Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek nincs gyermeke, feleség...

Akinek nincs gyermeke, felesége-férje, rá ki "vigyáz", ki figyel, ki segiti idős korában, velük mi lesz?

Figyelt kérdés
Hogy szoktak lenni ezek a dolgok?
2019. febr. 26. 03:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
66%

Há' nem kell elkőtözni olyan messze! Fölösleges elhagyni a megyét! Akit normálisan neveltek, az a közelben helyezkedik el!!

(sarcasm)

2019. febr. 26. 14:41
 22/30 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom miről beszéltek, szerintem senki nem állította, hogy ne lenne olyan idős, akit a gyerekei gondoznak. Egyszerűen arról volt szó, hogy a gyerek megléte nem garancia semmire. Ha megteheti és segít a szülőjének, az jó, de sok olyan helyzet lehet amikor ez nem lehetséges, az élet sok mindent produkálhat, mindenkinek arra kell törekedni, hogy ha úgy alakul akkor egyedül is tudjon magáról gondoskodni.
2019. febr. 26. 15:15
 23/30 anonim ***** válasza:
87%

Eltartási szerződésről hallottál már?

Meg egyébként is, nem azért szülök, hogy öreg koromra bebiztosítsam magamat.

2019. febr. 26. 18:31
 24/30 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem is nevelés kérdése kb 90%-ban,hogy fognak -e segíteni az idős szüleiken a gyerekek vagy sem! Ismerek pár családot akik hihetelenül csodásan,következetesen nevelték gyerekeiket,akik nyilván siekresek is lettek az életben és bizony el is költöztek külfdölre. Most az anyukájuk özvegy és szépen elvitték magukhoz olaszba és együtt él az egyik lányának a családjával.

Akinek meg olyanok voltak a szülei és én rengeteg ilyen idős asszonyt,férfit ismerek,hogy a gyerküket verték stb azok pisloghatnka bizony,hogy le vannak tojva és be van dobva egy öregotthonba. A néni persze azt mondja,hogy ő milyen jó szülő volt,rá se néznek a gyereki így úgy. Aztán mikor 3 évente 1x eljön a felnőtt gyereke meséli,hogy milyen szörnyű volt az anyja stb.

Tudom,mert van öregotthona keresztanyámnak és sokat mesélnek!!

2019. febr. 26. 18:55
 25/30 anonim ***** válasza:
80%

ma 18:55-ös: arra nem gondolsz, hogy a legtöbb idös ember nem akar elköltözni külföldre, olyan meg nincs, hogy "viszik" a szülöket, ugyanis nekik is van beleszólásuk?

Anyukám pl még véletlen sem akarna ideköltözni, neki MO-on van minden ismeröse, ott élt egész életében, idös korára nem akar teljesen más környezetbe kerülni, olyan emberek közé, akikkel nem tud beszélni, ahol nem ismeri a szokásokat, hanem maradni ott, ahol eddig is élt.

2019. febr. 26. 19:47
 26/30 anonim ***** válasza:
91%
Volt egy idős házaspár ismerősünk, nem lehetett gyermekük. Amikor 70 felé jártak, eladták a házukat, és beköltöztek egy luxusnak mondható idősotthonba. Saját apartmanjuk volt, ha akartak, ők főztek, amikor már nem bírták, akkor lemehettek az étkezőbe enni. Orvosi felügyelet, ápolás életük végéig megvolt. Látogatót fogadhattak, és pl. ők is jöttek hozzánk többször látogatóba, csupa jókat meséltek. Szóval ők gyerek nélkül így oldották meg.
2019. febr. 27. 13:06
 27/30 anonim ***** válasza:
90%

Akinek nincs gyereke, az sok-sok éven keresztül sokkal nagyobb összeget tud félretenni havonta. A felgyűlt pénzből meg be tud költözni olyasmi helyre, mint amit a 26-os ír.

Nem csak a lepukkant, elfekvő-kategóriás öregek otthona létezik.

Egyébként semmi se biztos. Az se, hogy akinek van gyereke, arról majd gondoskodni is fog idős korában (simán lehet, hogy nem tud vagy nem akar), sőt, olyan is van, aki a háta közepére se kívánja a segítséget.

Nagypapám 78 éves, félévente egyszer nagy duzzogva elfogadja, hogy vigyünk neki a boltból egy karton tejet, de ennyi, szerintem ha valaki közölné vele, hogy "vigyázni" akar rá, akkor keresztbe lenyelné. :D

2019. febr. 27. 13:51
 28/30 anonim ***** válasza:
64%

Bármennyire most ez a propaganda hogy szüljön mindenki minimum 4-5 kölyköt. Semmire sem garancia ha gyerekei vannak valakinek.

Nem garancia hogy a gyerek megéri a felnőttkort, az sem hogy egészségesen születik. A gyerekek kirepülnek és akkor kezdenek élni. Ha távolra, külföldre mennek akkor nem fognak csak úgy hazajönni. Sajnos az idős szülők ápolása ilyen esetben nehezen kivitelezhető. Ahhoz a teljes életét és megélhetését fel kéne adni hogy gondozza a szüleit.

2019. márc. 7. 21:21
 29/30 anonim ***** válasza:
19%

25, nekem nehéz elképzelni,hogy egy anya inkább maradni akar a régi faluban ahol van 3-4 másik asszony akikkel jóban van ,mintsem,hogy menne olaszországba a két lányához akiknek vannak már kis gyerekiek,luxus szinten élnek. Miért választaná valaki a gyerekei ,unokái helyett a barátnőket? Akikkel skypon is tarthatja amúgy a kapcsolatot.. Ezaz én történetemben élő nő inkább elköltözött a családjához akik sokkal több szeretet ,figylemet törődést adnak neki,és iszonyatosan boldog ott. Gyakran telefonál nekünk és meséli,hogy miylen szuper és más ott minden .

Elhiszem,hogy létezik olyan ember akiknek ez nem megfelelő arról akkor másként gondoskodnak a jól nevelet gyerekek,de egy normális szülő nem hiszem,hogy azt kérné a gyerekétől akinek szállodaigazgató a férje olaszban,milliárdosak,van saját gyereke stb,hogy he kislányom inkább gyere már ide vissza a faluba azt vigyázz már itt rám. Meg nem is értem,hogy miért akarna egyedül élni nélkülük? A család sokkal fontosabb,mint pár öreg barátnő..

2019. márc. 8. 08:22
 30/30 anonim ***** válasza:
70%

8:22-es. Én is ismerek olyat, aki eladta a házát és elment oda lakni, ahol a lánya és a családja, aztán amikor megtapasztalta, hogy ott minden és mindenki idegen neki, és a családnak se ideje, se kedve napi szinten a nagymami kedvét keresni, és őt szórakoztatni, akkor egy év múlva bizony visszaköltözött a kis városkába (jelentős gondot és költséget okozva ezzel a lányának, mert ugye a háza apai részét már megkapták a gyerekei), ahonnan származik. Igaz, nem házba, hanem egy pici lakásba a központban, és tök jól elvolt: nem volt ott a kert, meg a nagy ház nyűgje, de megvolt a társaság, a nyugdíjából bőven futotta mindenre, ami neki kellett, a 60 éven át megszokott környezet is ugyanaz volt.

Nem mindenki akar más életének mellékszereplői szintjére redukálódni.

2019. márc. 8. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!