Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is aggódnátok, honnan...

Ti is aggódnátok, honnan szedi a gyerek ezt a sok "hülyeséget"?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy lány gyereketek (13-14), aki felesleges dolgok után érdeklődne, és titeket is ezzel fárasztana, hogy viszonyulnátok hozzá?

Ha pl mindenféle mitológiai-történelmi dolgokat kérdezgetne, pl hallottál már erről vagy arról az istenségről, hol volt (elvileg) Lemuria, kicsoda Swedenborg, mi az az alkímia...

Tehát nem olyan dolgok, amiket az iskolában hall.

Illetve más témákban is, pl meg lehet-e változtatni teljesen neveléssel a született személyiséget, vagy önállóan nekiülne tanulni valami idegennyelvet, vagy az egyik nap azon kapnád rajta, hogy az angol szótárt bújja, mert szeretné megtanulni fejből az összes szót ABC sorrendben.

Aggódnál, hogy félrement valami a nevelésben?

Ha se te, se a párod nem érdeklődtök ilyesmi után, tehát nem tőletek hallja a gyerek, net meg nincs otthon.

2019. márc. 8. 15:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj ezekkel?

Nem aggódnék, inkább örülnék, hogy értelmes dolgok érdeklik. Ennyi idősen én is nagyon oda voltam pl. a mitológiáért. :)

2019. márc. 8. 23:38
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem ennyi idősen érdekelt az északi mitológia, a különböző természetvallások, a LaVey-i sátánizmus, a metálzene, a norvég nyelv, a pszichológia és a bűnüldözés is, egyiket sem a szüleimtől hallottam. Így jártas lettem olyan témákban, amikről az "átlag" kamaszlányok nagy része nem is hallott, ez mégis miért baj?
2019. márc. 9. 15:42
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nálam kb. 5-6.-ban volt egy nagyon görög mitológiás rész. Az konkrétan a tanulàs rovására ment, azért volt baj. 2 éve értettem meg, hogy az egyfajta pótcselekvés volt, mert esélyem sem volt felvenni a versenyt az osztályelsővel."

Miből gondolod, hogy nem vetted fel vele a versenyt? Görög mitológiából biztos jobb voltál nála, arról meg nem te tehetsz, hogy a suli nem osztályozza. (eleve fura azt írni, hogy a tanulás rovására megy, hogy mást tanulsz... igen fontos része a mitológia az alapműveltségnek.)

üdv: egy másik egykori görögmitológia-rajongó gyerek :)

2019. márc. 9. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!