Ti is aggódnátok, honnan szedi a gyerek ezt a sok "hülyeséget"?
Ha lenne egy lány gyereketek (13-14), aki felesleges dolgok után érdeklődne, és titeket is ezzel fárasztana, hogy viszonyulnátok hozzá?
Ha pl mindenféle mitológiai-történelmi dolgokat kérdezgetne, pl hallottál már erről vagy arról az istenségről, hol volt (elvileg) Lemuria, kicsoda Swedenborg, mi az az alkímia...
Tehát nem olyan dolgok, amiket az iskolában hall.
Illetve más témákban is, pl meg lehet-e változtatni teljesen neveléssel a született személyiséget, vagy önállóan nekiülne tanulni valami idegennyelvet, vagy az egyik nap azon kapnád rajta, hogy az angol szótárt bújja, mert szeretné megtanulni fejből az összes szót ABC sorrendben.
Aggódnál, hogy félrement valami a nevelésben?
Ha se te, se a párod nem érdeklődtök ilyesmi után, tehát nem tőletek hallja a gyerek, net meg nincs otthon.

Szóval a 13-14 éves lányodat a szex-drogok-alkohol helyett a mitológia, az alkímia, a tudat emberi fogalma, és egy idegen nyelv tanulása érdekli, és szerinted ezek hülyeségek.
Reméljük utána néz az éntudatnak is, mielőtt sikerülne elrontanod szegényt!

Nem aggódnék, ezek nem hülyeségek. Pont abban a korban van amikor elkezd érdeklődni tágabban a világ felé és mindent magába szív ami kicsit is érdekes. Ennek örülni kell és nem elnyomni.
Valami bennetek ment félre, ha szerintetek ez baj.

Én is ilyesmik iránt érdeklődöm, de a szüleim SOHA nem mondanák azt hogy "hülyeség", arra, ami éppen az aktuális hobbim. Örülnél inkább, hogy a lányodat ez köti le, nem pedig a 0-24 bulizás, a pia, meg hasonlók...
Én őszintén sajnálom a lányodat, ha ugyanezt kapja vissza otthon tőled... :(
Amúgy ugye azt tudod, hogy "felesleges" tudás nincs? Rick Riordan neve mond valamit? Tudod ő a mitológia nevű "hülyeségre" alapozott könyveivel keresi most épp degeszre magát...
Új nyelvet akar megtanulni? Hajrá! Ha nem akadályozza az iskolai teljesítményében, akkor mi a gond vele? Hogy értelmesen tölti a szabadidejét?
Nem, nem ment félre semmi a neveléseddel, sőt, lehet, hogy (indirekt módon) épp nem egy beszűkült látókörű birkát sikerült belőle nevelned. Ne rontsd el.
Amúgy bekéne köttetni a netet, vagy legalább valami könyvet vegyél neki a témában és akkor nem tőled kérdezi.
Vagy legalább irasd be egy könyvtárba.
De tényleg remélem, hogy nem ezt kapja otthon... :(
Ha meg fáraszt, akkor nyisd ki a szád: "Nem tudom édesem, nézz utána!"
(Ami mondjuk net és szakirodalom nélkül nehéz -_-" )
16/L

Nagyon örülnék!
Pont, hogy akkor aggódnék, ha nem érdekelné semmi...

Én is pont ilyen voltam, épp ezért mondom mindig, fontos lenne ennyi idősen nethez engedni otthon is, és megtanítani neki, merre van a Wikipedia, és hogy kell használni.
13-14 éves unokaöcsém olyanokat kérdezget tőlem az adózásról, politikai rendszerről, természetvédelemről és hasonló témákról, amikre még én sem tudok válaszolni. Mindig mondom neki, ott a wiki, és azóta úgy kezdi, hogy "olvastam a Wikipédián...".

Kérdező, te ugye a 13-14 éves lány vagy?
Egyébként ez természetes kíváncsiság, nézz utána mindennek, ami érdekel. Ugyan annak nincs értelme, hogy ABC sorrendben megtanuld az egész szótárt (de erre majd úgyis rájössz magadtól is).
Talán ne a szüleidtől kérdezz, ha ez őket fárasztja. Több időt tölts könyvtárban, ha nincs otthon net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!