Szülők, zavarna, ha a gyereketek sokat olvasna?
Kiskorom óta imádok olvasni.
Gyerekként (12-14) leginkább régi magyar lányregényeket olvastam (1985-ös megjelenési dátummal bezárólag), illetve néha egy-egy mai hasonló témájú sorozatot.
Apukám már akkor haragudott érte, hogy ma holnap felnőttként nem igaz, hogy nem lehet valami normálisat olvasni.
Most már tényleg felnőtt vagyok, de máig rajongok Szabó Magda és Kertész Erzsébet regényeiért, ha antikváriumban vagy könyvtárban járok, biztosan tőlük veszek ki valamit.
Amikor nemrég otthon voltam, akkor is az volt az első, hogy könyvekért megyek, de apum ekkor is megjegyezte, hogy nincs még ideje kinőni a gyerekkönyvekből?
Szoktam olvasni más irodalmat is, olyasmit is, ami ma népszerű, de akkor is ezeken nőttem fel.
25l
Idősebb vagyok nálad, de simán olvasok (modernebb) young adult könyveket a mai napig, és hasonlókat is, mint te. Nálunk mondjuk anyám élvezte, mikor kamaszként ezek voltak soron, mert ő is újraolvasott mindent velem 30+ fejjel, sőt ajánlotta a saját egykori kedvenceit :)
Én azt mondom, érdemes szélesíteni a látókörödet más típusú olvasmányokkal is, nsm mindig ugyanazokat újraolvasni, de semmi baj nincs Szabó Magdával sem. Azt olvass, amit szeretsz.
Én is imádok olvasni, amikor csak tehetem olvasok, bármilyen témában/műfajban, ami érdekel. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak a szüleid, ha szereted és örömödet leled benne, olvass, hasznos.
L/20
Én is könyvmoly voltam gyerekkoromban, és természetesen örülnék, ha a gyerekem sokat olvasna.
Természetesen azt nem szeretném, ha emiatt nem menne szabad levegőre, de pl. nyáron lehet kint is olvasni.
Én imádok olvasni és bizony néha ha borzalmas nehéz napom van akkor Rosszcsont Petit, Egy ropi naplóját olvasok :)
Pedig nem gyerek vagyok már de akkor is kikapcsol
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!