Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem rosszul magam, ha...

Miért érzem rosszul magam, ha a szüleim vesznek nekem valamit?

Figyelt kérdés
Valahányszor meglepnek valamivel, mindig bűntudatom lesz tőle, mert úgy érzem, hogy nem érdemlem meg, hogy bármit is tegyenek értem, és olyan dolgokat vegyenek nekem, amik nem a legalapabbak. Pedig nem élünk rossz anyagi körülmények között, mégis rosszul érzem magam, ha megajándékoznak valamivel. Más is szokott így érezni?
2019. febr. 21. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Ha nincs bajom, akkor kreálok magamnak tipikus esete. Köszönd meg és kés,z nem kell mártírkodni. Főleg ha szeretettel adják.
2019. febr. 21. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tanultál meg kapni. De jobb későn, mint soha. Képzeld magad a helyükbe: mit éreznél, ha a gyereked, akinek szívesen veszel ajándékokat, nem csak a legalapabb dolgokat, nem örülne neki? Szeretnek, azért adják. Te meg add nekik azt cserébe, hogy megengeded magadnak, hogy őszintén örülj az ajándéknak, hadd lássák az örömödet.
2019. febr. 21. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vedd úgy,hogy amit kapsz,majd a Te gyermekednek "továbbadod".
2019. febr. 21. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
94%
Egyszerűen, neked nem az ajándék a szeretetnyelved. Nekem sem, ezért bizonytalanul és sután fogadom az ajándékokat.
2019. febr. 21. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Mért van neked önértékelési zavarod? Mért nem hiszed el, hogy szerethető vagy?
2019. febr. 21. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
32%

Én se szeretem, ha rám költenek a rokonaim, vagy a gyerekeimnek vesznek valamit, de valószínű azért, mert én külföldön élek már 11 éve, magunk intézünk el mindent. Tényleg sajnálom, mikor a pénzüket költik rám, mindig mondom, hogy vegyen rajta magának inkább valamit. Nem vagyunk gazdagok, de szegények se. Nekem is néha szabályosan bűntudatom van olyankor. Nem csak, mikor férjem felől kapunk, de főleg akkor, mert ők szegényebbek jóval. De én családom felől se szeretem. Apu mindig próbálja úgy kihozni, hogy nem fizetem ki, ha kérek ezt-azt tőle, hogy küldjön ki..ezért általában anyóssal intéztetem, akinek meg adunk rá pénzt, de mostanában összedobják a rokonokkal a pénzt rá....Mint a rossz kölykök, olyanok ezek a szülők:D

Ezzel párhuzamban mondjuk én sem nagyon szoktam nekik vinni dolgokat. Amikor otthon vagyunk, akkor elmegyünk, bevásárolunk olyan cuccokat, amik biztos kellenek otthon, és nem tudják visszautasítani. Pl mosószer, meg hasonlók:D

Én mindig is jobban szerettem adni, mint kapni.

2019. febr. 21. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem picit át kéne értékelni saját magad.

Értékes ember vagy és méltó arra, hogy ajándékot kapj. Ezt hidd el saját magadról.

2019. febr. 22. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!