Más családokban normális, ha a gyerek különórára jár?
Soha semmire nem engedtek, pedig szerettem volna sportolni, táncolni, rajzolni, hangszeren játszani...Mindig megkaptam, hogy semmi tehetségem. Még csak síelni vagy korcsolyázni se engedtek soha, mert hogy 2 méter után fejreállnék, ne legyek már hülye. Így felnőttként nem értek semmihez.
Nem anyagi oka volt, mert a húgomat járatták lovagolni, anyu úgy könyörgött neki, íratkozzon be hangszerre vagy énekre (nem akart), járjon festeni.
Csak valamiért nekem nem lehetett semmit. Még csak idegennyelvre sem járhattam, mert a suliban ígyis volt angol.
Azóta se értem, mi az oka, de máig mindenről lebeszélnek, ha megmondom, pl el szeretnék kezdeni járni festeni.
Most felnőttként mehetsz, már nem szólhatnak bele.
Nekem is hiányzott, nálunk mondjuk anyagi okok miatt volt. De azóta kipróbáltam sok mindent, amit szerettem volna. Pl. végre rendszeresen sportolok.
Nálunk az volt. Mindenféle órákra jártam, RSG, úszás, tánc, kézilabda, aztán angolra is. Tanultam korcsolyázni meg síelni is.
Az egyetlen bánatom volt, hogy sosem zenélhettem. Mindig az volt a kifogás, hogy nem lenne idejük elvinni (egyébként a felsoroltak közül csak az első 3-ra hordtak ők, a többire egyedül/a sulival mentem)
Öcsém zeneiskolába, kirándulni járt. Ő akarta. Én ilyesmikben nem gondolkodtam és a szüleim nem propagálták, de nem is tilották.
Szerintem, aki egészséges felnőttet akar a gyerekéből, az látóteret, próbálkozási lehetőságet ad neki. Ha nem tetszik a foci, akkor majd a kosárlabda, ha az nem, akkor a karate stb.
Kolompárnak igaza lehet: te valószínűleg nem voltál várt baba, ezért nem akkora örömmel fogadtak, emiatt jobban előtérbe került a gyerek nyűg semmint öröm jellege. Más okok is lehetségesek: túlféltés, mert beteges voltál csecsemőként stb, ami miatt a szülők óvták a gyereket a szerintük felesleges dolgoktól, amiből neked csak az "megtitlották" esett le.
Amit érdemes tenni: Bepótolni ezeket, de nem ész nélkül, kapuzárási pánikos módjára. Nyelvet, hangszert most is tanulhatsz. Sportolhatsz is. Örömből.
Amit meg kell tenni: Megkérdezni a szüleidet, miért nem adták meg ezeket a lehetőségeket neked, és a húgodnak miért? És ha a te idődben nem telt rá, akkor miért nem ellentételezték ezt neked később más módon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!