Más családokban normális, ha a gyerek különórára jár?
Soha semmire nem engedtek, pedig szerettem volna sportolni, táncolni, rajzolni, hangszeren játszani...Mindig megkaptam, hogy semmi tehetségem. Még csak síelni vagy korcsolyázni se engedtek soha, mert hogy 2 méter után fejreállnék, ne legyek már hülye. Így felnőttként nem értek semmihez.
Nem anyagi oka volt, mert a húgomat járatták lovagolni, anyu úgy könyörgött neki, íratkozzon be hangszerre vagy énekre (nem akart), járjon festeni.
Csak valamiért nekem nem lehetett semmit. Még csak idegennyelvre sem járhattam, mert a suliban ígyis volt angol.
Azóta se értem, mi az oka, de máig mindenről lebeszélnek, ha megmondom, pl el szeretnék kezdeni járni festeni.
Téged kevésbé szeretnek, mint a testvéredet. Ezt még leirni is szörnyű, de sajnos úgy látszik ez a valóság. Mi hárman vagyunk testvérek, én vagyok a "legkisebb" (már mindhárman felnőtt házas emberek vagyunk), de mikor még iskolába jártunk mindhárman voltunk külön órákra járatva. Sőt szüleink erőltették a kötelezőket, pl nyelvek, vagy érettségi tárgyak, és biztattak a nem kötelező dolgokra. Nővérem járt kémia biológia angol német fizika külön órákra, bátyám németre, én informatika, angol, plusz amikor általános iskolában az osztályban végig söpört a hangszeren való játszás láz, és felvetettem otthon hogy szeretnék én is járni zongorára, még örültek is. Én ebben nőttem fel, és szerintem ez lenne a normális. Én biztos hogy ugyanígy fogok tenni a gyerekeimmel, bármilyen külön órára szeretnének járni, én nem fogok elzárkózni, sőt biztatni és támogatni fogom őket ebben. Mindegyik gyerekemet, nem csak az egyiket.
27N
Szerintem sem normális, hogy így visszafogtak. Nem tudom mennyire voltak anyagi okai, de azért az sem mindenre kifogás, sok sulin belül vannak ingyenes szakkörök, vagy csak az eszközöket kell megvenni.
Szerintem nyugodtan vágj bele felnőttként amibe szeretnél. Sosem késő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!