Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is aggódnátok, honnan...

Ti is aggódnátok, honnan szedi a gyerek ezt a sok "hülyeséget"?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy lány gyereketek (13-14), aki felesleges dolgok után érdeklődne, és titeket is ezzel fárasztana, hogy viszonyulnátok hozzá?

Ha pl mindenféle mitológiai-történelmi dolgokat kérdezgetne, pl hallottál már erről vagy arról az istenségről, hol volt (elvileg) Lemuria, kicsoda Swedenborg, mi az az alkímia...

Tehát nem olyan dolgok, amiket az iskolában hall.

Illetve más témákban is, pl meg lehet-e változtatni teljesen neveléssel a született személyiséget, vagy önállóan nekiülne tanulni valami idegennyelvet, vagy az egyik nap azon kapnád rajta, hogy az angol szótárt bújja, mert szeretné megtanulni fejből az összes szót ABC sorrendben.

Aggódnál, hogy félrement valami a nevelésben?

Ha se te, se a párod nem érdeklődtök ilyesmi után, tehát nem tőletek hallja a gyerek, net meg nincs otthon.

2019. márc. 8. 15:31
1 2 3
 11/23 anonymousreview60 ***** válasza:
40%

Lemuria egy hipotézis, összefügg a mitológiával. Egy időben én is régész akartam lennei.

Szóval a gyereket sok minden érdekli. Nem aggódni, inkább terelgetni kellene. Aggódni akkor kell, ha ez az újsütetű érdeklődése a tanulás, az egészség vagy a társas kapcsolatok rovására menne.

Ha 13-14 éves, akkor bőven ideje lenne az internethasználatra szülői felügyelettel oktatni.

2019. márc. 8. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:
99%

Lányom 13 évesen elém állt, hogy érdekli a görög mitológia. Egy öröm volt nekem, hogy valami olyasmi érdekli ami érdekes is, és nem azzal állt elém, hogy fessem platina szőkére a haját mert plázacica akar lenni.

Mi szó szerint kutatómunkát végeztünk a görög mitológiai személyekről. A mitológia imádata annyira megmaradt, hogy úgy döntött történész, és régész lesz. Támogatom 100%-ban.

Ezek nem hülyeségek, inkább egy csodás dolog, hogy 13 évesen pontosan tudja mi érdekli, mit akar tanulni. Nyelvtanulást meg egyenesen irigylem, mert sajnos én képtelen vagyok nyelveket tanulni. (nem fog az agyam, nem köt le)

2019. márc. 8. 16:07
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
100x jobb mintha az után érdeklődne hogy mi a kox, kik a Herkások illetve egy orállal mennyit lehet keresni...
2019. márc. 8. 16:44
 14/23 anonim ***** válasza:
98%

Azért szerencsére nem csak az a másik véglet létezik, hogy vagy olvas és érdeklődik a világ iránt vagy drogozik meg pasizik.

Simán lehetne, hogy döglik a TV előtt egész nap és nem csinál semmit. Sok kamasz így él mostanában.

Szóval örülj a lányodnak, mert klassz csajszi!

2019. márc. 8. 16:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne vajon a nem felesleges időtöltés akkor?

Én örülnék hogy valami hasznosat kezd az idejével, ezek tanulható-kutatható dolgok akkor is, ha engem nem feltétlen hoznak lázba. A helyetekben sürgősen internethozzáférést adnék a gyereknek, mert a mai világban kifejezetten káros ha nem tanul meg hatékonyan internetezni (egyetemen a források igen nagy százaléka online, minden információt onnan szedünk, aki nem gyakorlott ebben az hatalmas hátrányban van) és megtanítanám interneten keresni. Forráskritika, több forrásból tájékozódás, elsődleges-másodalgos források és hasonlók fontosságáról is beszélgetnék vele, hogy ne a napiosszeeskuveselmeletponthu-ról tájékozódjon.

Az meg eléggé beszűkült látókörre vall hogy az a hasznos tudás amit az iskolában hall.

2019. márc. 8. 17:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Tehát: Aggódnék-e azért, mert önnállóan kezd gondolkodni? Nem.
2019. márc. 8. 18:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nála semmi nem ment félre a nevelésében, csak tudnám hogyan hogy ha ilyen szülei vannak...

Mindenesetre örülj neki, hogy ilyen lányod van, belőle lesznek a normális felnőttek, ha csak el nem rontod szegényt.

17/F

2019. márc. 8. 20:06
 18/23 anonim válasza:
100%

Én is ugyan ebben a korban vagyok (most töltöm a 15. életévemet) és meg kell nyugtassalak, hisz hasonlóan viselkedek, mint a lányod. Egyfolytában a wikipédiát bújom és olvasok. Az múlt században élő költők életét már jobban ismerem, mint a sajátomat, pedig senki sem kéri, hogy járjak utánuk. Nagyon sok történelmi dolog járok utána nap mint nap, de én már "átestem" a vesrtanulós korszakomon:')

Az én szüleim is furcsálták elsőnek, főleg mikor egyik délután a napomról számoltam be és olyan szavakat használtam, amiket még ők sem nagyon ismernek, de már hozzászoktak.

Szerintem hagyjd, mivel most fedezzük fel a nagyvilágot és próbáljuk megkeresni a minket érdeklő témákat, illetve próbálunk minnél többet megtudni különböző témákról.

:)

2019. márc. 8. 20:11
 19/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Nálam kb. 5-6.-ban volt egy nagyon görög mitológiás rész. Az konkrétan a tanulàs rovására ment, azért volt baj. 2 éve értettem meg, hogy az egyfajta pótcselekvés volt, mert esélyem sem volt felvenni a versenyt az osztályelsővel.
2019. márc. 8. 23:02
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az agyam eldobta az ékszíjat annál a mondatnál, hogy kérdező szerint felesleges mitológiai-történelmi dolgokkal foglalkozni, azt tanulmányozni.

Csak remélni tudom, hogy a gyerek ki tud majd törni abból a családból, ahol feleslegesnek tartják a humán műveltséget, és olyan társra talál, aki tisztelni fogja, hogy ilyenek után érdeklődik.

2019. márc. 8. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!