Hogyan beszéljem meg a szüleimmel, hogy kapjak zsebpénzt?
Azért nehogymár luxus igény legyen havi 1 fordszár (fiú, tehát 1.500 Ft), 1 mozi (2.500 Ft kajával együtt), meg 1 ruha
Magyaroknál ennél joval kevesebb is luxus,lassan ovoda munka is kell h az ovis egyáltalán téli kabátot kapjon,nem baj jo lesz otthon rabszolgázni..
Én sem kaptam/kapok zsebpénzt,még is itt vagyok.
De ha nagyon kell,akkor menj el diàkmunkàra.
"Tudnák finanszírozni mert a bevételünk havonta 250.000-300.000 forint között van."
Ez a mondatod tökéletesen mutatja, hogy fogalmad sincs mennyiből lehet megélni. 250-300e Ft 3 embernek nem nyomorszint, de azért nagyon meg kell nézni, mire költenek.
A havi egy fodrász, havi egy mozi alapvetően rendben van, a ruhákra nem tudok mit mondani, mert az vagy kell, vagy nem.
Szerintem kérjél havi ötezret azzal, hogy ezeket fizetnéd belőle. Aztán nyáron keressél még hozzá, és azt tartalékold következő tanévre.
Valaki írta, hogy ha fiú, akkor a fodrász 1500 Ft. Megjegyezném, hogy nekem, férfinak Győrben 2000 Ft a fodrász (hajmosás+hajvágás), és az ötéves kisfiamnak egy másik helyen ugyanennyi (mosás nélkül). Erre szoktam 200 Ft borravalót adni. Szóval ne írjunk összegeket, mert fogalmunk sincs, hol lakik a kérdező, és mennyibe kerülnek náluk ezek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!