Akinek nincs gyermeke, felesége-férje, rá ki "vigyáz", ki figyel, ki segiti idős korában, velük mi lesz?
kisemmizik őket, egy ismerőst egy postás nő semmizett ki, aki bevásárolt neki az utolsó éveiben, és ráíratta a lakást.
Tehát a postás nő a munkaidejét erre használta, hogy bevásároljon az öregnek, beédesgette magát szegény bácsihoz, akinek persze, hogy jó volt hogy felvisznek neki félkiló kenyeret.
Akasztófára való sunyi nő. Budapest, II. kerület.
rég volt.
Ha úgysem volt senkije a bácsinak, akkor gondolom, neki is jó volt, néha valaki rányitotta az ajtót, gondoskodott róla. Honnan tudod, hogy a nő munkaidejében tette? Azért ezt kétlem...rosszindulat van...
Kölcsönösen jóljártak, ennyi.
Sajnos a kisemmizés simán előfordulhat azzal is, akinek gyereke van, mert hiába vannak, ha a napi segítséget nem tudják megadni, pl. mert 200 km-re laknak.
Aki előre gondolkodik, annak számos lehetősége van: fizetett segítség. Még mindig tisztább és kiszámíthatóbb, mint amikor mások jóindulatára van utalva valaki, amiért viszonzást kell adni, vagy reménykedni, hogy csak jön és segít, miközben nem jön senki...
Szomszédomnak három fia volt.
Én szoktam bevásárolni neki, és önkormányzati ebédet kapott. A másik szomszéd mosott rá, két órában egy ápolónő megfürdette, átöltöztette.
Öt éven át várta a fiait. Temetés után jelentek meg és ordítva osztozkodtak...
Amiről az első ír, azt nem kisemmizésnek hívják, hanem eltartási szerződésnek. Így van aki ellátja az öreget idős napjaiban, a másik félnek meg kvázi "ingyen" lesz egy lakása. Nagyon sokan csinálják. Olyanok is, akiknek volt házastársa, vannak gyerekei, csak pont szarnak rá.
Én hasonlóan helyzet miatt jutottam nagyon olcsón lakáshoz. Bácsi 81 éves rákos beteg volt. A feleségét meg a két fiát 30 éve nem látta. Viszont volt egy család, akikkel nagyon jóban volt, ők gondoskodtak róla. Halála előtt a bácsi amit tudott gyorsan pénzé tett és mindent a családnak adott. Ismerős révén ajánlották föl nekem kb féláron a lakást (nem ebben lakott a bácsi, ő külföldön élt), hogy gyorsan pénz legyen belőle és nehogy a felesége meg a fiai bármit kapjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!