Hogyan beszéljem meg a szüleimmel, hogy kapjak zsebpénzt?
Figyelt kérdés
Akárhányszor kérek valamit nem nagy dolgokra gondolok fodrász, ruha, mozi megy a vita, hogy szórom a pénzt pedig havonta egyszer járok fodrászhoz, moziba ruhákat se kapok túl gyakran csak 2-3 havonta akkor is maximum 10.000-15.000 forint értékben ezért arra gondoltam, hogy szeretnék zsebpénzt kérni 5.000-10.000 forintra gondoltam havonta ebből tudnám állni a fodrászt, ruhát, mozit szerintetek, hogy mondjam el a szüleimnek az ötletet? (Tudnák finanszírozni mert a bevételünk havonta 250.000-300.000 forint között van)2019. márc. 3. 19:54
21/25 anonim válasza:
Mert ha minden héten le akarna részegedni, és így hetente (!) elmenne egy 5.000 Ft bulikázásra, azt mondom, hogy ez már sok, és felesleges.
De amiket ő szeretne, azok nem luxus dolgok.. Lehet, hogy Lakatos Nintendóéknál luxus, de nem hiszem, hogy a kérdezőnél ez lenne a helyzet.
22/25 A kérdező kommentje:
Egyek szerintem félre értették elmehetek moziba, fodrászhoz sőt 2-3 havonta megkapom az új ruhákat is (eléggé fontos mert kinyúlik elszakad stb, stb) Csak azért találtam ki ezt a dolgot, hogy utána ne menjen a morgás, hogy én szórom a pénzt.
2019. márc. 3. 22:36
23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a válaszokat:)
2019. márc. 3. 22:37
24/25 anonim válasza:
"Anya, apa, szeretnék kérni zsebpénzt, hogy megtanuljak bánni a pénzzel. A következő dolgokat szeretném ebből fedezni havi szinten:....."
25/25 anonim válasza:
A szülőknek el kell fogadni, hogy a gyerek bizony pénzbe kerül. És néha "luxus" dolgokat is kérni fog, mert a társai is megkapják, így ő is szeretne. Bizony, van ahol nem szokás fodrászhoz meg moziba járni, mert sokba kerül. Mindenkinél más az a dolog, amin spórol, hogy másra meg jusson. Én például az újabbnál újabb játékokat nem vettem meg mindig a gyerekeknek, pedig folyton nyomatták őket a reklámokban és a legtöbb ovis-iskolás társnak azonnal megvették a szüleik. Sokszor lelkiismeret furdalásom volt emiatt, de valahol meg kellett húznom a határt. Ezt a pénz kérdést meg kell beszélni a szülőkkel, hogy belefér-e, meg tudják-e fizetni, vagy meg tudnák fizetni, csak felesleges pénzkidobásnak tartják. Sok szülőt nehéz meggyőzni, nem biztos, hogy célra vezet, ha állandóan nyaggatják őket, de egy értelmes beszélgetés célba érhet. Személy szerint a havi 5-10 ezer forintról úgy gondolom, hogy a mai világban ennyi bőven kell egy fiatalnak, sőt még több is. De azt nem tudom megítélni, hogy a szüleidnek ez mekkora teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!