásak is voltunk mert apám lusta volt kiírtani őket stb)
hogy mi a megoldás? azt sajnos nem tudom megmondani neked, de ha suliba jársz akkor kolit javasolnám, egyébként meg ha felnőtt vagy akkor egyértelműen költözz albiba amint lesz egy stabil munkahelyed.
ha meg minden kötél szakad és tényleg igaz a gondolatmenetem és a szüleid a hibások, akkor egy veszekedést, ahol leordítanak megaláznak stb, vedd fel szépen videóra és mutasd meg nekik, hogy ők tönkre fogják tenni az életed így stb
Ez nem bántás; a fő kérdés, hogy Te rendben vagy e egészségileg és lelkileg, illetve, hogy a szüleid és közted milyen volt a kapcsolat; ugyanis lehet arról is szó - egy aggódó megjegyzést vagy egy jó tanácsot veszel támadásnak és védekezésből kiabálsz.
Lehet, hogy egy nehezebb időszakon mész át, mentél át nemrég és érzékenyebbé váltál - vagy a szüleid voltak nagyon szigorúkak és folytak bele nagyon az életedbe, tették elérhetetlenül magasra a mércét, stb. amitől besokaltál.
Volt példa; egy ismerősöm egy nagyon rossz időszaka után visszaköltözött a szüleihez. Dolgozott, de nem keresett annyit, hogy albérletbe menjen. Tanult munka mellett és nem bírta feldolgozni azt, ami történt vele a múltban. Nagyon sok olyan veszekedés alapult azon, hogy az édesapja nem bántóan, szimplán érdeklődően megkérdezte, mikor csinálja meg ezt meg azt és erre az ismerősöm kiborult, üvöltött, mire a szülei visszaordítottak.
Illetve, a másik, ami eszembe jut, hogy a szüleid a hajadnál fogva próbálnak felrángatni a padlóról.
Nem lehet, hogy az van, amit írtam; nagyon nehéz időt élsz meg vagy éltél meg és ennek a hatása alatt állsz, mindent borongósabban látsz, nem próbálsz meg a jobb létedért tenni (nem azért, mert nem akarnál, hanem, mert annyira eluralt ez az egész)?
Ilyen esetben szokott az lenni, hogy a szülő a legjobb szándékkal szigorú; nem bántani akarja a gyerekét, hanem elérni, hogy összeszedje magát; annak, aki pedig a nehéz időszakát éli meg ez nem kellemes - megértésre, törődésre vágyik, helyette "pofont" kap; nem igazán érti a miértjét, támadásnak érzi és nem segítségnek.
Érdemes lenne először is általános vizsgálatokat megcsinálni (vér, vizelet, stb, ezeket úgyis évente ajánlott), mellette vitaminokat szedni.
Rendesen étkezel? Van testmozgás? Ezekre is érdemes lenne odafigyelned.
Pszichológust is érdemes lenne felkeresned, ha a gond leklki eredetű.
Ha konkrétan az a szituáció, hogy Te életvidám ember vagy, rendesen étkezel, mozogsz, jó eglészségnek örvendesz, dolgozol és semmi negatív nincs az életedben, aztán a szüleid hirtelen megjelennek és elkezdenek ok nélkül ordítani, ezzel leamortizálva Téged, akkor próbálj meg velük leülni, ezt átbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!