Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki rossz...

Van itt olyan, aki rossz anyának érzi magát és ezt a gyerek apja meg is erősíti nap mint nap?

Figyelt kérdés
Úgy érzem,h anyósom jobban bánik a kisfiammal,aki 8,5 honapos. Két hetente találkoznak. Kisfiam éjjel 6-10x kel,tápszeres baba. Nagyon elfáradtam. Több emberes baba, a párok szerint viszont csak én vagyok szár anya. Csak kézben alszik el,de ott is kapálózik kb egy órát, mire elalszik. Hasfájós volt,így mindig felvezetettünk,mert sört. Erről aztán nem lehetett leszoktatni. Úgy nézek ki,mint a mosott szar és úgy is érzem magam.Fáj mindenen a sok cipeléstől. El vágyok keseredve.. Mi a baj velem?
2019. márc. 11. 15:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
Kitartás. Minden baba más és más ütemben érik meg dolgokra. Én egy 10 hónapos anyukája vagyok. Az én fiam már meg sem tudom számolni hányszor kel éjszaka. 6 hónapos koráig minden éjszakát ataludt, aztán jöttek a fogak. Természetes hogy kifaradsz. És főleg ha a párod nem támogat hanem még jobban lehúz... Nálam is fantasztikusan elvan anyukámmal a kicsi de őt nem látja mindennap. Ez természetes. Nem kell a hagyd sirni technikát választani. Vannak ennél sokkal válaszkészebb megoldások is. Én imádom, hogy 7 hónapos korától velünk alszik öbölben.
2019. márc. 11. 17:47
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Sürgősen cseréld le a tápszert mert egyértelmű, hogy ezt a fajtát nem bírja.

Rengeteg fajta van, ki kell próbálni!

Mi ugyanígy jártunk. Először azt kapta amot aranyáron lehetett venni a gyógyszertárban (ezt írta fel az orvos), aztán jó sok kínlódás után felírta azt ami negyedannyiba került....és jééé a gyereknek pont az vált be. Kinek ez, kinek az.

2019. márc. 11. 17:54
 13/24 anonim ***** válasza:
60%

Párod egy bunkó segg, meg anyósod is. Úgy könnyű kritizálni, hogy nem ők gondoskodnak róla. Párodnak jobban részt kellene vennie benne.

Húgomnak is hasfájós volt a babája, őt egy bizonyos pózban kellett tartani, hogy ne fájjon neki, de ott az volt a baj, hogy le volt tapadva a nyelve és sok levegőt nyelt evés közben. Nem tudom, tápszeres babáknál is fennáll-e ez, de érdemes lenne utánajárni, ne szenvedjen szegény. Kitartás!

2019. márc. 11. 17:54
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon sok elavult, buta és káros tanácsot írtak itt a kompetencia nélküli nők. Az én kislányom elmúlt egy éves, és még mindig ébred 1-4szer éjszaka! Teljesen normális! A síró baba már nem. Nagyon jól teszed, hogy hordozod, a kisbabák egyetlen kommunikációs eszközzel rendelkeznek : sírás. Te vagy az édesanyja, senki nem alkothat véleményt, ha kézben altatod el. Azt tedd, amit a szíved diktál. Egy kisbaba igényli az édesanyja közelségét, nem lehet csak úgy betenni a kiságyba és sírni hagyni. Egy idő után elhallgat, igen, de milyen áron? Azzal csak azt tanulja meg, hogy nem érdemes megszólítani a világot, mert úgysincs rá válasz. Most elsősorban édesanya vagy. Fáradt, kialvatlan, igen. De hidd el, a pici babának nagyon sokat számít, hogy érzi a szívdobogásod, hiszen kilenc hónapig hallgatta. Egyelőre ez az elsődleges feladatod. Anyósod már túl van minimum egy gyereken, így "rutinosabb" de nem mindenttudó. Ő ne a babával foglalkozzon, hanem a háztartással, takarítson ki, főzzön, vasaljon stb. Te meg pihenj a babáddal.
2019. márc. 11. 18:20
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Nem vagy szar anya, sőt sokkal jobb anya vagy, mint itt a legtöbb hozzászóló. Egy 8 hós babát nem lehet még elkapatni. Ilyen korban még nem látják az összefüggést, hogy ha sír, fel lesz véve. Azért sír, mert valami gondja van, es azzal, hogy ha reagálsz a segélykiáltásra nem elkapatod a gyereket, hanem meg fog bízni benned. Tudni fogja, hogy van értelme segítséget kérni, mert reagálsz rá. A "hagyd sírni módszerrel" persze, hogy elhallgat, mert egy idő után megtanulja, hogy hiába kér segítséget szarnak rá.

Az én lányom másfél éves, 11 kg, legalább napi 8-10 órát rajtam van, mert erre van igénye. Én csatos hordozóban kötöm magamra, ennek az előnye hogy nem szakad le a kezed, mert a tested több pontjára terhelődik a súly. Vállra, derékra, csípőre,és a két kezed folyamatosan szabadon marad. Igy tudsz főzni, mosni, takarítani, sminkelni, enni míg a babád ugyanúgy testközelben van. Ha van kedved nézz utána, megemlítek egy-két márkát: liliputi, maraya, gremese, manduca.

Anyósodra és a párodra pedig ne hallgass, csakis az ösztöneidre!

2019. márc. 11. 18:38
 16/24 anonim ***** válasza:
67%
Látod, kedves anyuka, mennyi pártfogód akadt. Nyugodjál meg. Lehet, hogy az anyósod is meg a férjad is itt van a levelezők között, és ők pontozzák le a jó választ adókat. Le se szrd őket...
2019. márc. 11. 18:53
 17/24 anonim ***** válasza:
Jaj, dehogy vagy rossz anya! Még kicsi, nem lehet elkapatni, de ha szeretnél változtatni az altatási szokásodon, akkor tedd meg. Próbálgass, hátha valamelyik megtetszik neki is. Ne aggódj, nemsokára vége ennek a korszaknak és egy újabb jön.
2019. márc. 11. 21:51
 18/24 piroska és a farkas ***** válasza:
79%
Nekem is legalàbb 6 x kelt a kisfiam, ő refluxos baba volt. Volt mellette egy 2,5 évesem, ő màr nem aludt napközben, és amig ki nem derült , h reflux a gond, a kicsi sem. Egyàltalàn. Tökmindegy, h azt írja a nagykönyv, h egy újszülött még vagy 20 óràt alszik...Én viszont elaludtam nappal, ha leültem, éjjel arra sem emlékeztem 2 etetés között, h ki tette vissza a babàt a kisàgyba. Pedig én voltam. VISZONT!! Ami lényeges: mihelyst tàpszerre vàltottunk, a férjem is kelt éjszakànként. Én etettem, ő büfiztetett ( etetésenként 30 perc büfi a reflux miatt), és utàna 5.30- kor kelt a munka miatt. Àtvészeltük, EGYÜTT. Mindemellett még ő is kritizàlt, pl, h miért nem fejtem tovàbb a tejet ( azért, mert így is alig volt időm és energiàm a 2,5 évesre, és úgy éreztem anyaként, h ő fontosabb, mint az, h x idő utàn anyatejet v tàpszert kap - e a kistestvére). De a mai napig is érezteti és mondja sokszor, h türelmetlen vagyok, mert amikor ő hazaér este fél7- re, és jéé, van hozzàjuk türelme, hisz egész nap nem volt velük, nem érti, h én erre miért vagyok képtelen, és miért robbanok, ha pl este fél8- kor 15szöri kérésem ellenére is sikítozva rohangàlnak. Na ilyenkor kapom meg, h miért nem vagyok én jàtékosabb. Köszi.
2019. márc. 11. 21:58
 19/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A kérdést feltevő vagyok.

Először is szeretném megköszönni a sok választ.

Tisztázni szeretném,h a babuci már nem hasfájós, mivel megkapta 3 honapos korában azt a bizonyos tápszert,ami tejfehérje allergiára van. 7 honapos koráig csak 1×-2× kelt fel enni, a helyzet a hetedik hónap után romlott igy el. A környezetemben mindenki azt szajkózza,h át kéne aludnia az éjszakát,dehát egyre rosszabbodik a helyzet. Tudom, mozgásfejlődés, szeparációs szorongás, fogzás stb... mikor ilyeneket beszélek,általában úgy néznek rám a szuperanyák,mint egy hülyére... nekik ilyen nem volt... hát gratulálok... én sem ilyen voltam és senki a családomban.

Persze,h nem hagyom sírni, nem egyszerű nyöszörgésről van szó,hanem keserves sírásról.

A felveszegetes pedig azert volt fontos,mert még a hasfájós korszakában annyira sírt egyszer,h elájult,ekkor még csak két honapos volt.

A párom itthon dolgozik, miatta sem lehet hagyni,h sírjon a gyerek,mert nem tud dolgozni.Ezert marad napközben is a cipelés. Ő azt mondja,h azért bánik jobban az ő anyja a gyerekkel,mert én tényleg rossz anya vagyok. Bár megjegyzem,h amikor itt van,ö is cipeli... csak neki könnyebb,mert ő nem 50 kg... és még az általam felhúzott zoknit is megigazítja a gyereken...

2019. márc. 12. 04:18
 20/24 A kérdező kommentje:
A hordozokendovel kapcsolatban: ha még nem tud magától ulni, úgyis bele lehet tenni? Mondjuk -mei tei-ba?
2019. márc. 12. 04:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!