Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családokban normális, ha...

Más családokban normális, ha a gyerek különórára jár?

Figyelt kérdés

Soha semmire nem engedtek, pedig szerettem volna sportolni, táncolni, rajzolni, hangszeren játszani...Mindig megkaptam, hogy semmi tehetségem. Még csak síelni vagy korcsolyázni se engedtek soha, mert hogy 2 méter után fejreállnék, ne legyek már hülye. Így felnőttként nem értek semmihez.

Nem anyagi oka volt, mert a húgomat járatták lovagolni, anyu úgy könyörgött neki, íratkozzon be hangszerre vagy énekre (nem akart), járjon festeni.

Csak valamiért nekem nem lehetett semmit. Még csak idegennyelvre sem járhattam, mert a suliban ígyis volt angol.

Azóta se értem, mi az oka, de máig mindenről lebeszélnek, ha megmondom, pl el szeretnék kezdeni járni festeni.

2019. márc. 11. 11:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%
magamtól tanultam meg szabni, varrni, kézműveskedni, ékszert készíteni. de jártam pár különórára, balettoztam, rajzoltam, kézilabdáztam. de ma már csak azokat csinálom amiket magamtól tanultam meg
2019. márc. 11. 14:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Én sokat jártam kézilabdázni mivel apának ez volt a kedvenc sportja így erre kezdtem el járni. 9. voltam mikor kosarazni kezdtem a mai napig ez sport a hobbim. Eleinte próbált apa a kézi felé terelni de rájött, hogy mindenkinek jobb ha azt sportolom amit én szeretek. Jártam még németre külön tanárhoz mivel az iskolában a vicc kategória volt a tanár. Eleinte húztam rá a számat viszont most van 2 nyelvből kommunikációs szintű nyelvtudásom és papírom is.
2019. márc. 11. 14:18
 13/18 anonim ***** válasza:
29%
A húgoddal egy kicsit nagyon kivételeztek. :)
2019. márc. 11. 14:33
 14/18 Metionin ***** válasza:
84%
Nálunk úgy volt hogy semmire se járhattam ami fizetős, a többire meg leszarták csak legyek kitűnő. Énekkarba jártam meg színjátszókörbe, alsóban sakkra is. Zongorázni szerettem volna nagyon, lett is volna hozzá tehetségem de mivel azért fizetni kellett, nem engedték. Egyébként otthon sem lehetett ezeket gyakorolni, mindig az iskolában maradtam bent készülni a dalokkal és a szövegekkel. Én amondó vagyok kérdező, ha tudod magadnak fizetni akkor ne kérj engedélyt hanem kezdj el járni arra amit szeretnél. Nehogy már ők mondják meg, hogy mihez van tehetséged és mihez nincs.
2019. márc. 11. 14:50
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

Téged kevésbé szeretnek, mint a testvéredet. Ezt még leirni is szörnyű, de sajnos úgy látszik ez a valóság. Mi hárman vagyunk testvérek, én vagyok a "legkisebb" (már mindhárman felnőtt házas emberek vagyunk), de mikor még iskolába jártunk mindhárman voltunk külön órákra járatva. Sőt szüleink erőltették a kötelezőket, pl nyelvek, vagy érettségi tárgyak, és biztattak a nem kötelező dolgokra. Nővérem járt kémia biológia angol német fizika külön órákra, bátyám németre, én informatika, angol, plusz amikor általános iskolában az osztályban végig söpört a hangszeren való játszás láz, és felvetettem otthon hogy szeretnék én is járni zongorára, még örültek is. Én ebben nőttem fel, és szerintem ez lenne a normális. Én biztos hogy ugyanígy fogok tenni a gyerekeimmel, bármilyen külön órára szeretnének járni, én nem fogok elzárkózni, sőt biztatni és támogatni fogom őket ebben. Mindegyik gyerekemet, nem csak az egyiket.

27N

2019. márc. 11. 15:11
 16/18 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem sem normális, hogy így visszafogtak. Nem tudom mennyire voltak anyagi okai, de azért az sem mindenre kifogás, sok sulin belül vannak ingyenes szakkörök, vagy csak az eszközöket kell megvenni.

Szerintem nyugodtan vágj bele felnőttként amibe szeretnél. Sosem késő

2019. márc. 12. 07:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Apám kiskoromban rajongott értem, mégsem akarta, hogy külön órára, korrepetálásra járjak, pedig pénz is lett volna rá. Egyszerűen ő abban nőtt fel, hogy a gyerek azért jár iskolába, hogy ott tanuljon, minek a külön óra, illetve úgy gondolta, hogy a korrepetálás a "buta gyerekeknek" való, az ő gyereke pedig nem buta (mint amikor úgy gondolják, hogy a pszichológus a diliseknek való). Végül anyám valahogy meggyőzte, hogy a külön angol csak használ, nem árt, de amúgy külön óra ellenesek voltak mindketten.
2019. márc. 12. 15:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Én jártam néhány helyre, de nem oda, ahová szerettem volna, hanem oda, ami a szüleimnek tetszett. Például hegedülni akartam tanulni, de a szüleimnek a zongora jobban tetszett, ezért zongoraórára jártam. Úszni akartam, de anyukám kamaszkorában vívni járt és szerette, ezért én is vívásra jártam. Nyelvtanárhoz egyáltalán nem engedtek járni, mert a szüleim szerint a nyelvtanulás nem fontos, pedig én mindig is nagyon szerettem volna többféle idegen nyelvet tanulni. Mondjuk volt pár olyan dolog is, amit magamnak választhattam ki, például az iskolai énekkarba azért jártam, mert én magam szerettem volna, bár ez nem nagyon számít különórának szerintem.
2021. márc. 16. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!