Igazi szupernagyi?
Bocsánat ha hosszu lesz,vagy kicsit értelmetlen de olyan mérges vagyok.
Anyamrol és a tesomrol van szó,ugyanis ma van a fiam nevnapja és megint nem fogják felkoszonteni,mint tavaly vagy azelőtt,vagy majd ha eszükbe jut ugyan ez szulinapokon is.Annak ellenere hogy 3 napja mondogatom nekik hogy készülök ra,sütni kéne valamit stb.Onnan tudom hogy felejtos az egész hogy voltunk reggel anyumek.Alkalom lett volna felkoszonteni.Azt gondolná az ember hogy akkor munka iskola után de ismerem őket,ök akkor már nem mennek sehova,mi ne nagyon menjunk akkor mert faradtak,pihennek.Latom elore hogy a fiam kerdezni is fogja hogy mama miért nem..?Ugyanezt kérdezte 6 evesen is sirdogalva amikor szulinajan nem köszöntötték fel.Nem lennek felhaborodva ha esetleg rosszba lennénk,vagy messzelaknank egymástól 10 perc amúgy de így?Van a tesom felől is unoka,ő neki családi ebédet rendeznek anyum sut főz olyankor,meg drága kisunokam,az sosincs elfelejtve.Úgy érzem en mindig oda teszem magam,felkoszontom őket,kisebb aprosaggal is keszulok,és látom az arcukon az örömet.Az en fiamtol ezt sajnaljak?Persze 2-3 nap múlva eszükbe jut hogy hoppa név napja volt a gyereknek.De en ezt nem akarom tovább hallgatni meg hogy ő egy szupernagyi.Mindig ezt mondja.Alapjaraton egy iszonyú türelmes ember vagyok es sajnos nagyon csendes is,viszont megakarom mondani nekik hogy ez volt az utolsó.Rossz mert rossz de szertenek mindkettojuknek oda szurni hogy nekik sz.r legyen.
Jolesett kiírni magamból évek óta ez van.Kérdést nem is tettem fel de szívesen meghallgatok minden tancsot.
Sosem értettem, minek kell a névnapot ünnepelni, de mindegy.
Felejtsd el te is a másik gyerek névnapját.
Pedig nagyon egyszerű a válasz, hogy mit kell csinálnod. Ma átmész anyádékhoz, és közlöd, hogy ma van az unokájuk névnapja. Elvárod, hogy ha már szuper nagyinak tartja magát akkor MA köszöntse fel! Nincs kifogás, mert a másik unokát feltudja akkor a te fiadat is. Ugyanezt közölheted a tesóddal is. Majd vársz. Ha ma sem köszöntik fel, akkor a mai naptól kezdve tudomásul veszed, hogy ezt az ajándékozást ideje végleg befejezni. Így átmész újra, és elmondod a szüleidnek, hogy egész nap vártátok, hogy felköszöntsék a fiadat, nem tették. Semmi gond. De te mától kezdve befejezted az ajándékozást, felköszöntést. Többé senkit nem köszöntesz fel se névnap, se szülinap, se karácsony- Innentől kezdve se ajándék, se egy sms nem fog menni. Inkább ráköltöd a fiadra. Majd szépen eljössz. Majd amikor bárkinek lesz valami ünnepnapja vagy karácsony lesz, nem köszöntöd fel.
Elárulom, hogy a szüleid, tesód részéről lesz sértődés, de te hatalmasan megfogsz könnyebbülni, mert végre nem kell ezért is keseredned.
A fiadnak meg el kell mondani, hogy nagyiék nem adnak semmit, de bevezetsz egy új szokást. Névnapja vagy szülinapja alkalmából eldöntheti mit szeretne csinálni. Ha moziba akar menni, vigyétek el egybe kötve valami kajálós hellyel. Ha kirándulni akar vigyétek el. Ha úszni akar vigyétek el. Csináljatok valami különleges napot.
Én szóba se állnék velük már most sem, ha évek óta ennyire különbséget tesznek a két család, unokák között.
Nemhogy még köszöntgessem őket ilyen-olyan ünnepeken.
Meg kell szakítani velük a kapcsolatot, ilyen rokonokra nincs szükség.
Férjed szüleivel mi a helyzet? Ők törődnek a kisfiaddal?
#1-nél az alapvető ok. Hogy miért, azt csak közvetlenül, az arcába belekérdezéssel tudod kideríteni. Érdemes is, mert nehogy csak úgy ukmukfuk ne menj a másik gyereket köszönteni.
#5 egyenes, világos, egyenlőségpárti (Amilyen az adjonisten, oylan a fogadjisten.) megoldást javasol.
Mennyi válasz.Köszönöm szépen mindet.
#5 Megfogadom a tanacsod,így lesz.Mint írtam en mindig csendes,visszahuzodo,konfliktus kerulo voltam talán ezért megy ez évek óta.
#6Igen a férjem szülei nagyon aranyosak,ok igazi odaado nagyszülők.Velük sosem volt semmi ilyen probléma.
Tényleg köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!