Van itt olyan, aki rossz anyának érzi magát és ezt a gyerek apja meg is erősíti nap mint nap?
Sürgősen cseréld le a tápszert mert egyértelmű, hogy ezt a fajtát nem bírja.
Rengeteg fajta van, ki kell próbálni!
Mi ugyanígy jártunk. Először azt kapta amot aranyáron lehetett venni a gyógyszertárban (ezt írta fel az orvos), aztán jó sok kínlódás után felírta azt ami negyedannyiba került....és jééé a gyereknek pont az vált be. Kinek ez, kinek az.
Párod egy bunkó segg, meg anyósod is. Úgy könnyű kritizálni, hogy nem ők gondoskodnak róla. Párodnak jobban részt kellene vennie benne.
Húgomnak is hasfájós volt a babája, őt egy bizonyos pózban kellett tartani, hogy ne fájjon neki, de ott az volt a baj, hogy le volt tapadva a nyelve és sok levegőt nyelt evés közben. Nem tudom, tápszeres babáknál is fennáll-e ez, de érdemes lenne utánajárni, ne szenvedjen szegény. Kitartás!
Nem vagy szar anya, sőt sokkal jobb anya vagy, mint itt a legtöbb hozzászóló. Egy 8 hós babát nem lehet még elkapatni. Ilyen korban még nem látják az összefüggést, hogy ha sír, fel lesz véve. Azért sír, mert valami gondja van, es azzal, hogy ha reagálsz a segélykiáltásra nem elkapatod a gyereket, hanem meg fog bízni benned. Tudni fogja, hogy van értelme segítséget kérni, mert reagálsz rá. A "hagyd sírni módszerrel" persze, hogy elhallgat, mert egy idő után megtanulja, hogy hiába kér segítséget szarnak rá.
Az én lányom másfél éves, 11 kg, legalább napi 8-10 órát rajtam van, mert erre van igénye. Én csatos hordozóban kötöm magamra, ennek az előnye hogy nem szakad le a kezed, mert a tested több pontjára terhelődik a súly. Vállra, derékra, csípőre,és a két kezed folyamatosan szabadon marad. Igy tudsz főzni, mosni, takarítani, sminkelni, enni míg a babád ugyanúgy testközelben van. Ha van kedved nézz utána, megemlítek egy-két márkát: liliputi, maraya, gremese, manduca.
Anyósodra és a párodra pedig ne hallgass, csakis az ösztöneidre!
Sziasztok!
A kérdést feltevő vagyok.
Először is szeretném megköszönni a sok választ.
Tisztázni szeretném,h a babuci már nem hasfájós, mivel megkapta 3 honapos korában azt a bizonyos tápszert,ami tejfehérje allergiára van. 7 honapos koráig csak 1×-2× kelt fel enni, a helyzet a hetedik hónap után romlott igy el. A környezetemben mindenki azt szajkózza,h át kéne aludnia az éjszakát,dehát egyre rosszabbodik a helyzet. Tudom, mozgásfejlődés, szeparációs szorongás, fogzás stb... mikor ilyeneket beszélek,általában úgy néznek rám a szuperanyák,mint egy hülyére... nekik ilyen nem volt... hát gratulálok... én sem ilyen voltam és senki a családomban.
Persze,h nem hagyom sírni, nem egyszerű nyöszörgésről van szó,hanem keserves sírásról.
A felveszegetes pedig azert volt fontos,mert még a hasfájós korszakában annyira sírt egyszer,h elájult,ekkor még csak két honapos volt.
A párom itthon dolgozik, miatta sem lehet hagyni,h sírjon a gyerek,mert nem tud dolgozni.Ezert marad napközben is a cipelés. Ő azt mondja,h azért bánik jobban az ő anyja a gyerekkel,mert én tényleg rossz anya vagyok. Bár megjegyzem,h amikor itt van,ö is cipeli... csak neki könnyebb,mert ő nem 50 kg... és még az általam felhúzott zoknit is megigazítja a gyereken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!