Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet köze a félretett pénzemn...

Lehet köze a félretett pénzemnek hogy édesanyám most sok mindent pedzeget?

Figyelt kérdés
El mondtam anyukámnak hogy a párom és én már sikerült 1 millió ftot félretenni, és aztán előhozakodott 3 dologgal is hogy de örülne egy cipőnek, szeretne szúnyoghálót az ajtóra meg a macskáját szeretné kiívartalanítani. Nekem ez a 3 tétel sok.... Nem úgy értem hogy nem vagyok neki hálás, de nekünk van célunk, szeretnénk saját házat, van egy kislányom is. Egy dolgot szívesen állok de nem szeretnék ilyen nagyvonalú sem lenni. Ő is költ sok felesleges dologra amit ha eltenne lenne megtakarítása. Lehet hogy végülis félreértem és nem is akar lehúzni de nekem ezek most így hirtelen zudúltak a nyakamba amiket ő szeretne... Így hirtelen.
2019. febr. 20. 13:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
48%
Jaa tehát akkor nála éltek? OKé hogy a rezsit fizetitek de albérleti díjat fizettek? Vagy az természetes hogy azt nem kell fizetnetek de ha ő akar valamit akkor rögtön kihasznál? Az nem kihasználás amit ti csináltok hogy ott éltek nála?
2019. febr. 20. 16:34
 22/26 anonim ***** válasza:
96%
Ez nálunk is így megy. 280.000 Ft nettót keresek, de apa azt hiszi, hogy végtelen pénzem van. Elmentünk együtt nézelődni, én venni akartam magamnak egy monitort 30.000 Ft-ért, és beszólt, hogy nehogy ilyen sz_rt vegyek már, vegyem meg azt ott 110.000 Ft-ért. Pár perccel később a 150.000 Ft-os TV-ről kérdezte meg, hogy nem veszem-e meg neki.
2019. febr. 20. 17:47
 23/26 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, máskor ne számolj be róla, hogy mennyi pénzt tettél félre. Tervetek van vele, nyilván ha akarnád, el tudnád szórni magatokra is.
2019. febr. 20. 17:51
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem kezdd el sorolni, hogy te mennyi mindent vennél magatoknak. Ha azt válaszolja, hogy van pénzetek, mondd neki, hogy ahhoz nem nyúlhatsz. Így biztos, hogy nem sértődik meg és megérti, hogy abból a pénzből még magatokra se költesz. Mikor összegyűlt az 1 millió forintunk, mi is nagyon büszkék voltunk magunkra és dicsekedtünk vele. Tőlünk kölcsön kérni akart mindenki.
2019. febr. 21. 08:39
 25/26 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó, vagy azt mondja, mennyi pénzt megspórolnak hogy támogatják őket és nem kell albérletet fizetni, ők meg hálátlanok.
2019. febr. 21. 16:38
 26/26 anonim ***** válasza:

Nekem nem az jött le, hogy hálátlanok. Pont ellenkezőleg. Fizetnek, amit csak tudnak, de ne kelljen már luxust is fizetni. (És igen, luxus, ha az anyuka a saját pénzéből akkor se tudná megvenni, ha a gyereke nem él ott.)

Nem szeretnének örökké rászorulni más segítségére, akkor sem, ha az rokon. Ezzel mi a baj? Ha meg nem tesz félre, akkor még ingyenélő, lehúzós is lesz, nem csak hálátlan... Nem elég akkor hálálkodni, ha már a saját életüket is helyre hozták?

2019. febr. 21. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!