Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljem meg a szüleim...

Hogyan beszéljem meg a szüleimmel, hogy kapjak zsebpénzt?

Figyelt kérdés
Akárhányszor kérek valamit nem nagy dolgokra gondolok fodrász, ruha, mozi megy a vita, hogy szórom a pénzt pedig havonta egyszer járok fodrászhoz, moziba ruhákat se kapok túl gyakran csak 2-3 havonta akkor is maximum 10.000-15.000 forint értékben ezért arra gondoltam, hogy szeretnék zsebpénzt kérni 5.000-10.000 forintra gondoltam havonta ebből tudnám állni a fodrászt, ruhát, mozit szerintetek, hogy mondjam el a szüleimnek az ötletet? (Tudnák finanszírozni mert a bevételünk havonta 250.000-300.000 forint között van)
2019. márc. 3. 19:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10%
Nem tudom, akik azt írják, hogy 300 semmire nem elég, milyen luxusban élnek. Mi 300ból élünk, 5en vagyunk, és egyáltalán nem halunk éhen :D A 300on felül eső fizuból, meg spórolnak anyumék, 3 éve lakást vettek befektetésként, fél éve 2 m ért autót, szóval a 300ból megélés nem a csődbe visz minket, így sem, hogy 5en vagyunk... Nem tudom aki sajnálja a fodrászt is a gyerekétől, az minek csinál, ilyennek állatot sem adnék.
2019. márc. 3. 20:11
 12/25 anonim ***** válasza:
11%
Én belemennék,ha az anyád lennék. Odaadnám a csp-t, de ezen felül egy évben 2 pár cipőt,meg 1 kabátot megvennék neked. A többi a te bulid lenne.
2019. márc. 3. 20:12
 13/25 anonim ***** válasza:
49%
60 a kaja? Napi kétezer? Hol éltek ti? 4ezer alatt nem jövök ki a boltból pedig mi is csak hárman vagyunk.
2019. márc. 3. 20:12
 14/25 anonim ***** válasza:
52%

Azért nehogymár luxus igény legyen havi 1 fordszár (fiú, tehát 1.500 Ft), 1 mozi (2.500 Ft kajával együtt), meg 1 ruha

Magyaroknál ennél joval kevesebb is luxus,lassan ovoda munka is kell h az ovis egyáltalán téli kabátot kapjon,nem baj jo lesz otthon rabszolgázni..

2019. márc. 3. 20:13
 15/25 anonim ***** válasza:
24%
Van ahol a sampont is sajnálják a gyerektől,férjemtől a vizet is sajnálták,most meg pöffögnek h egy forintot nem ad nekik a cégéből. :)
2019. márc. 3. 20:14
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen van autó, nem sok a kaja mivel anyum egy boltban dolgozik ezért olcsón megtud vásárolni dolgokat.
2019. márc. 3. 20:15
 17/25 anonim ***** válasza:
21%

Én sem kaptam/kapok zsebpénzt,még is itt vagyok.

De ha nagyon kell,akkor menj el diàkmunkàra.

2019. márc. 3. 20:16
 18/25 anonim ***** válasza:
43%

"Tudnák finanszírozni mert a bevételünk havonta 250.000-300.000 forint között van."

Ez a mondatod tökéletesen mutatja, hogy fogalmad sincs mennyiből lehet megélni. 250-300e Ft 3 embernek nem nyomorszint, de azért nagyon meg kell nézni, mire költenek.

A havi egy fodrász, havi egy mozi alapvetően rendben van, a ruhákra nem tudok mit mondani, mert az vagy kell, vagy nem.

Szerintem kérjél havi ötezret azzal, hogy ezeket fizetnéd belőle. Aztán nyáron keressél még hozzá, és azt tartalékold következő tanévre.

Valaki írta, hogy ha fiú, akkor a fodrász 1500 Ft. Megjegyezném, hogy nekem, férfinak Győrben 2000 Ft a fodrász (hajmosás+hajvágás), és az ötéves kisfiamnak egy másik helyen ugyanennyi (mosás nélkül). Erre szoktam 200 Ft borravalót adni. Szóval ne írjunk összegeket, mert fogalmunk sincs, hol lakik a kérdező, és mennyibe kerülnek náluk ezek a dolgok.

2019. márc. 3. 21:49
 19/25 anonim ***** válasza:
60%
Persze, lehet, hogy náluk drágább. De azért ne menjünk le már arra a szintre, hogy örüljön a gyerek, hogy van fedél a feje felett, van mit ennie, de ha mást is akar, akkor kussoljon.
2019. márc. 3. 21:57
 20/25 anonim ***** válasza:
71%
Pedig a magyar gyerekek lassan örülhetnek ha enni kapnak és a fürdés engedélyezett.. Ezért nem kell a meztelen seggre szaporodni érdekes ez csak a proliknál gond h egy havi fodrász meg stb gond..
2019. márc. 3. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!