Titeket is zavart, mikor dohányzott valamelyik szülőtök?
Akkoriban nem zavart, ebbe születtem bele. De akkoriban (60-as évek) nagyon sokan dohányoztak, mondhatni "természetes" volt.
Amúgy az évek alatt leszoktak a szüleim is, én sosem cigiztem. Most már ha cigi szagúan jön egy-egy ügyfelem (itthon dolgozom), az után is szellőztetek hosszasan.
Nekem a szüleim reggelente mindig a fürdőszobában cigiztek, aztán fél óráig szellőztettek és azt hitték, annyi elég, hogy kimenjen a cigiszag...Pedig nem, a törülközőkbe, köntösökbe, stb. beleivódott és mindig rámjött az öklendezhetnék, amikor ott voltam.
Már 21 vagyok, de a mai napig rosszul vagyok a cigi szagától, ha az utcán is a közelemben dohányoznak, muszáj arrébb mennem, mert komolyan felfordul a gyomrom tőle, ha pedig sokáig tartózkodom cigifüsttel egy légtérben, a fejem is iszonyatosan megfájdul...
Én se próbáltam ki amúgy soha, bár mint írtam, már pusztán a szagától is rosszul leszek, szóval szerintem nem maradtam le semmiről :D
Igen,emlékszem. Apàm olyan 3 éve tehette le a cigit,anyàm nem is volt dohànyos,jó de egyszer őt is làttam ràgyújtani a garàzsba (egy kicsit ijesztő volt).
Utàltam apàm dohànyos szàjàt,de tudom,hogy akkoriban nagyon ideges volt és ezért cigizet.
A mai napig utàlom,ha valaki dohànyos,főleg akkor ,mint pl.:a tanàrom, aki illatos ruhàkba jàrkàl és erősen dohànyos.
Gyerekkoromban ez volt a természetes.
Én és a Férjem nem cigizünk. A gyerekem szekrénye mellett az egyik gyerek szülei biztosan dohányoznak, mert messziről érezni a kabátján.
Akkor gondoltam bele, hogy régen én voltam az a gyerek, akinek bűzlött mindene a cigitől.
Amióta elköltöztem és nem szívom passzívan, sokkal kevesebbszer és nem olyan intenzíven jön kinaz allergiám.
Nagypapám cigizik, egyszer próbált leszokni, sikerült is, de nem tartósan... egy nagymamámmal történt megrázkódtatás után visszaszokott.
Nem szeretjük hogy cigizik... az egészségét is féltjük, sokszor ha már fullad tőle is szívja... meg a szagot is utáljuk, bár engem jobban zavar az amikor a strandon vagy szabadtéri koncerten szívják a tömegben.
Én nem cigizem, és soha nem is fogok.
Nem zavar joguk (Anyám és apám is cigizik, bár apámat ritkán látom) van azt tenni Mit szeretnének. Kimennek az utcára / erkélyre szóval büdös sincs.
Kipróbáltam már a cigit (nem eltanult példa miatt, csak azért mert érdekelt), nem jött be szóval nem cigizek, és főleg nem ba**nám el olyan dologra a pénzem ami csak árt nekem hosszútávon.
Régen viszonylag kulturáltan kezelte anyám, kiment, szobában nem dohányzott, de azért érezhető volt rajta a bagó szag.
Viszont most ahogy idősebb, egyre inkább "elengedi" magát. Apám alkoholista volt akkor az volt az ok a folyamatos füstölésre. Apám halála után talált más okokat. Jelenleg rászokott arra, hogy a WC-n dohányzik. Szerintem rettentő gusztustalan. Egyrészt a budi a bűzölög, az előtér is, bárki jön azt érzi. Másrészt undorító ahogy a wc-ben úszkálnak a cigi csikkek.
Vagy amikor járt fent nálam, akkor is amint kiszáll a kocsiból, még lent marad elszív egy cigit. Feljön bagó szagúan majd rögtön elszív az erkélyen mg egy cigit. Én meg legszívesebben haza küldtem volna ott helyben, mert oké hogy az anyám, de tartsa már tiszteletben az én életteremet.
Nem. Mindketten dohányoznak, de vagy kint az udvaron vagy a konyhában az elszívó/nyitott ablak és zárt szobaajtó mellett. Soha senki nem érzett rajtam cigiszagot, ők sem láncban szívják, gyakran szellőztetnek is, úgyhogy nem azokról a tipikus, bagótól méterekre bűzlő emberekről van szó.
Én is rászoktam 18 évesen, nem örültek neki, de nem is tiltották, úgyhogy talán pont ezért nem csináltam komolyabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!